kankerdiagnose? advies voor het omgaan met wat er daarna komt

Welk advies zou je iemand die net heeft ontvangen een diagnose van kanker te geven?

Een kanker specialist legt uit wat je kunt verwachten na de kankerdiagnose.

Wanneer moet u een specialist op het gebied van kanker diagnose en behandeling (oncoloog) raadplegen?

Ongeveer de helft van alle mannen en een derde van alle vrouwen in de Verenigde Staten zal een diagnose kanker krijgt op enig moment in hun leven. Een diagnose van kanker komt vaak met weinig waarschuwing.

Is het een goed idee om een ​​second opinion na een diagnose van kanker te zoeken?

Ik zou hem of haar vertellen om

Ken de details van de diagnose kanker. Zoek eerst de naam van de kanker, de grootte en plaats, waar het begon en wanneer het zich heeft verspreid. Leer of het nu gezien als een langzaam groeiende kanker of een agressieve één.

Vraag naar de beschikbare behandelmogelijkheden, het slagingspercentage van elke behandeling en welke bijwerkingen te verwachten van elk. Zonder die informatie, kunt u niet een juist begrip van het probleem en weten wat te verwachten van de behandeling.

Breng iemand met u. Weet dat dit een tijd van persoonlijke crisis, en uw vermogen om een ​​zinvolle informatie achter te houden kan zijn vrijwel nihil.

Dus neem iemand mee – iemand die betrouwbaar is en weet hoe je je advocate. Kies iemand die je wilt. Het kan nuttig zijn om iemand mee te helpen ontcijferen van de berichten te hebben.

Dit is afhankelijk van het type kanker, het stadium en de behandeling beschikbare opties.

Er zijn veel verschillende soorten van kanker en niet vereisen allemaal een oncoloog. Zo kunnen sommige vormen van kanker, zoals basale cel huidkanker, operatief verwijderd en hebben vrijwel geen sprake van een herhaald.

Andere kankers beter behandeld door andere specialisten – bijvoorbeeld, worden bepaalde schildkliertumoren beter behandeld met schildklier specialisten – als deze artsen die soorten kanker veel vaker dan oncologen doen behandelen.

Voor de overgrote meerderheid van de kankers, het is altijd een goed idee om op zijn minst te raadplegen een oncoloog om zijn of haar mening te krijgen. Bespreek met uw arts, die is de beste specialist voor uw type van kanker.

Het is altijd redelijk om een ​​second opinion van een oncoloog te zoeken.

Misschien wilt u iemand zien in een centrum dat gespecialiseerd is in kanker zorg. In de Verenigde Staten, zou dit een van de National Cancer Institute-aangewezen kanker centra in het hele land. Typisch deze centra maken deel uit van een universiteit of een groot medisch centrum.

Terwijl second opinions zijn redelijk, verspil geen tijd door te gaan naar zes of zeven verschillende kankercentra een aantal artsen die kunnen alles vertellen u het zelfde ding te zien. Als de twee adviezen op elkaar lijken, is het waarschijnlijk dat alle andere kanker specialisten je hetzelfde vertellen.