constipatie ziekte

Chronische constipatie is onregelmatige stoelgang of moeilijke passage van de ontlasting die blijft gedurende enkele weken of langer.

Constipatie wordt algemeen beschreven als hebbende minder dan drie stoelgang per week.

symptomen

Hoewel af en toe constipatie is heel gebruikelijk, sommige mensen ervaren chronische constipatie die kunnen interfereren met hun vermogen om te gaan over hun dagelijkse taken. Chronische constipatie kan ook een overmatige belasting wordt om een ​​stoelgang en andere tekenen en symptomen veroorzaken.

Passen minder dan drie ontlasting per week; Na klonterige of harde ontlasting; Persen om ontlasting te hebben; Gevoel alsof er een verstopping in uw rectum dat stoelgang voorkomt; Gevoel alsof je niet helemaal leeg de ontlasting van uw rectum; Hulp nodig om uw rectum leeg, zoals het gebruik van je handen te drukken op je buik en het gebruik van een vinger om de ontlasting uit uw rectum verwijderen

Behandeling van chronische constipatie afhankelijk van de onderliggende oorzaak. Hoewel, in sommige gevallen, een oorzaak van chronische constipatie nooit gevonden.

Tekenen en symptomen van chronische constipatie omvatten

Constipatie kan chronisch worden beschouwd als je hebt ervaren twee of meer van deze symptomen voor de laatste drie maanden.

Anale spleet; Darmobstructie; Darmkanker; Vernauwing van de dikke darm (darm vernauwing); Andere abdominale kanker die drukt op de dikke darm; Rectale kanker; rectokèle

Maak een afspraak met uw arts als u onverklaarbare en blijvende veranderingen in je stoelgang.

Autonome neuropathie; Multiple sclerose; Ziekte van Parkinson; Ruggengraat letsel; Beroerte

Oorzaken

Constipatie vaakst optreedt wanneer afval of kruk beweegt te langzaam door het spijsverteringskanaal, waardoor het hard en droog. Chronische constipatie heeft vele oorzaken

Blokkades in de dikke darm of het rectum kunnen vertragen of stoppen ontlasting beweging. oorzaken zijn onder andere

Neurologische problemen kunnen invloed hebben op de zenuwen die de spieren in de dikke darm en rectum veroorzaken samentrekken en bewegen ontlasting door de darmen. oorzaken zijn onder andere

Problemen met de bekkenbodemspieren die betrokken zijn bij het hebben van een stoelgang kan chronische constipatie veroorzaken. Deze problemen kunnen

Hormonen helpen de balans van vocht in je lichaam. Ziekten en aandoeningen die het evenwicht van hormonen verstoren kan leiden tot constipatie, met inbegrip

Risicofactoren

Je spijsverteringskanaal strekt zich uit je mond tot je anus. Het omvat de organen die nodig zijn om te eten en te verwerken afval te verteren.

Onvermogen om de bekkenbodemspieren ontspannen mogelijk te maken voor een stoelgang (anismus); Bekkenbodemspieren niet ontspanning en contractie correct (dyssynergie) coördineren; Verzwakte bekkenbodemspieren

complicaties

Factoren die het risico kunnen verhogen van chronische constipatie omvatten

diabetes; Overactieve bijschildklier (hyperparathyreoïdie); Zwangerschap; Traag werkende schildklier (hypothyreoïdie)

Complicaties van chronische constipatie omvatten

Omdat het een oudere volwassene; Omdat het een vrouw; Te drogen; Het eten van een dieet dat is weinig vezels; Het krijgen weinig of geen fysieke activiteit; Het nemen van bepaalde medicijnen, waaronder sedativa, narcotica of bepaalde medicijnen om de bloeddruk te verlagen

Voorbereiding voor uw afspraak

Je zult waarschijnlijk de eerste medische zorg voor verstopping van uw huisarts of huisarts. U kan worden doorverwezen naar een specialist in spijsverteringsstoornissen (gastro-enteroloog) als uw arts vermoedt een meer geavanceerde geval van constipatie.

