hersentumor ziekte

Een hersentumor is een massa of de groei van abnormale cellen in je hersenen of in de buurt van je hersenen.

Veel verschillende soorten hersentumoren bestaan. Sommige hersentumoren zijn goedaardig (goedaardige) en sommige hersentumoren kankerachtig (kwaadaardige). Hersentumoren kan beginnen in je hersenen (primaire hersentumoren), of kanker kan beginnen in andere delen van je lichaam en verspreiden naar je hersenen (secundaire of metastatische, hersentumoren).

symptomen

Hoe snel een hersentumor groeit kan sterk variëren. Het groeitempo, alsmede de locatie van een hersentumor bepaalt hoe het de functie van uw zenuwstelsel beïnvloeden.

Het ontstaan ​​van of verandering in het patroon van hoofdpijn; Hoofdpijn die geleidelijk vaker en ernstiger worden; Onverklaarbare misselijkheid of braken; Problemen met het gezichtsvermogen, zoals wazig zien, dubbel zien of verlies van perifeer zicht; Geleidelijke verlies van gevoel of beweging in een arm of een been; Moeite met evenwicht; Spraakproblemen; Verwarring in alledaagse zaken; Persoonlijkheid of gedrag verandert; Epileptische aanvallen, vooral bij iemand die geen voorgeschiedenis van epileptische aanvallen heeft; gehoorproblemen

Hersentumorbehandeling zijn afhankelijk van het type hersentumor u, evenals de grootte en locatie.

De symptomen van een hersentumor sterk variëren en afhankelijk van de hersentumor grootte, locatie en groei.

Algemene tekenen en symptomen veroorzaakt door hersentumoren kunnen

Gliomen. Deze tumoren beginnen in de hersenen of het ruggenmerg en omvatten astrocytomen, ependymoom, glioblastoma, oligoastrocytomas en oligodendrogliomas .; Meningeomen. Een meningioma is een tumor die voortkomt uit de membranen die de hersenen en het ruggenmerg (meninges) omringen. De meeste meningeomen zijn noncancerous .; Acoustic neuromas (schwannomas). Dit zijn goedaardige tumoren die zich ontwikkelen op de zenuwen die controle evenwicht en het gehoor leiden van je binnenoor naar je hersenen .; Hypofyseadenomen. Dit zijn meestal goedaardige tumoren die zich ontwikkelen in de hypofyse aan de basis van de hersenen. Deze tumoren kunnen beïnvloeden de hypofyse hormonen met effecten in het lichaam .; Medulloblastomen. Dit zijn de meest voorkomende hersentumoren bij kinderen. Een medulloblastoom begint in het onderste achterste deel van de hersenen en de neiging zich te verspreiden door het ruggenmerg. Deze tumoren komen minder vaak voor bij volwassenen, maar ze doen voorkomen .; PNETs. Primitieve neuro-ectodermale tumoren (PNETs) zijn zeldzaam, kankergezwellen die beginnen in embryonale (foetale) cellen in de hersenen. Ze kan overal in de hersenen voorkomen .; Kiemceltumoren. Kiemceltumoren kan ontwikkelen tijdens de kindertijd waar de teelballen of eierstokken zal vormen. Maar soms kiemceltumoren naar andere delen van het lichaam, zoals de hersenen .; Craniopharyngiomas. Deze zeldzame, goedaardige tumoren beginnen in de buurt van de hersenen van de hypofyse, die hormonen die vele lichaamsfuncties beheersen afscheidt. Als de hypofyse langzaam groeit, kan dit van invloed op de hypofyse en andere structuren in de buurt van de hersenen.

Maak een afspraak met uw arts als u aanhoudende tekenen en symptomen die u aangaan.

Borstkanker; Darmkanker; Nierkanker; Longkanker; Melanoma

Oorzaken

Primaire hersentumoren ontstaan ​​in de hersenen zelf of weefsels nabij het, zoals in de hersenen die membranen (hersenvliezen), craniale zenuwen, hypofyse of pijnappelklier.

