opgeblazen gevoel, boeren en intestinale gas: hoe ze te vermijden

Opgeblazen gevoel, boeren, gas en gas pijnen kunnen pijnlijk en ongemakkelijk. Hier is wat de oorzaak van deze klachten en symptomen – en hoe u ze kunt voorkomen.

Opgeblazen gevoel, boeren en het passeren van gas zijn natuurlijk en worden meestal veroorzaakt door inslikken lucht of de verdeling van voedsel door de spijsvertering. U kunt gas en gas pijnen ervaart slechts incidenteel of herhaaldelijk in een enkele dag.

Wanneer gas en gas pijnen interfereren met uw dagelijkse activiteiten, kan er iets mis zijn. Ontdek hoe te verminderen of te voorkomen dat gas en gas pijnen, en wanneer u nodig heeft om uw arts te zien.

Wanneer het gas niet via oprispingen of winderigheid niet doorstaat, kan het zich ophopen in de maag en darmen en leiden tot een opgeblazen gevoel. Met een opgeblazen gevoel, kunt u ook buikpijn, dat kan variëren van mild en saai scherp en intens. Het passeren van gas of het hebben van een stoelgang kan de pijn te verlichten.

Opzwellen kan worden gerelateerd aan

Om een ​​opgeblazen gevoel te verminderen, kan het helpen om te voorkomen of het bedrag van gasproducerende voedsel dat je eet te verminderen. Veel koolhydraten veroorzaken gas, en de volgende items komen vaak boosdoeners

Boeren of oprispingen is uw lichaam manier verdrijven overtollige lucht uit je maag. Het is een normale reflex, veroorzaakt door het slikken lucht. U kunt teveel lucht slikken als je eet of drinkt te snel, praten terwijl je eet, kauwgum kauwen of zuigen op harde snoepjes, drink koolzuurhoudende dranken, of roken.

Zure reflux of gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) kan hetzelfde effect hebben. Als maagzuur een back-up in uw slokdarm, kunt u herhaaldelijk slikken om het materiaal te wissen. Dit kan leiden tot het slikken meer lucht en verder boeren.

Sommige mensen slikken lucht als een nerveuze gewoonte – zelfs als ze niet eten of drinken. In andere gevallen kan chronische boeren worden gerelateerd aan ontsteking van de maagwand (gastritis) of een infectie met Helicobacter pylori, de bacterie die sommige maagzweren.

U kunt de boeren te verminderen als je

Darmgassen wordt meestal veroorzaakt door vergisting van onverteerd voedsel, zoals plantaardige vezels, in de dikke darm. Kan eveneens ontstaan ​​wanneer het spijsverteringsstelsel bepaalde bestanddelen van voedingsmiddelen, zoals gluten of suiker in zuivelproducten en fruit niet volledig breken.

Andere bronnen van darmgassen kunnen omvatten

Soms gas geeft een spijsverteringsaandoening, zoals prikkelbare darmsyndroom of lactose-intolerantie.

Om overmatige gas te voorkomen, kan het helpen om

Bouts van overtollige opgeblazen gevoel, boeren en gas vaak op te lossen op hun eigen. Raadpleeg uw arts als uw symptomen niet verbeteren met veranderingen in eetgewoonten of u merkt

Deze symptomen kunnen een onderliggende aandoening spijsverteringsstelsel signaleren. Intestinale symptomen kunnen pijnlijk zijn – maar laat verlegenheid houden u van hulp te zoeken. Behandelingen beschikbaar.

een bezoek aan uw arts