hersenschudding tests en diagnose

neurologisch onderzoek

cognitieve testen

Een klap op je hoofd, nek of bovenlichaam kan een hersenschudding, die kunnen bestaan ​​uit symptomen zoals hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid of verlies van bewustzijn veroorzaken. Als u vermoedt dat u of uw kind heeft een hersenschudding gehad, neem dan contact op met uw arts.

Imaging testen

Uw arts zal uw tekenen en symptomen te evalueren, te beoordelen uw medische geschiedenis, en voeren een neurologisch onderzoek. Tekenen en symptomen van een hersenschudding kan verschijnt pas uren of dagen na het letsel.

Test uw arts kan uitvoeren of aanbevelen omvatten

Na uw arts vraagt ​​gedetailleerde vragen over uw letsel, kan hij of zij een neurologisch onderzoek uit te voeren. Deze evaluatie omvat het controleren van uw

Uw arts kan tijdens een neurologisch onderzoek een aantal tests om je denken (cognitieve) vaardigheden te evalueren uit te voeren. Testen kunnen verschillende factoren te evalueren, met inbegrip van uw

Beeldvorming van de hersenen kan worden aanbevolen voor sommige mensen met symptomen zoals ernstige hoofdpijn, epileptische aanvallen, herhaald braken of symptomen die worden steeds slechter. Beeldvorming van de hersenen kan bepalen of de schade is ernstig en heeft veroorzaakt bloeden of zwelling in je schedel.

Een craniale gecomputeriseerde tomografie (CT) scan is de standaard test om de hersenen direct na verwonding vast te stellen. Een CT-scan gebruikt een reeks röntgenstralen dwarsdoorsnedebeelden van schedel en hersenontwikkeling.

MRI kan worden gebruikt om bloeding in de hersenen weergeven of complicaties die kunnen optreden na een hersenschudding diagnose.

Een MRI maakt gebruik van krachtige magneten en radiogolven om gedetailleerde beelden van je hersenen te produceren.

Het kan nodig zijn om ‘s nachts ter observatie worden opgenomen na een hersenschudding.

Als uw arts het ermee eens dat je kan worden waargenomen bij huis, moet iemand bij je blijven en controleren op je minstens 24 uur te zorgen dat uw symptomen zijn niet verergeren. Uw verzorger kan nodig zijn om u regelmatig wakker om ervoor te zorgen dat u kunt normaal ontwaken.

observatie