Omdat afspraken kunnen kort zijn, en omdat er vaak veel informatie te dekken, is het een goed idee om goed voorbereid. Hier is wat informatie om u te helpen klaar te krijgen, en wat te verwachten van uw arts.

Gezwollen aderen in je anus (aambeien). Spannen om een ​​stoelgang kan veroorzaken zwelling in de aderen in en rond uw anus .; Gescheurde huid in je anus (anale fissuren). Een grote of harde ontlasting kunnen kleine scheuren veroorzaken in de anus .; Ontlasting die niet kunnen worden uitgezet (fecale impactie). Chronische constipatie kan een opeenstapeling van gehard ontlasting die vast komt te zitten in je darmen veroorzaken .; Darm dat uitsteekt vanaf de anus (rectale prolaps). Persen een stoelgang, er een kleine hoeveelheid van het rectum te rekken en uitsteken van de anus.

Uw tijd met uw arts is beperkt, dus het opstellen van een lijst van vragen van tevoren zal u helpen de meeste van uw tijd samen. Lijst uw vragen van de belangrijkste aan de minst belangrijke, voor het geval de tijd om is. Voor constipatie, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

Wees je bewust van elke pre-afspraak beperkingen. Op het moment dat u de afspraak maken, zeker om te vragen of er iets is wat je hoeft te doen op voorhand, zoals het beperken van uw dieet of het eten van bepaalde vezelrijk voedsel te bereiden voor diagnostische testen .; Noteer alle symptomen die u ondervindt, ook wanneer deze eventueel niet gerelateerd lijkt misschien constipatie .; Noteer belangrijke persoonlijke informatie, met inbegrip van belangrijke spanningen of recente leven verandert, zoals reizen of zwanger .; Maak een lijst van alle medicijnen, vitaminen, supplementen of kruiden medicijnen je neemt .; Neem een ​​familielid of een vriend mee. Soms kan het moeilijk zijn om alle aan u verstrekt tijdens een afspraak informatie onthouden. Iemand die begeleidt u misschien iets dat je gemist of vergeten .; Noteer vragen aan uw arts te vragen.

In aanvulling op de vragen die u bereid om uw arts te vragen, aarzel dan niet om aanvullende vragen te stellen als ze zich voordoen om u tijdens uw afspraak.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Being klaar om ze te beantwoorden kunnen toestaan ​​dat meer tijd te gaan over aanvullende vragen die u kan hebben. Uw arts kan vragen

Wat is waarschijnlijk veroorzaakt mijn klachten of conditie ?; Zijn er andere mogelijke oorzaken voor mijn klachten of conditie ?; Wat voor soort tests heb ik nodig ?; Welke benadering van de behandeling raden jullie aan ?; Welke andere behandeling opties bestaan ​​?; Hoe snel verwacht u mijn symptomen te verbeteren met de behandeling ?; Ik heb deze andere gezondheidsproblemen. Hoe kan ik het beste beheren ze samen ?; Zijn er beperkingen die ik moet volgen ?; Moet ik een gastro-enteroloog zien? Wat zal dat kosten, en zal mijn verzekering dat ?; Is er een generiek alternatief voor de medicijnen die u voorschrijven ?; Zijn er brochures of ander gedrukt materiaal dat ik met me mee kan nemen? Welke websites raden jullie aan?

Tests en diagnose

Tests en procedures die worden gebruikt om chronische constipatie te diagnosticeren omvatten

Wanneer heb je beginnen te ervaren symptomen van constipatie ?; Laat uw symptomen zijn continu of af en toe een ?; Hoe ernstig zijn uw klachten ?; Wat, als er iets lijkt om uw klachten te verbeteren ?; Wat, als er iets lijkt te verergeren uw klachten ?; Doe je symptomen zijn buikpijn ?; Doe je symptomen zijn braken ?; Heeft u onlangs verloren gewicht zonder te proberen ?; Hoeveel maaltijden eet je per dag ?; Hoeveel water en andere vloeistoffen doe je drinkt per dag ?; Zie je bloed met uw ontlasting vermengd met de ontlasting, in het toilet water of op de wc-papier ?; Heeft u stam met je stoelgang ?; Heeft u familie geschiedenis van problemen met de spijsvertering of darmkanker ?; Heb je zijn gediagnostiseerd met een andere medische voorwaarden ?; Hebt u geen nieuwe medicijnen gestart of veranderde onlangs de dosering van uw huidige medicatie?

