houtskool, geactiveerde (oraal) beschrijving en merknamen

Canadese Merknaam

Actieve kool wordt toegepast bij de spoedbehandeling van bepaalde soorten vergiftiging. Helpt hij gif wordt geabsorbeerd uit de maag in het lichaam. Soms verschillende doses van actieve kool nodig behandeling van ernstige vergiftiging. Gewoonlijk dit geneesmiddel niet effectief en mag niet worden gebruikt bij vergiftiging of bijtende middelen zoals alkali (loog) en sterke zuren, ijzer, boorzuur, lithium, aardolieproducten (bijvoorbeeld reinigingsvloeistof, petroleum, stookolie, benzine, kerosine, verfverdunner) of alcoholen zijn ingeslikt, omdat het niet zal voorkomen dat deze gifstoffen worden geabsorbeerd in het lichaam.

Sommige actieve koolstof bevatten sorbitol. Sorbitol is een zoetstof. Het werkt ook als laxeermiddel, voor de eliminatie van het gif uit de body.Products dat bevatten sorbitol mag alleen onder direct toezicht van een arts worden gegeven omdat ernstige diarree en braken kan veroorzaken.

Actieve kool is niet effectief gebleken in het verlichten van diarree en winderigheid te zijn.

Actieve kool kunnen verkrijgbaar zijn zonder recept van een arts zijn, maar voor het gebruik van dit geneesmiddel, bel een antigifcentrum, uw arts of een meldkamer voor advies.

Vloeistof; Vering Tablet, Tablet, kauwen, Kit, poeder voor suspensie

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen