hersenletsels

Een hersenletsel is een afwijking gezien op een hersen-imaging test, zoals magnetische resonantie beeldvorming (MRI) of gecomputeriseerde tomografie (CT) scan. Op CT- of MRI-scans, hersenletsels verschijnen als donkere of lichte vlekken die niet uitzien als normaal hersenweefsel.

Meestal zal een hersenletsel is een incidentele vinden los van de aandoening of symptoom dat tot de weergavetest in de eerste plaats.

Een hersenletsel kunnen kleine inhouden om grote delen van je hersenen, en de ernst van de onderliggende aandoening kan variƫren van relatief kleine tot levensbedreigend.

Als een hersenletsel tijdens een brain-imaging-test ontdekt niet lijken te zijn van een goedaardige of opgelost staat, zal uw arts waarschijnlijk willen meer informatie van aanvullende tests of raadpleging van een specialist.

Uw arts kan aanbevelen dat u een neuroloog voor een gespecialiseerd onderzoek en eventueel verdere tests. Zelfs als een neurologische work-up niet leidt tot een diagnose, kan uw arts bleef testen aanbevelen aan een diagnose te stellen of follow-up imaging tests bij geregelde tijdstippen aan de laesie te monitoren.

een bezoek aan uw arts