contact dermatitis gids – oorzaken, symptomen en behandeling opties

Wat is het?

Contact dermatitis is ontsteking van de huid. Het komt omdat de huid wordt blootgesteld aan een stof die het irriteert of veroorzaakt een allergische reactie .; Vele natuurlijke en kunstmatige chemische stoffen kan contact dermatitis leiden. Deze omvatten ingrediënten gevonden in; Antibiotische zalven; cosmetica; Stof afwerkingen; Huishoudelijk schoonmakers; Industriële oplosmiddelen; Wasmiddelen; Metalen sieraden; parfums; shampoos; Soaps

symptomen

Symptomen van contact dermatitis kan enigszins variëren, afhankelijk van de oorzaak .; Irriterende contact dermatitis. In milde gevallen kan er slechts lichte roodheid van de huid. Meer ernstige gevallen kan de huid veroorzaken zwelling, blaren of zweren .; Symptomen beginnen meestal direct na blootstelling aan de schadelijke stof. Zij beperkt tot gebieden van de huid die in direct contact met de irriterende hebben. Bijvoorbeeld kan een conciërge symptomen op zijn handen ontwikkelen na het wassen van de vloer met een sterke detergent .; Allergische contact dermatitis. Dit veroorzaakt meestal roodheid van de huid, blaren en ernstige jeuk. De symptomen kunnen niet weergegeven voor enkele uren of zelfs dagen na blootstelling .; De locatie en het patroon van de huidreactie kan aanwijzingen om de oorzaak van het probleem. Zo blijkt poison ivy meestal als een patroon van kleine lijnen of strepen op plaatsen waar de bladeren van de planten op de huid hebben geborsteld. Allergieën voor metalen sieraden veroorzaken vaak ringen van huidontsteking rond de hals en pols .; Contact dermatitis kan een langdurige (chronische) aandoening geworden. Dit is meer waarschijnlijk als; De symptomen van beide typen dermatitis niet worden behandeld; De huid blijft blootgesteld aan de stof die genereert de huidreactie

Diagnose

Afhankelijk van uw patroon van de huid symptomen, zal de arts vragen stellen over uw

Hoe lang duurt het?

Met de juiste behandeling, de symptomen waarschijnlijk zal duidelijk binnen twee tot drie weken. Echter, je moet stoppen met uw huid bloot te stellen aan de irriterende stof.

Hoe dit de gezondheid aandoening te voorkomen

In het algemeen kunt u contact dermatitis te voorkomen door het vermijden van blootstelling aan irriterende stoffen, planten, sieraden en andere stoffen die irriterende of allergische contact dermatitis veroorzaken.

Hoe de behandeling van deze gezondheidstoestand

Uw arts zal meestal contact dermatitis te behandelen met het volgende

Wanneer naar de dokter te bezoeken

Bel uw arts wanneer u last van rode en zeer jeukende huid. Ook bellen als je huid is gebarsten, blaren of pijnlijk droog.

Prognose

Voor de meeste gevallen van contact dermatitis, zijn de vooruitzichten uitstekend. Dit wordt geleverd kunt u de stof die je contact dermatitis veroorzaakt te identificeren en te voorkomen dat het in de toekomst.