Primaire hersentumoren beginnen als normale cellen verwerven fouten (mutaties) in hun DNA. Deze mutaties mogelijk cellen om te groeien en te verdelen bij een verhoogd tarief en te blijven wonen als gezonde cellen zouden sterven. Het resultaat is een massa van abnormale cellen, die een tumor vormt.

Primaire hersentumoren zijn veel minder algemeen dan secundaire hersentumoren, waarin kanker begint elders en verspreidt naar de hersenen.

Veel verschillende typen primaire hersentumoren bestaan. Elk dankt zijn naam aan het type cellen die betrokken. Voorbeelden omvatten

Secundaire (metastatische) hersentumoren zijn tumoren die het gevolg zijn van kanker die elders in uw lichaam en vervolgens spreads (metastasizes) naar je hersenen begint.

Risicofactoren

Secundaire hersentumoren komen het meest voor bij mensen die een geschiedenis van kanker. Maar in zeldzame gevallen kan een uitgezaaide hersentumor het eerste teken van kanker die elders in uw lichaam begon te zijn.

Je leeftijd. Uw risico op een hersentumor neemt toe naarmate je ouder wordt. Hersentumoren komen het meest voor bij oudere volwassenen. Echter, een hersentumor op elke leeftijd voorkomen. En bepaalde hersentumoren komen vrijwel uitsluitend bij kinderen .; Blootstelling aan straling. Mensen die zijn blootgesteld aan een soort straling genaamd ioniserende straling een verhoogd risico op hersentumor. Voorbeelden van ioniserende straling onder radiotherapie gebruikt bij de behandeling van kanker en blootstelling aan straling veroorzaakt door atoombommen .; Meer voorkomende vormen van straling, zoals elektromagnetische velden van hoogspanningslijnen en radiofrequente straling van mobiele telefoons en magnetrons, niet bewezen te worden gekoppeld aan hersentumoren .; Familiegeschiedenis van hersentumoren. Een klein deel van hersentumoren bij mensen met een familiegeschiedenis van hersentumoren of een familiegeschiedenis van genetische syndromen die het risico op hersentumoren verhogen.

Diagnose

Secundaire hersentumoren zijn veel vaker voor dan primaire hersentumoren.

Fysiotherapie kan u helpen om weer verloren motorische vaardigheden of spierkracht .; Ergotherapie kan u helpen om terug naar je normale dagelijkse activiteiten, met inbegrip van het werk, na een hersentumor of een andere ziekte .; Logopedie met specialisten in spraakproblemen (logopedisten) kan helpen als je moeite hebt spreken .; Begeleiding voor schoolgaande kinderen kunnen kinderen helpen omgaan met veranderingen in hun geheugen en denken na een hersentumor.

Elke kanker kan zich verspreiden naar de hersenen, maar de belangrijkste zijn

Acupunctuur; Hypnose; Meditatie; Muziektherapie; ontspanningsoefeningen

Behandeling

Bij de meeste mensen met primaire hersentumoren, de oorzaak van de tumor is niet duidelijk. Maar artsen hebben een aantal factoren die het risico op een hersentumor kan verhogen geïdentificeerd. Risicofactoren zijn

Blootstelling aan straling. Mensen die zijn blootgesteld aan een soort straling genaamd ioniserende straling een verhoogd risico op hersentumor. Voorbeelden van ioniserende straling onder radiotherapie gebruikt bij de behandeling van kanker en blootstelling aan straling veroorzaakt door atoombommen.

Artsen die gespecialiseerd zijn in hersenaandoeningen (neurologen); Artsen die kanker (oncologen) te behandelen; Artsen die gebruik maken van straling om kanker (radiotherapeuten) te behandelen; Artsen die gespecialiseerd zijn in het zenuwstelsel vormen van kanker (neuro-oncologen); Chirurgen die op de hersenen en het zenuwstelsel (neurochirurgen) te bedienen; revalidatie specialisten

Meer voorkomende vormen van straling, zoals elektromagnetische velden van hoogspanningslijnen en radiofrequente straling van mobiele telefoons en magnetrons, niet bewezen te worden gekoppeld aan hersentumoren.

