conversie stoornis

Conversie stoornis, ook wel functionele neurologische symptoom stoornis, is een aandoening waarbij je psychologische stress te laten zien in de fysieke manieren. De aandoening werd zo genoemd naar een gezondheidsprobleem dat begint als een mentale of emotionele crisis te beschrijven – een enge of stressvolle incident van een soort – en converteert naar een fysiek probleem.

Bijvoorbeeld, in de conversie stoornis, je been kan verlamd raken nadat u van een paard te vallen, ook al heb je niet fysiek gewond. Conversie stoornis tekenen en symptomen verschijnen zonder onderliggende lichamelijke oorzaak, en je kunt ze niet controleren.

Wanneer een arts te zien

Tekenen en symptomen van conversie stoornis meestal invloed op uw beweging of uw zintuigen, zoals de mogelijkheid om te lopen, slikken, zien of horen. Conversie stoornis symptomen kunnen variëren in ernst en kunnen komen en gaan of persistent. De uitkomst kan beter bij jongere kinderen dan bij tieners en volwassenen. Volgens sommige deskundigen, de meeste mensen beter met onmiddellijke en goed beheer.

Wat je kunt doen

Conversie stoornis symptomen kunnen plotseling verschijnen na een stressvolle gebeurtenis of trauma, fysiek of psychologisch. Tekenen en symptomen die beweging functie van invloed kunnen zijn

Wat te verwachten van uw arts

Tekenen en symptomen die de zintuigen van invloed kunnen zijn

Het beste is om medische hulp te zoeken zodra je tekenen en symptomen die kunnen worden veroorzaakt door de conversie stoornis opmerken. Als de onderliggende oorzaak iets fysiek kunnen snelle diagnose en behandeling belangrijk. Als de diagnose conversie stoornis, dan is psychologische hulp van de symptomen te verbeteren en te voorkomen dat toekomstige afleveringen.

Afleveringen van de conversie stoornis worden bijna altijd veroorzaakt door een stressvolle gebeurtenis, een emotioneel conflict of een andere psychische stoornis, zoals depressie.

De precieze oorzaak van conversiestoornis is onbekend, maar het deel van de hersenen dat de controles spieren en zintuigen kan worden betrokken. Het kan manier om onmiddellijk te reageren op iets dat lijkt een bedreiging van de hersenen zijn.

Conversie stoornis risicofactoren omvatten

In sommige gevallen, met name indien niet snel genoeg behandeld, conversiestoornis symptomen kan aanzienlijke beperking, vergelijkbaar met die medische oorzaak.

Je zult waarschijnlijk beginnen met het zien van uw huisarts. Als uw arts een diagnose niet kan bepalen, kunt u worden doorverwezen naar een neuroloog of een psychiater. In sommige gevallen, zowel een neuroloog en een psychiater nodig zijn om uit te sluiten een onderliggende neurologische aandoening en om te controleren of het een conversie stoornis of een andere psychische aandoening.

Ter voorbereiding van uw afspraak, maak een lijst van

Neem een ​​familielid of vriend mee, indien mogelijk. Iemand die begeleidt u misschien iets dat je gemist of vergeten.

Maak een lijst van vragen van tevoren om de meeste van uw tijd samen. Een aantal fundamentele vragen te stellen aan uw arts omvatten

Aarzel niet om uw arts vragen te stellen tijdens uw afspraak.

Om het meeste uit uw tijd te maken, klaar om vragen uw arts kan vragen, zoals te beantwoorden

Te worden gediagnosticeerd met de conversie stoornis, moet u voldoen aan het symptoom criteria in de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM). Dit handboek, gepubliceerd door de American Psychiatric Association, wordt gebruikt door de geestelijke gezondheid providers om psychische aandoeningen te diagnosticeren en door verzekeringsmaatschappijen te vergoeden voor de behandeling.

Te worden gediagnosticeerd met de conversie stoornis

Er zijn geen standaard test om te controleren of de conversie stoornis. De tests zal afhangen van wat voor soort tekenen en symptomen je hebt – het belangrijkste doel is om uit te sluiten een medische of neurologische ziekte. Tests kunnen omvatten

De diagnose kan lastig zijn, omdat een arts moet uitsluiten medische aandoeningen met een lichamelijke oorzaak. Omzetting van de aandoening kan een aantal andere gezondheidsproblemen, zoals na te bootsen

Voor veel mensen, de symptomen van conversie stoornis beter zonder behandeling, vooral na geruststelling van de dokter dat hun symptomen niet worden veroorzaakt door een ernstige onderliggende probleem, en na verwijzing naar een professionele geestelijke gezondheidszorg.

U kunt profiteren van de behandeling als u een conversie stoornis tekenen en symptomen die blijven hangen of terug te komen, heb je ernstige symptomen, of je hebt andere geestelijke of lichamelijke gezondheid omstandigheden. De behandeling is afhankelijk van uw specifieke symptomen en kunnen onder meer

Conversiestoornis wordt gewoonlijk veroorzaakt door een reactie op een soort stress of trauma. -Stress te verlichten activiteiten zoals meditatie en yoga kan helpen reacties op de gebeurtenissen te verminderen die prompt symptomen van conversie stoornis. In het algemeen is echter de beste manier om dit te voorkomen is om te streven naar en handhaven van een goede kwaliteit van leven, een stabiel gezin, sociale contacten en work-life balance.

Als u nog andere psychische aandoeningen, zorg ervoor dat je het krijgen van de juiste behandeling. De behandeling kan onder begeleiding en medicatie.

een bezoek aan uw arts