kanker behandeling van mannen: mogelijke seksuele bijwerkingen

Bekken van kanker: meer kans op seksuele disfunctie dan andere vormen van kanker veroorzaken

Zoek uit of je een risico op seksuele bijwerkingen na de behandeling van kanker en welke behandelingen van kanker kan deze bijwerkingen veroorzaken.

Erectiestoornissen: De meest voorkomende seksuele bijwerking van de behandeling van kanker voor mannen

De behandeling van bepaalde vormen van kanker kan invloed hebben op je seksualiteit, waardoor een scala aan symptomen die seks kan maken met je partner moeilijker. Maar dat betekent niet dat je kunt een gezond seksleven na de behandeling van kanker hebben.

Meer te weten over uw behandeling van kanker en hoe het kan invloed hebben op de seksuele functie kan u helpen een oplossing te vinden als er problemen te ontwikkelen.

Mannen met kanker in hun bekken zijn vaker dan mannen met andere vormen van kanker tot problemen hervatten seks na de behandeling van kanker te melden.

Seksuele bijwerkingen zijn de meest voorkomende na de behandeling voor

Oudere mannen hebben meer kans op seksuele disfunctie ervaren na de behandeling van kanker. Dat komt omdat de meeste oudere mannen, ook degenen die geen kanker hebben gehad, moeite met seks zal ervaren op een bepaald moment.

Dus oudere mannen die de behandeling van kanker hebben gehad kan seksuele bijwerkingen die verband houden met de vergrijzing in plaats van de behandeling ervaren. Of misschien juist kankerbehandeling versnelt seksuele bijwerkingen geassocieerd met normale veroudering.

Een aantal seksuele bijwerkingen optreden als gevolg van een behandeling van kanker, waaronder

Niet iedere man met kanker zal seksuele bijwerkingen. Uw arts kan het niveau van het risico dat je tegen kunt komen voor uw specifieke vorm van kanker en de behandeling te bespreken.

Kanker kan seksuele bijwerkingen veroorzaken als de kanker behelst geslachtsorganen. Kankers die geen invloed hebben op de seksuele organen kan ook invloed hebben op je seksualiteit door uw lichaam beeld te veranderen, waardoor je het gevoel minder aantrekkelijk, of het veroorzaken van vermoeidheid of depressie en afnemende interesse in seks.

Seksuele problemen kunnen ook voortvloeien uit bijwerkingen van kanker en de behandeling, zoals vermoeidheid, pijn of angst behandeling. Bovendien kan depressieve gevoelens over het hebben van kanker verlies van libido veroorzaken.

Soms emotionele factoren seksuele bijwerkingen naast de fysieke wijzigingen ondergaat tijdens de behandeling.