kanker bloedonderzoek: lab tests die worden gebruikt in de diagnose van kanker

Wat de resultaten betekenen

Testresultaten moeten zorgvuldig worden geïnterpreteerd omdat een aantal factoren van invloed kunnen zijn testresultaten, zoals variaties in je lichaam, of zelfs wat je eet. Bovendien, in gedachten houden dat noncancerous voorwaarden soms abnormale testresultaten kunnen veroorzaken. En in andere gevallen, kanker aanwezig terwijl het bloed testresultaten normaal.

Wat gebeurt er nu

Uw arts controleert uw testresultaten te bepalen of uw niveaus binnen een normale bereik vallen. Of uw arts kan uw resultaten te vergelijken met die uit het verleden onderzoeken.

Hoewel bloed- en urinetests kunnen helpen geven uw arts aanwijzingen, andere tests zijn meestal nodig om de diagnose te stellen. Voor de meeste vormen van kanker, een biopsie – een procedure om een ​​monster van verdachte cellen voor het testen verkrijgen – gewoonlijk noodzakelijk om een ​​definitieve diagnose te stellen.

In sommige gevallen worden tumormarker niveaus tijd gevolgd. Uw arts kan follow-up testen in een paar maanden te plannen. Tumormarkers zijn meestal behulpzaam na de kankerdiagnose. Uw arts kan deze test gebruiken om te bepalen of je kanker reageert op de behandeling, of dat je kanker groeit.

Bespreek de testresultaten met uw arts. Vraag uw arts wat uw resultaten zeggen over uw gezondheid en wat de volgende stappen moeten zijn.