pijn op de borst

Pijn op de borst komt in vele variëteiten, variërend van een scherpe steek van een doffe pijn. Sommige pijn op de borst wordt beschreven als het breken of branden. In sommige gevallen, de pijn beweegt de hals, in de kaak, en doorstraalt naar achteren of naar één of beide armen.

Veel verschillende problemen kunnen leiden tot pijn op de borst. De meest levensbedreigende degenen betrekken het hart of de longen. Omdat het moeilijk is om de exacte oorzaak van pijn op de borst te bepalen kan zijn, is het best om onmiddellijk medische hulp te zoeken.

Hart-gerelateerde pijn op de borst

Een breed scala aan gezondheidsproblemen kan leiden tot pijn op de borst. In veel gevallen is de onderliggende oorzaak heeft niets te maken met je hart – al is er geen gemakkelijke manier om te vertellen zonder het zien van een arts.

Andere vormen van pijn op de borst

Hoewel pijn op de borst wordt vaak toegeschreven aan hart-en vaatziekten, veel mensen met hart-en vaatziekten zeggen dat ze ervaren een vage ongemak waarvoor “pijn” lijkt niet een adequate beschrijving. In het algemeen kan borstongemak betrekking op een hartaanval of andere hartproblemen worden beschreven met of gekoppeld aan een of meer van de volgende

Wanneer een arts te zien

Het kan moeilijk te onderscheiden pijn op de borst als gevolg van hartproblemen van andere soorten borstpijn. Echter, borstpijn die minder waarschijnlijk door hartproblemen vaker geassocieerd met

Hart-gerelateerde oorzaken

De klassieke symptomen van brandend maagzuur – een pijnlijk, branderig gevoel achter het borstbeen – kan worden veroorzaakt door problemen met uw hart of je maag.

Als u nieuwe of onverklaarbare pijn op de borst of vermoedt u een hartaanval, bellen voor dringende medische hulp onmiddellijk.

Pijn op de borst heeft vele mogelijke oorzaken, die allemaal verdienen medische hulp.

Voorbeelden van hart-gerelateerde oorzaken van pijn op de borst omvatten

Pijn op de borst kan worden veroorzaakt door aandoeningen van het spijsverteringsstelsel, waaronder

Sommige vormen van pijn op de borst in verband worden gebracht met blessures en andere problemen die de structuren die deel uitmaken van de borstwand. Voorbeelden omvatten

Veel longaandoeningen kan leiden tot pijn op de borst, met inbegrip

Pijn op de borst kan ook veroorzaakt worden door

Bel voor een ambulance of iemand rijdt u naar een meldkamer als je nieuw bent of onverklaarbare pijn op de borst of druk die meer dan een paar momenten duurt beleven. Geen tijd te verspillen voor de angst voor schaamte als het niet een hartaanval. Zelfs als er een andere oorzaak voor de pijn op de borst, moet je meteen te zien.

Op weg naar het ziekenhuis, delen de volgende informatie met de hulpdiensten zorgverleners

Zodra je in het ziekenhuis, is het waarschijnlijk dat uw medische evaluatie vooruit snel zal bewegen. Op basis van de resultaten van een elektrocardiogram (ECG) en bloedonderzoek, kan uw arts in staat zijn om snel te bepalen of u een hartaanval – of geeft u een andere verklaring voor uw symptomen. Je zult waarschijnlijk een aantal vragen op dit punt. Als u de volgende informatie te hebben ontvangen, kunt u vragen

Aarzel niet om extra vragen die zich voordoen om u tijdens uw medische evaluatie vragen.

Digestive oorzaken

Spieren en botten oorzaken

-Lung gerelateerde oorzaken

andere oorzaken

Wat je kunt doen

Wat te verwachten van de dokter

onmiddellijke testen

Follow-up testen

medicijnen

Chirurgische en andere procedures

Een arts die u ziet voor pijn op de borst kan vragen

Pijn op de borst niet altijd wijzen op een hartaanval. Maar dat is wat SEH artsen zal testen voor de eerste, want het is in potentie de meest directe bedreiging voor uw leven. Ze kunnen ook controleren of levensbedreigende longaandoeningen – zoals een ingeklapte long of een stolsel in de longen.

Sommige van de eerste tests die u kunnen ondergaan omvatten

Afhankelijk van de resultaten van deze eerste tests, kunt u follow-up testen nodig hebben, die kunnen bestaan ​​uit

De behandeling zal variëren afhankelijk van de onderliggende oorzaak van de pijn op de borst.

Medicijnen hebben enkele van de meest voorkomende oorzaken van borstpijn omvatten

Procedures voor de behandeling van een aantal van de meest gevaarlijke oorzaken van borstpijn omvatten

een bezoek aan uw arts