Wees je bewust van elke pre-afspraak beperkingen. Op het moment dat u de afspraak maken, zeker om te vragen of er iets is wat je hoeft te doen op voorhand, zoals uw dieet te beperken .; Noteer alle symptomen die u ondervindt, zelfs als ze lijken los van de reden waarom u de afspraak hebt gepland .; Noteer belangrijke persoonlijke informatie, met inbegrip van zaken als de recente veranderingen in het leven, of grote spanningen .; Een lijst van alle medicijnen, vitaminen of supplementen die u momenteel gebruikt of kort geleden heeft .; Overweeg het nemen van een familielid of vriend mee. Soms kan het moeilijk zijn om alle tijdens een afspraak informatie onthouden. Iemand die begeleidt u misschien iets dat je gemist of vergeten .; Schrijf een lijst van vragen aan uw arts te vragen.

Als het vermoeden bestaat dat u een hersentumor, kan uw arts een aantal tests en procedures aanbevelen, met inbegrip

Beeldvormende diagnostiek. Magnetic Resonance Imaging (MRI) wordt vaak gebruikt om te helpen bij de diagnose van hersentumoren. In sommige gevallen kan een kleurstof worden toegediend via een ader in de arm tijdens MRI onderzoek.

Welk type hersentumor heb ik ?; Waar is mijn hersentumor gelegen ?; Hoe groot is mijn hersentumor ?; Hoe agressief is mijn hersentumor ?; Is mijn hersenen tumor kwaadaardig ?; Moet ik extra tests ?; Wat zijn mijn behandelingsmogelijkheden ?; Kan iemand behandelingen genezen van mijn hersentumor ?; Wat zijn de voordelen en risico’s van elke behandeling ?; Is er een behandeling die u voelt is het beste voor mij ?; Moet ik een specialist? Wat zal dat kosten, en zal mijn verzekering dat ?; Zijn er brochures of ander gedrukt materiaal dat ik met me mee kan nemen? Welke websites raden jullie aan ?; Wat zal bepalen of ik zou moeten plannen voor een follow-up bezoek?

Alternatief medicijn

Een aantal gespecialiseerde MRI-scan componenten – waaronder functionele MRI, perfusie MRI en magnetische resonantie spectroscopie – kan helpen uw arts de tumor en plan de behandeling te evalueren.

Wanneer heb je voor het eerst beginnen te ervaren symptomen ?; Laat uw symptomen zijn continu of af en toe een ?; Hoe ernstig zijn uw klachten ?; Wat, als er iets lijkt om uw klachten te verbeteren ?; Wat, als er iets lijkt te verergeren uw klachten?

Andere beeldvormende tests kunnen omvatten computertomografie (CT-scan) en positron emissie tomografie (PET).

Het verzamelen en testen van een monster van abnormale weefsel (biopt). Een biopsie kan worden uitgevoerd als onderdeel van een operatie aan de hersenen tumor of een biopsie kan worden uitgevoerd met een naald.

Voorbereiding voor een afspraak

Een stereotactische naald biopsie kan worden gedaan voor hersentumoren bij moeilijk bereikbare plaatsen of zeer kwetsbare gebieden in de hersenen die kunnen worden beschadigd door een uitgebreidere operatie te bereiken. Uw neurochirurg boren een klein gaatje in je schedel. Een dunne naald wordt dan ingebracht door het gat. Weefsel verwijderd via de naald, die vaak wordt geleid door CT- of MRI-scan.

De biopsie monster wordt vervolgens bekeken onder een microscoop te bepalen of deze kwaadaardig of goedaardig. Deze informatie is cruciaal voor een diagnose en prognose stellen en, nog belangrijker, ten leidende behandeling.

