preventie van borstkanker

Borstkanker vermindering van het risico voor vrouwen met een gemiddeld risico

Het aanbrengen van wijzigingen in uw dagelijks leven kan helpen uw risico op borstkanker te verminderen. Probeer

Borstkanker vermindering van het risico voor vrouwen met een hoog risico

Vraag uw arts over borstkankerscreening. Bespreek met uw arts wanneer te beginnen borstkankerscreening examens en tests, zoals klinisch borstonderzoek examens en mammogrammen.

Praat met uw arts over de voordelen en risico’s van screening. Samen kunnen beslissen wat borstkankerscreening strategie├źn zijn goed voor je.

Vertrouwd te raken met je borsten door middel van zelfonderzoek van de borsten voor borstkanker bewustzijn. Vrouwen kunnen ervoor kiezen om vertrouwd te raken met hun borsten te worden door zo nu en dan het inspecteren van hun borsten tijdens een zelfonderzoek van de borsten voor borstkanker bewustzijn. Als er een nieuwe verandering, brokken of andere ongewone tekens in je borsten, overleg dan met uw arts onmiddellijk.

Borst voorlichting kan niet voorkomen dat borstkanker, maar het kan helpen om de normale veranderingen die je borsten te ondergaan beter te begrijpen en te identificeren ongewone tekenen en symptomen.

Beperk postmenopauzale hormoontherapie. Combinatie hormoontherapie kan het risico op borstkanker verhogen. Praat met uw arts over de voordelen en risico’s van hormoontherapie.

Sommige vrouwen ervaren hinderlijke symptomen tijdens de menopauze en voor deze vrouwen, kan het verhoogde risico op borstkanker aanvaardbaar om menopauze symptomen te verlichten.

Om het risico op borstkanker te verminderen, gebruik dan de laagste dosis van hormoontherapie mogelijk voor de kortste tijd.

Als uw arts uw familiegeschiedenis en andere factoren heeft beoordeeld en vastgesteld dat u een verhoogd risico op borstkanker hebben, opties om uw risico te verminderen omvatten

Preventieve medicatie (chemopreventie). -Oestrogeenblokkerende medicijnen kunnen het risico op borstkanker. Opties zijn onder andere tamoxifen en raloxifene (Evista). Aromatase remmers hebben enige belofte in het verminderen van het risico op borstkanker bij vrouwen met een hoog risico.

Deze medicijnen dragen een risico op bijwerkingen, zodat artsen reserveren deze medicijnen voor vrouwen die een zeer hoog risico op borstkanker. Bespreek de voordelen en risico’s met uw arts.