geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen

Vrouwen die bazedoxifene / geconjugeerde oestrogenen mag geen extra oestrogenen nemen. Er is een verhoogd risico op endometriumkanker bij vrouwen met een baarmoeder die ongehinderde oestrogenen gebruiken. Oestrogenen mag niet worden gebruikt voor de preventie van hart- en vaatziekten of dementie. De Women’s Health Initiative (WHI) oestrogeen-alone deelonderzoek meldde een verhoogd risico op een beroerte en diepe veneuze trombose (DVT) met dagelijkse geconjugeerde oestrogenen therapie in vergelijking met placebo. Het WHI Memory Study (WHMIS) oestrogeen-alone bijkomende studie van WHI een verhoogde kans waarschijnlijke dementie bij postmenopauzale vrouwen 65 jaar en ouder met dagelijkse geconjugeerde oestrogenen therapie in vergelijking met placebo.

Gebruikt Voor geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen

Farmacologische klasse: Bazedoxifen

geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Het gebruik van Duavee® niet bij kinderen aangegeven.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van Duavee® bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op bepaalde ongewenste effecten (zoals dementie), die voorzichtigheid bij patiënten die geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen nodig hebben. Echter, het gebruik van Duavee® wordt niet aanbevolen bij vrouwen die ouder zijn dan 75 jaar.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Voordat u geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen, het is vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifene met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Met behulp van geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifene met een van de volgende kan een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosering of hoe vaak u geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen gebruiken veranderen, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Het is zeer belangrijk dat u geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen alleen zoals voorgeschreven door uw arts te gebruiken. Niet meer van het te gebruiken, gebruik het dan niet vaker, en niet te gebruiken voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan ongewenste bijwerkingen veroorzaken.

geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen wordt geleverd met een bijsluiter. Lees en volg de instructies in de bijsluiter. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Slik de tablet in zijn geheel. Do not crush, breken of kauwen. U mag geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen met of zonder voedsel.

Uw arts kan ook willen dat je vitamine D en calcium supplementen te nemen tijdens het gebruik van geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen.

De dosis van geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifene zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen mist, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Houd uw geneesmiddel in de oorspronkelijke verpakking totdat u klaar bent om het te gebruiken zijn. Gebruik de tabletten niet plaatsen pil dozen of pil organisatoren. Na het openen van de folieverpakking, gebruik het medicijn binnen 60 dagen.

Correct gebruik van geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om er zeker van geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen maken correct werkt en geen ongewenste effecten veroorzaken. Bekken-examen, borstonderzoek en mammogram (borst x-ray) kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten, tenzij uw arts u anders. Zorg ervoor dat alle afspraken houden.

Het is onwaarschijnlijk dat een postmenopauzale vrouw zwanger kan worden. Maar, moet u weten dat het gebruik van geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen terwijl u zwanger zou uw ongeboren kind schadelijk zijn. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van het geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Met behulp van geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen kan uw risico voor het hebben van bloedstolsels, beroertes of hartaanvallen verhogen. Dit risico kan zelfs verder nadat u stopt met het gebruik van het geneesmiddel. Uw risico op deze ernstige problemen is nog groter als u een hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte in je bloed, diabetes of overgewicht of sigaretten roken. Neem contact op met uw arts onmiddellijk als u pijn op de borst, verwarring, problemen met praten, dubbel zien, hoofdpijn, een onvermogen om armen, benen of gezicht spieren, of een onvermogen om te spreken te bewegen te ervaren.

Met behulp van geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen kan uw risico op endometriumkanker, borstkanker of baarmoederkanker te verhogen. Praat met uw arts over deze risico’s. Neem contact op met uw arts onmiddellijk als uw ervaring abnormale vaginale bloeden.

Met behulp van geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen kan uw risico op dementie verhogen, vooral bij vrouwen van 65 jaar en ouder.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als zware hoofdpijn of een plotselinge verlies van het gezichtsvermogen of een andere verandering in het gezichtsvermogen optreedt tijdens het gebruik van geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen. Uw arts kan wilt u hebt uw ogen laten controleren door een oogarts (oogarts).

Zorg ervoor dat elke arts of tandarts die behandelt je weet dat u gebruik maakt van geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen. Het kan nodig zijn om te stoppen met geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen voordat u een operatie moet ondergaan of als u in bed blijven voor een langere tijd. geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifene kunnen hebben op de resultaten van bepaalde medische tests.

Do grapefruit niet eten of drinken van grapefruitsap tijdens het gebruik van geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen. Grapefruit en grapefruitsap kunnen het bedrag van geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen dat wordt opgenomen in het lichaam te veranderen.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden (bv St. Janskruid) of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

geconjugeerde oestrogenen en bazedoxifen Side Effects

bazedoxifene / geconjugeerde oestrogenen

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie X Niet voor gebruik tijdens zwangerschap

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Opvliegers paroxetine, Brisdelle, Duavee, Estratest, Covaryx, Covaryx HS

Postmenopauzale symptomen oestradiol, Premarin, Estrace, Prempro, Microgestin Fe 1/20, Climara

Osteoporose hydrochloorthiazide, alendronaat, Fosamax, estradiol, calciumcarbonaat, Prolia

Preventie van osteoporose alendronaat, Fosamax, Evista, Actonel, raloxifene, Boniva

 of gaat u lid worden van de bazedoxifene / geconjugeerde oestrogenen steungroep te verbinden met anderen die dezelfde interesses hebben.