Leer genoeg over hersentumoren om beslissingen te nemen over uw zorg. Vraag uw arts over uw specifieke soort hersentumor, met inbegrip van uw behandeling opties en, als je wilt, je prognose. Als u meer wilt weten over hersentumoren, kunt u meer vertrouwen in het maken van de behandeling besluiten worden .; Houd vrienden en familie in de buurt. Het houden van uw nauwe relaties sterk zal u helpen omgaan met uw hersentumor. Vrienden en familie kunnen de praktische ondersteuning die je nodig hebt, zoals het helpen verzorgen van uw huis als je in het ziekenhuis te bieden. En ze kunnen als emotionele ondersteuning wanneer u overweldigd voelt door kanker te dienen .; Iemand vinden om mee te praten. Zoek een goede luisteraar die bereid is om te luisteren naar je praat over je verwachtingen en angsten. Dit kan een vriend of familielid te zijn. De zorg en het begrip van een counselor, medisch maatschappelijk werker, geestelijken lid of kanker steungroep kan ook nuttig zijn.

Coping en ondersteuning

Behandeling voor een hersentumor afhankelijk van het type, grootte en locatie van de tumor, en uw algehele gezondheid en voorkeuren.

Meer informatie over Brain tumor

Als de hersentumor is gevestigd in een plaats die toegankelijk voor een operatie maakt, zal uw chirurg werken om zoveel mogelijk van de hersentumor mogelijk te verwijderen.

In sommige gevallen, tumoren zijn klein en gemakkelijk te scheiden van omringende hersenweefsel, die volledige chirurgische verwijdering mogelijk maakt. In andere gevallen kunnen tumoren niet los worden gezien van het omringende weefsel of ze zich bevinden in de buurt van kwetsbare gebieden in de hersenen, waardoor een operatie riskant. In deze situaties verwijdert uw arts zoveel mogelijk van de tumor zo veilig is.

Zelfs verwijderen van een deel van de hersentumor kan verlagen de symptomen.

Meer over Brain tumor

Operatie om een ​​hersentumor te verwijderen draagt ​​risico’s, zoals infecties en bloeden. Andere risico kan afhangen van het deel van de hersenen waar de tumor zich bevindt. Zo kan een operatie aan een tumor in de buurt van zenuwen die aansluiten op uw ogen een risico van verlies van het gezichtsvermogen te dragen.

Radiotherapie maakt gebruik van hoge-energiestralen zoals röntgenstralen of protonen, om tumorcellen te doden. Radiotherapie kan afkomstig zijn van een machine buiten je lichaam (externe bestraling), of, in zeer zeldzame gevallen kan straling in je lichaam in de buurt van je hersenen tumor (brachytherapie) worden geplaatst.

Externe bundel straling kan focussen alleen op het gebied van uw hersenen waar de tumor zich bevindt, of het kan worden toegepast op uw hele brein (de hersenen als geheel straling). Hele hersenen straling wordt meestal gebruikt voor de behandeling van kanker die is uitgezaaid naar de hersenen van een ander deel van het lichaam.

Bijwerkingen van stralingstherapie afhankelijk van het type en de stralingsdosis ontvangt. Vaak voorkomende bijwerkingen tijdens of onmiddellijk na bestraling zijn vermoeidheid, hoofdpijn en irritatie van de hoofdhuid.

Stereotactische radiochirurgie is geen vorm van chirurgie in de traditionele betekenis. In plaats daarvan maakt gebruik van meerdere radiosurgery stralingsbundels een zeer gerichte vorm van bestraling geven aan de tumorcellen in een zeer klein gebied. Elke stralingsbundel is niet bijzonder krachtig, maar het punt waar alle bundels aan – de hersentumor – ontvangt een zeer hoge dosis straling naar de tumorcellen te doden.

