contact dermatitis alternatieve geneeskunde

Contact dermatitis is een rode, jeukende uitslag veroorzaakt door een stof die in contact komt met de huid. De uitslag is niet besmettelijk of levensbedreigend, maar het kan erg ongemakkelijk zijn.

Mogelijke oorzaken zijn zepen, cosmetica, parfums, sieraden en planten, zoals poison ivy of poison oak. Sommige mensen worden blootgesteld aan stoffen op het werk die contact dermatitis kunnen veroorzaken.

Wanneer een arts te zien

Voor de behandeling van contact dermatitis met succes, moet je te identificeren en de oorzaak van uw reactie te vermijden. Als u de gewraakte stof kan voorkomen, de uitslag verdwijnt meestal in twee tot vier weken. U kunt proberen kalmeren uw huid met koele, natte kompressen, anti-jeuk crèmes en andere zelfzorg stappen.

Wat je kunt doen

Contact dermatitis gebeurt meestal op gebieden van uw lichaam die direct zijn blootgesteld aan de stof – bijvoorbeeld langs een kalf dat geborsteld tegen poison ivy of onder een horlogeband die een allergie triggers. De reactie ontwikkelt zich meestal binnen enkele minuten tot uren van blootstelling aan een irriterende stof of allergeen. De uitslag kan twee tot vier weken duren.

Wat te verwachten van uw arts

Tekenen en symptomen van contact dermatitis omvatten

De ernst van de uitslag afhangt

Raadpleeg uw arts als

Onmiddellijk medische zorg in de volgende situaties

Contact dermatitis wordt veroorzaakt door een stof die u bent blootgesteld aan dat irriteert uw huid of triggers een allergische reactie. De stof zou kunnen zijn een van de duizenden bekende allergenen en irriterende stoffen. Sommige van deze stoffen kunnen zowel irriterende contact dermatitis en allergische contact dermatitis veroorzaken.

Irriterende contact dermatitis is de meest voorkomende soort. Dit nonallergic ontstekingsreactie optreedt wanneer een stof schade buitenste beschermlaag van uw huid.

Sommige mensen reageren op een sterke irriterende stoffen na een eenmalige blootstelling. Anderen kunnen tekenen en symptomen ontwikkelen na herhaalde blootstelling aan zelfs milde irriterende stoffen. En sommige mensen ontwikkelen van een tolerantie voor de stof in de tijd.

Vaak irriterende stoffen bevatten

Allergische contact dermatitis treedt op wanneer een stof die je gevoelige (allergeen) een immuunreactie in je huid activeert. Het treft meestal alleen het gebied dat in aanraking komt met het allergeen kwam. Maar het kan worden veroorzaakt door iets dat je lichaam binnenkomt door middel van voedsel, aroma’s, geneeskunde, of medische of tandheelkundige procedures (systemisch contact dermatitis).

U kunt gevoelig een sterke allergeen worden zoals poison ivy na een eenmalige blootstelling. Zwakkere allergenen kan meerdere belichtingen over meerdere jaren nodig hebben om een ​​allergie veroorzaken. Zodra u een allergie ontwikkelen om een ​​stof kan zelfs een kleine hoeveelheid van deze reacties kunnen bevorderen.

Voorkomende allergenen omvatten

De snelheid van allergische contact dermatitis bij kinderen hetzelfde als bij volwassenen. Kinderen ontwikkelen van de conditie van de gebruikelijke daders en ook van de blootstelling aan autostoelen, het plastic in wc-brillen en baby kleding snaps.

Occupational contact dermatitis verwijst naar huiduitslag als gevolg van blootstelling aan allergenen of irriterende stoffen op het werk. Bepaalde beroepen en hobby’s zet je een groter risico op deze vorm van contact dermatitis. Voorbeelden omvatten

Contact dermatitis kan leiden tot de volgende complicaties

Je bent waarschijnlijk beginnen met het zien van uw huisarts. Hij of zij kan u doorverwijzen naar een arts die is gespecialiseerd in huidaandoeningen (dermatoloog).

Omdat afspraken kunnen kort zijn, is het een goed idee om goed worden voorbereid op uw afspraak.

Voor contact dermatitis, een aantal fundamentele vragen die je zou kunnen vragen aan uw arts omvatten

Uw arts zal waarschijnlijk u vragen te stellen, zoals de volgende

De sleutel tot een succesvolle behandeling van contact dermatitis is het identificeren van wat de oorzaak van uw klachten en uitzoeken of u de irriterende of allergische type. Artsen vertrouwen op deze belangrijke stappen om de oorzaak vast te stellen

Een patch-test. Uw arts kan een patch-test (contact vertraagde overgevoeligheid allergietest) aanraden om te zien of je ergens allergisch voor bent. Deze test kan handig zijn als de oorzaak van uw uitslag niet duidelijk is of als uw uitslag terugkeert vaak.

U kan worden gevraagd om bepaalde medicijnen en zonnen je rug voor een week of twee voor de test te vermijden.

Tijdens een test worden kleine hoeveelheden potentiële allergenen toegepast plakstrips, die vervolgens op de huid worden geplaatst. De patches blijven op uw huid gedurende twee dagen, gedurende welke tijd je nodig hebt om je rug droog te houden.

Uw arts controleert vervolgens voor een reactie van de huid onder de pleisters en bepaalt of verder onderzoek nodig is. Vaak mensen reageren op meer dan één stof.

Key behandelingen voor contact dermatitis omvatten

Te helpen verminderen jeuk en verzachten ontstoken huid, probeer dan deze zelfzorg benaderingen

Sommige alternatieve geneeskunde therapieën en ingrediënten aantoonbaar contact dermatitis als bijwerking. Voorbeelden omvatten

Algemene preventie stappen omvatten de volgende

een bezoek aan uw arts