controle over de blaas problemen bij vrouwen: lifestyle strategieën voor noodhulp

Veranderingen in levensstijl kan uw controle over de blaas probleem te verbeteren of uw reactie op medische behandelingen te verbeteren. Meer informatie over deze strategieën voor het verbeteren van controle over de blaas problemen.

Je hebt geworsteld met de verlegenheid en het ongemak van een controle over de blaas probleem al enige tijd. Misschien heb je hoopte dat het zou verdwijnen op zijn eigen, maar de dingen zijn niet beter. In feite, je controle over de blaas probleem lijkt erger te worden.

Je bent klaar om een ​​aantal wijzigingen aan te brengen, maar wat kunt u doen? Er zijn een aantal eenvoudige strategieën die je kunt proberen op uw eigen, dat kan helpen bij het verbeteren van uw controle over de blaas probleem.

Artsen noemen vaak deze strategieën “aanpassingen van de levensstijl” of “gedrag therapieën.” Ze zijn veilig, gemakkelijk, effectief en goedkoop. Deze technieken kunnen worden toegepast voordat u andere behandelingen, zoals medicijnen of chirurgie, of in combinatie ermee.

Hoeveel vocht je drinkt en het soort voedsel dat je eet invloed kunnen hebben op uw blaas gewoonten.

Het drinken van te veel vocht van welke aard dan maakt je vaker plassen. Als je teveel drinkt gedurende een korte tijd, kan dit uw blaas overweldigen en een sterk gevoel van urgentie. Als je veel oefenen of werken buitenshuis geregeld, kan het nodig zijn om meer te drinken.

In plaats drink een grote hoeveelheid ineens proberen drinken kleinere hoeveelheden gedurende de dag. Bijvoorbeeld, drinken ongeveer twee 8-ounce glazen (237 ml) bij elke maaltijd en een 8-ounce glas tussen de maaltijden. Op die manier zul je eindigen in de aanbevolen hoeveelheid van ongeveer 8 kopjes (ongeveer 1,9 liter) vocht per dag.

Als je moet opstaan ​​een paar keer ‘s nachts om te plassen, proberen meer van uw vloeistoffen drinken in de ochtend en middag, en te elimineren alcohol en cafeïnehoudende dranken. Hoewel het water is het beste voor je blaas, bedenk dan dat vloeistoffen komen uit het even welke drank je drinkt en van de voedingsmiddelen zoals soep.

Het drinken van te weinig vloeistof kan leiden tot een verhoogde hoeveelheid van het lichaam van afvalstoffen in je urine. Sterk geconcentreerde urine is donkergeel en heeft een sterke geur. Het kan uw blaas irriteren, waardoor de drang en de frequentie waarmee je nodig hebt om te gaan.

Sommige voedingsmiddelen en dranken kan je blaas irriteren. Cafeïne en alcohol beide verhogen urineproductie. Dit kan leiden tot een toename van de frequentie en de urgentie van plassen. Cafeïne kan ook leiden tot blaas spasmen.

Bepaalde zure vruchten – sinaasappelen, grapefruits, citroenen en limoenen – en vruchtensappen, kruidig ​​voedsel, op basis van tomaten producten, koolzuurhoudende dranken, kunstmatige zoetstoffen, glucosestroop, suiker, chocolade, koffie en thee kan uw blaas irriteren of maak je lek urine . Waarom deze items soms leiden tot irritatie wordt niet begrepen, en wat de oorzaken van irritatie van de blaas kunnen verschillen van persoon tot persoon.

Als cafeïne of alcohol zijn regelmatig onderdelen van uw dieet, probeer ze te elimineren voor ongeveer een week om te zien of uw symptomen te verbeteren. Denk ook aan het vermijden van voedingsmiddelen die zou kunnen zijn blaas irriterende voor ongeveer een week of zo. Dan geleidelijk aan – om de één tot twee dagen – één eten terug toe te voegen in uw dieet, en merkt op eventuele wijzigingen in de urine urgentie, frequentie of incontinentie.

Je zou niet om uw favoriete voedsel volledig te elimineren. Gewoon kappen van het bedrag zou kunnen helpen, ook.

Als je een overactieve blaas, kun je wennen aan het plassen vaak of bij de geringste drang te krijgen. Soms kan je naar het toilet gaan, zelfs als je niet de drang hebben, want je wilt een ongeval te voorkomen. Na een tijdje begint het verzenden van uw blaas “full” boodschappen naar je hersenen, zelfs wanneer het niet vol, en je voelt je gedwongen om te plassen.

Blaastraining of omscholing, houdt in het aanpassen van uw gewoonten. Je gaat naar het toilet op een vast schema – zelfs als u geen aandrang om te plassen – geleidelijk verhogen van de tijd tussen de plassen. Hierdoor kan uw blaas om meer volledig te vullen en geeft u meer controle over de drang om te plassen.

Een blaas-opleiding volgt meestal deze basisstappen

Wees niet ontmoedigd als u niet de eerste paar keer slagen. Blijven oefenen, en uw vermogen om controle te houden is zeer waarschijnlijk toenemen.

Uw bekkenbodemspieren en urinaire sluitspier hulp controle plassen. U kunt deze spieren te versterken door het regelmatig doen bekkenbodem oefeningen, meestal aangeduid als Kegels.

De bekkenbodemspieren werken openen en sluiten van de urethra – de buis die de urine uit de blaas naar het uitwendige van het lichaam. Deze spieren ondersteunen ook de blaas zoals u zelf uit te oefenen doen van dagelijkse activiteiten zoals lopen, staan, tillen en niezen.

De praktijk Kegel oefeningen. Om Kegels uit te voeren, knijp je bekkenbodemspieren, alsof je probeert om uw urinestraal te stoppen. Uw arts kan u adviseren om een ​​set van deze oefeningen drie of vier keer per dag te doen om de behandeling van uw controle over de blaas probleem.

Kegels zijn vooral effectief voor vrouwen met stressincontinentie, maar ze kunnen ook helpen verminderen of elimineren urge-incontinentie.

Misschien wilt u uw arts om hulp te vragen of om u te verwijzen naar een specialist die u de juiste manier om deze oefeningen te doen kan leren, omdat veel mensen ze onbewust doen verkeerd.

Bepaalde medicijnen, overgewicht, roken en gebrek aan lichaamsbeweging kan indirect bijdragen aan controle over de blaas problemen. Als u deze factoren aan te pakken, blaas-specifieke technieken – zoals het vermijden van irriterende stoffen blaas en de blaas training – kan zelfs meer kans om te werken.

Gedrag therapieën kan blaascontrole met minimale bijwerkingen te verbeteren. Deze technieken neem de tijd en de praktijk voordat je resultaten zien. Maar volharding loont. Als je de stok met het programma, zul je waarschijnlijk zien een verbetering van uw symptomen. En als een van deze aanpak niet werkt, praten met uw arts over het verkennen van andere behandeling opties die u kunnen helpen.

een bezoek aan uw arts