Er zijn verschillende technologieën gebruikt radiochirurgie straling leveren aan hersentumoren, zoals een Gamma Knife of lineaire versneller (LINAC) behandelen.

Radiosurgery wordt meestal gedaan in één behandeling, en in de meeste gevallen kunt u naar huis te gaan op dezelfde dag.

Chemotherapie drugs gebruikt om tumorcellen te doden. Chemotherapie drugs kan oraal in pilvorm worden genomen of geïnjecteerd in een ader (intraveneus). De chemotherapiedrug meestal gebruikt om hersentumoren temozolomide (Temodar), welke als een pil wordt genomen. Vele andere chemotherapeutische geneesmiddelen zijn beschikbaar en kunnen worden gebruikt, afhankelijk van het type kanker.

Chemotherapie bijwerkingen afhankelijk van het type en de dosering van geneesmiddelen ontvangt. Chemotherapie kan leiden tot misselijkheid, braken en haaruitval veroorzaken.

Gerichte medicamenteuze behandelingen richten zich op specifieke afwijkingen aanwezig in kankercellen. Door het blokkeren van deze afwijkingen, gerichte medicamenteuze behandelingen kankercellen sterven.

Een gerichte behandeling met medicijnen voor de behandeling van een vorm van hersenkanker genaamd glioblastoma is bevacizumab (Avastin). Dit geneesmiddel, gegeven via een ader (intraveneus), stopt de vorming van nieuwe bloedvaten, het afsnijden van de bloedtoevoer naar een tumor en doden van de tumorcellen.

Het gericht geneesmiddel everolimus (Afinitor) wordt gebruikt voor de behandeling van een goedaardige hersentumor die voorkomt bij mensen met een genetische aandoening genaamd tubereuze sclerose. Everolimus blokkeert een enzym in het lichaam dat een rol in de groei van kankercellen speelt.

Omdat hersentumoren kan ontwikkelen in delen van de hersenen die de motoriek, spraak, visie en denken te controleren, kan de revalidatie een noodzakelijk onderdeel van het herstel. Uw arts kan u verwijzen naar de diensten die kunnen helpen, zoals

Er is weinig onderzoek gedaan naar complementaire en alternatieve hersentumor behandelingen. Geen alternatieve behandelingen is aangetoond dat zij hersentumoren te genezen. Echter, complementaire behandelingen helpen omgaan met je hersenen tumor en de behandeling ervan. Praat met uw arts over uw mogelijkheden.

Sommige complementaire behandelingen die u kunnen helpen het hoofd te bieden zijn onder andere

Raadpleeg uw arts als u tekenen of symptomen die je je zorgen maakt. Als je gediagnosticeerd met een hersentumor, kunt u worden doorverwezen naar specialisten, zoals

Het is een goed idee om te worden goed voorbereid op uw afspraak. Hier is wat informatie om u te helpen klaar te krijgen, en wat te verwachten van uw arts.

Uw tijd met uw arts is beperkt, dus het opstellen van een lijst van vragen kan u helpen het meeste van uw tijd samen. Lijst uw vragen van de belangrijkste tot de minst belangrijk in het geval de tijd om is. Voor een hersentumor, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

In aanvulling op de vragen die u bereid om uw arts te vragen, aarzel dan niet om andere vragen die zich voordoen om u te vragen.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Being klaar om ze te beantwoorden misschien tijd later in staat te stellen andere punten die u wilt pakken te dekken. Uw arts kan vragen

Een diagnose van een hersentumor kan overweldigend en beangstigend zijn. Het kan je het gevoel alsof je weinig controle over uw gezondheid. Maar je kunt stappen om te gaan met de schok en het verdriet dat na de diagnose kan komen nemen. Overwegen om te

Vraag uw arts over steungroepen in uw omgeving. Of controleer uw telefoonboek, de bibliotheek of een kanker organisatie, zoals het National Cancer Institute en de American Cancer Society.

Symptomen en de behandeling van

1

 1

)