gebroken pols / gebroken hand behandelingen en drugs

Immobilisatie

Als de gebroken uiteinden van het bot niet goed zijn uitgelijnd, zal uw arts nodig om de stukken te manipuleren terug in hun juiste posities – een proces genaamd fracturen. Afhankelijk van de hoeveelheid pijn en zwelling je hebt, kunt u een spierverslapper, een kalmerend middel of zelfs een algehele narcose voor deze procedure nodig.

medicijnen

Het beperken van de beweging van een botbreuk in de pols en de hand is essentieel voor een goede genezing. Om dit te doen, kunt u een spalk of een cast nodig.

Behandeling

Om de pijn te verminderen, kan uw arts een over-the-counter pijnstiller, zoals paracetamol (Tylenol, anderen), ibuprofen (Advil, Motrin IB, anderen) of naproxen natrium (Aleve, anderen) aan te bevelen. Als je ervaart ernstige pijn, kunt u een opioïde medicatie nodig heeft, zoals codeïne.

Nadat uw gegoten of spalk wordt verwijderd, moet je waarschijnlijk revalidatie-oefeningen of fysiotherapie om de stijfheid te verminderen en herstellen van beweging in uw pols en hand. Revalidatie kan helpen, maar het kan oplopen tot enkele maanden – of zelfs langer – voor volledige genezing van ernstige verwondingen.

Als immobilisatie is geen optie, kan een operatie nodig implantaat voor interne fixatie, zoals platen, staven en schroeven of bottransplantaten de juiste positie van botten tijdens de genezing te handhaven. Deze interne fixatie apparaten kan nodig zijn als u de volgende blessures

In sommige gevallen kan de chirurg de breuk te immobiliseren door een extern bevestigingstoestel. Deze bestaat uit een metalen frame met twee of meer pennen die gaan door de huid en in het bot aan beide zijden van de breuk.

Chirurgische en andere procedures