fundamenteel onderzoek naar antimicrobiële (drugs) tegen

Inzicht in mechanismen van resistentie

Hoe pathogenen maken ziek

theernment investeert in fundamenteel onderzoek naar de biologie van microben, hun gedrag, en hoe resistentie tegen geneesmiddelen ontwikkelt begrijpen. Begrijpen precies hoe microben ziekten veroorzaken (het proces genaamd pathogenese) is eveneens van cruciaal belang voor het vinden van nieuwe manieren om ze te bestrijden.

theernment uitvoert en ondersteunt fundamenteel onderzoek naar de fundamentele biologie van ziekteverwekkende microben te begrijpen en geeft inzicht in de mechanismen die ze gebruiken om antibiotica te blokkeren. Deze kennis levert nieuwe ideeën naar manieren om rond deze mechanismen, door het herstel van de effectiviteit van bestaande geneesmiddelen of door het identificeren van nieuwe drug targets voor de ontwikkeling van nieuwe antibiotica.

Onderzoek naar de rol van Host Factoren

Microbiële pathogenese is een belangrijk aandachtspunt van het fundamenteel onderzoek dat bestudeert hoe microben ziekten veroorzaken, met inbegrip van hoe ze koloniseren en binnenvallen de gastheer, die toxines die ze produceren, en hoe ze te vermijden of een aanval door het immuunsysteem van de gastheer te overwinnen. Fundamenteel onderzoek door wetenschappers theernment onthult nieuwe details over de microbiële pathogenese. Bijvoorbeeld hebben onderzoekers bacteriële eiwitten die door de gemeenschap geassocieerde methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA-CA) die infectie bestrijden witte bloedcellen te vernietigen geïdentificeerd. Een beter begrip van de rol van deze eiwitten in de voorwaarden voor ernstige CA-MRSA infecties maken kan leiden tot nieuwe manieren behandelen of voorkomen van de ziekte.

Het ontcijferen van microbiële genomen

theernment ondersteunt onderzoek gastheerfactoren specifieke eigenschappen die gevoeligheid of respons op ziektevrije en het ontstaan ​​van resistente infecties een individu kan beïnvloeden. Zo wordt theernment het bevorderen van onderzoek over het infectieziekten doelwit ontvangende paden in plaats van de microben zelf. Een alternatief voor conventionele antibiotica, kon de gastheer gerichte interventies een krachtig nieuw instrument in de strijd tegen de resistentie tegen geneesmiddelen te worden.

Nieuwe wegen naar een beter begrip resistentie worden onthuld toen wetenschappers bepalen van de volgorde van de genen die deel uitmaken van het genoom van een microbe. Genetische analyse kan kwetsbare gebieden in het genoom van een microbe die kunnen worden potentiële drug targets te onthullen. Deze informatie kan ook helpen bij het ontwikkelen van betere diagnostische tests. Door het isoleren van dezelfde soort van microbe uit verschillende geografische locaties of verschillende menselijke populaties en het vergelijken van hun genetische informatie kunnen wetenschappers kunnen identificeren waar en wanneer weerstand ontstond bij deze soorten, evenals specifieke resistentiemechanismen identificeren.

Computer-Assisted Modeling Inspanningen

Met behulp van genomische en aanvullende “sche” informatie op eiwitten, suikers en andere verbindingen, het theernment programma in Systems Biology voor Infectieziekten Research onderzoekt en identificeert de stofwisseling, de regelgeving, signalering en andere biologische processen die door pathogeen en gastheer-pathogeen interacties. wetenschappers van het programma gebruiken deze informatie om computer-based modellen die aanwijzingen over mogelijke targets voor nieuwe antibiotica te onthullen op te bouwen. Virtuele representaties van potentiële geneesmiddelen worden eerst gebouwd door computer. Alleen de meest veelbelovende van deze virtuele verbindingen worden gesynthetiseerd in het laboratorium en getest op antimicrobiële activiteit. Deze innovatieve methode maakt het mogelijk een groot aantal verbindingen snel worden beoordeeld op hun potentiële nut.

Phyo AP et al. Opkomst van artemisinine-resistente malaria aan de westelijke grens van Thailand: een longitudinale studie. Lancet DOI: 10.1016 / S0140-6736 (12) 60484-X (2012)

Referenties

Cheeseman IH et al. Een belangrijke genoom regio onderliggende artemisinine weerstand in malaria. Wetenschap DOI: 10.1126 / science.1215966 (2012)