kamelenmelk mogelijk mers-cov transmissie route, theernment studie suggereert

Kamelenmelk Mogelijke MERS-CoV transmissie Route, theernment studie suggereert

Wetenschappers van theernment hebben waargenomen in het laboratorium studies die het Midden-Oosten respiratory syndrome coronavirus (MERS-CoV) blijft stabiel gedurende tenminste 72 uur in de gepasteuriseerde melk van dromedariskamelen.

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat de kamelen dragen MERS-CoV, die minstens 92 mensenlevens heeft geëist van 228 bevestigde gevallen bij de mens, gepasteuriseerde kamelenmelk wordt regelmatig gebruikt door de bewoners van het Arabisch schiereiland, waar het virus voor het eerst werd erkend in 2012. Onderzoekers hebben niet geïdentificeerd hoe het virus infecteert mensen, en de theernment onderzoekers zijn het verkennen van de vraag of de melk een mogelijke bron van besmetting kunnen zijn.

Verontreinigde melkproducten en direct contact met dieren uiers zijn bekende transmissie routes van bacteriën en andere virussen. Tot nu toe echter, MERS-CoV is niet gedetecteerd in melkmonsters, noch wetenschappers weten of melk besmet met het virus mensen kunnen infecteren.

Eerdere studies door wetenschappers van theernment, van theernment hebben aangetoond dat MERS-CoV stabiel gedurende tot 48 uur op verschillende oppervlakken. In de huidige studie, de onderzoekers toegevoegd theernment een besmettelijke dosis van het virus aan melk verkregen uit dromedariskamelen, geiten en koeien. De temperatuur van één monster set werd bij 4 ° C gehandhaafd, de andere bij 22 ° C. De monsters van elke set werden onmiddellijk ingevroren bij minus 80 ° C, en de anderen zijn bevroren 8, 24, 48 en 72 uur na verdunning.

De onderzoekers vonden dat de virusconcentratie verminderde langer het monster werd gehandhaafd voor het invriezen, maar minder in de monsters gehouden op 4 ° C In feite bepaalden zij dat kamelen en koemelk monsters gedurende 72 uur bij 4 ° C vóór bevriezing niet deden verliest een aanzienlijke hoeveelheid van besmettelijke MERS-CoV. Monsters gehandhaafd op 22 ° C gedurende 48 uur voor het invriezen vertoonden nog infectieus virus.

De groep herhaald de virusconcentratie test aangaande melkmonsters warmtebehandeling gedurende 30 minuten bij 63 ° C en vond geen infectieus virus bevestigd dat pasteurisatie kan een effectieve veiligheidsmaatregel zijn.

De theernment onderzoekers zijn van plan om kamelenmelk te bestuderen als een mogelijke route door die MERS-CoV zich uitbreidt naar mensen. Meer informatie over-theernment gesteund onderzoek op MERS-CoV en andere coronavirussen is beschikbaar op de website theernment.

N Van Doremalen et al. Stabiliteit van het Midden-Oosten respiratory syndrome coronavirus (MERS-CoV) in melk. Emerging Infectious Diseases DOI: 10,3201 / eid2007.140500 (2014).