convergentie insufficiëntie

Convergentie insufficiëntie treedt op wanneer je ogen niet samen te werken terwijl je probeert te concentreren op een nabijgelegen object. Als je leest of kijken naar een nauwe object, moet je ogen naar binnen samen te draaien (convergeren) om scherp te stellen. Dit geeft u beide ogen, zodat u een enkel beeld te zien.

Convergentie insufficiëntie kan leiden tot problemen met het lezen. Dit kan maken ouders of leerkrachten vermoeden dat een kind een leerstoornis, in plaats van een oogafwijking.

Wanneer een arts te zien

Behandelingen voor convergentie insufficiëntie zijn meestal effectief.

Niet iedereen met convergentie insufficiëntie ervaringen symptomen. Tekenen en symptomen die optreden wanneer u lezen of het doen van andere naaste werk en kunnen omvatten

Als u of uw kind tekenen en symptomen van de convergentie insufficiëntie ervaart of heeft problemen met het lezen, raadpleeg dan een oogarts, zoals een oogarts of optometrist. Een technicus heet een orthoptist kan helpen bij de evaluatie en behandeling.

Convergentie insufficiëntie het gevolg van foutieve uitlijning van de ogen bij het scherpstellen op nabije objecten. De exacte oorzaak is onbekend, maar de verplaatsing omvat de spieren die het oog bewegen. Typisch, één oog drijft naar buiten als je richten op een nabijgelegen woord of object.

Problemen met het lezen van en het concentreren kan negatieve invloed hebben op het leren van een kind. Convergentie insufficiëntie wordt meestal niet gedetecteerd in routine oogonderzoek of school op basis van visie screenings. Een kind met de aandoening kan worden geëvalueerd voor het leren van een handicap als gevolg van zijn of haar lezing problemen.

Convergentie insufficiëntie mag niet worden gedetecteerd tijdens een routine oogonderzoek. Om de diagnose te stellen, kan uw oogarts het volgende te doen

Behandelingsopties voor convergentie insufficiëntie omvatten

Studies tonen aan dat visietherapie op het kantoor van een arts is effectiever dan het doen oog oefeningen of computer-ondersteunde therapie thuis. Andere aspecten te overwegen voordat het kiezen van een behandeling zijn de kosten en gemak.

U zult waarschijnlijk zien verbetering van uw symptomen na vier weken van het doen van oefeningen of computer-ondersteunde therapie. De behandeling kan bieden langdurige verlichting van de symptomen van convergentie insufficiëntie. Maar symptomen kunnen terugkomen

Een nieuwe ronde van de behandeling zal meestal helpen.

een bezoek aan uw arts