kanker en oncologie

Wat is kanker?

Kanker “is de term die we geven aan een grote groep van ziekten die verschillen in type en, locatie, maar hebben één ding gemeen: abnormale cellen groeien uit de hand.

Goedaardige tumoren; zijn goedaardige en zijn zelden levensbedreigend. Ze verspreiden zich niet (uitzaaien); naar andere delen van het lichaam. Veel borststukken, zijn bijvoorbeeld goedaardige tumoren.

Kwaadaardige tumoren zijn kwaadaardig en kan zich verspreiden naar andere delen; van het lichaam. Wanneer een kwaadaardige tumor spreads, de kwaadaardige cellen afbreken en reizen; door het bloed lymfesysteem naar andere plaatsen in het lichaam om zich te vestigen en zich te vermenigvuldigen; of metastaseren, resulterend in een nieuwe tumor genaamd secundaire tumor of metastase .; De naam van de kanker, maar weerspiegelt de oorsprong van de kanker; ook al heeft verspreid naar andere delen van het lichaam. Als bijvoorbeeld prostaatkanker; is uitgezaaid naar de lever wordt uitgezaaide prostaatkanker genoemd.

Hoe begint het?

Kanker begint als een normale cel kwaadaardig wordt. Dit gebeurt wanneer er iets; verstoort de cel-DNA, het veranderen van de instructie-code die controleert de cel; levenscyclus. Eén of meer van een verscheidenheid van risicofactoren kunnen bijdragen aan de verstoring.

De meest voorkomende vorm van kanker risicofactoren zijn

De oorzaak van de ongecontroleerde vermenigvuldiging van abnormale cellen, en; hoe snel dat gebeurt, verschilt van persoon tot persoon. Veel mensen overwinnen van de ziekte; en velen leven met de ziekte leven vervuld leven voor vele jaren. Als u of; iemand die dicht is gediagnosticeerd met kanker, kunt u geïnteresseerd bent om meer te leren; de kanker en / of welke behandelingen te verwachten.

Klik hier voor meer informatie over

behandeling Opties

Er zijn een aantal van de behandeling opties beschikbaar voor kanker. Behandelingen plannen; worden ontwikkeld afhankelijk van het type kanker, de locatie, de omvang van de kanker; en het stadium waarin de diagnose is gesteld, en de gezondheid en het welzijn van de patiënt .; De behandeling kan één of meer van verscheidene verschillende therapieën.

Geneesmiddelen worden niet alleen gebruikt voor de behandeling van kanker, maar ook voor het verlichten van symptomen; van de kanker (bijvoorbeeld pijn) en bijwerkingen, zoals misselijkheid, vaak gezien bij; de verschillende soorten behandeling.

De meeste anti-kanker geneesmiddelen werken door remming van DNA-synthese of een ander proces; in de groei celcyclus. Omdat anti-kanker medicijnen in het algemeen invloed op snel delende; cellen, andere niet-carcinomateuze cellen ook worden beïnvloed. De wijze waarop de andere; cellen worden beïnvloed bepaalt de bijwerkingen van de individuele geneesmiddelen. Andere cellen; beïnvloed omvatten bloedcellen, die infecties te bestrijden, helpen het bloed te stollen, en; zuurstof naar alle delen van het lichaam. Wanneer bloedcellen worden aangetast, patiënten; meer kans op infecties te krijgen, kan blauwe plekken of gemakkelijk bloeden, en kunnen ongewoon voelen; zwak en erg moe. Snel delende cellen in het haar wortels, en cellen die de lijn; maagdarmkanaal kan ook worden beïnvloed.

Daardoor kunnen bijwerkingen haaruitval, slechte eetlust, misselijkheid en omvatten; braken, diarree, of mond en lip zweren. Veel van deze bijwerkingen kunnen nu; gecontroleerde, dankzij nieuwe of verbeterde geneesmiddelen. Bijwerkingen zijn over het algemeen op korte termijn; en geleidelijk verdwijnen. Haar groeit weer, maar kan verschillend van kleur en textuur zijn.

Misselijkheid Bij enkele van de anti-kanker middelen kan zeer ernstig zijn. De; Voorbeelden van geneesmiddelen gebruikt bij de behandeling van misselijkheid

Drug Treatment of Cancer

Geneesmiddelen tegen kanker

Voorbeelden van antikankergeneesmiddelen

Geneesmiddelen voor de behandeling van misselijkheid

Zie ook