Behandeling van chronische constipatie begint meestal met dieet en levensstijl veranderingen bedoeld om de snelheid waarmee ontlasting beweegt via de darmen verhogen. Als deze veranderingen niet helpen, kan uw arts medicijnen of een operatie aan te bevelen.

Uw arts kan de volgende wijzigingen aanbevelen aan uw constipatie te verlichten

Behandelingen en drugs

Verhoog uw inname van vezels. vezels toe te voegen aan uw dieet verhoogt het gewicht van uw ontlasting en versnelt de passage door je darmen. Langzaam beginnen te eten meer verse groenten en fruit per dag. Kies volkoren brood en granen.

Uw arts kan een bepaald aantal gram vezels adviseren om elke dag te consumeren. In het algemeen streven naar 14 gram vezels per 1000 calorieën in uw dagelijkse voeding.

Onderzoek van het rectum en de onderste, of sigmoid, colon (sigmoïdoscopie). In deze procedure, uw arts een verlichte, flexibele slang in je anus om je rectum en het onderste gedeelte van uw dikke darm te onderzoeken .; Het onderzoek van het rectum en de gehele dikke darm (colonoscopie). Deze diagnostische procedure kan uw arts om de gehele dikke darm met een flexibele, camera uitgeruste buis te onderzoeken .; Evaluatie van de anale sluitspier functie (anorectale manometrie). In deze procedure, uw arts een smal, flexibel slangetje in je anus en de endeldarm en dan blaast een ballonnetje aan het uiteinde van de buis. De inrichting wordt dan teruggetrokken door de sluitspier. Deze procedure maakt het mogelijk uw arts om de coördinatie van de spieren die u gebruikt om uw darmen bewegen te meten .; Evaluatie van hoe goed voedsel zich door de dikke darm (colon transit studie). In deze procedure, zult u een capsule met markers die worden weergegeven op röntgenfoto’s genomen over meerdere dagen te slikken. Uw arts zal kijken naar tekenen van intestinale spieren dysfunctie en hoe goed voedsel beweegt door je dikke darm .; Een X-ray van de endeldarm tijdens de ontlasting (defecografie). Tijdens deze procedure, uw arts een zachte pasta gemaakt van barium in uw rectum. U passeert dan de barium plakken als je zou ontlasting. Het barium verschijnt op röntgenfoto’s en kan een verzakking of problemen met spierfunctie en spiercoördinatie te onthullen.

Meer informatie over Constipatie

Een plotselinge toename van de hoeveelheid vezels je eet kan een opgeblazen gevoel en gas veroorzaken, zo langzaam te beginnen en werk je weg naar je doel over een paar weken.

Verschillende soorten laxeermiddelen bestaan. Elke werkt iets anders om gemakkelijker een stoelgang.

Voorbeelden van laxeermiddelen omvatten

Voorgeschreven medicijnen gebruikt voor de behandeling van chronische constipatie omvatten

Meer over Constipatie

Biofeedback training omvat het werken met een therapeut die apparaten gebruikt om u te helpen leren om te ontspannen en draai de spieren in je bekken. Ontspan je bekkenbodemspieren op het juiste moment tijdens de ontlasting kan u helpen ontlasting passeren gemakkelijker.

Tijdens een biofeedback-sessie, wordt er een speciale buis (catheter) om de spierspanning te meten ingevoegd in uw rectum. De therapeut begeleidt u door middel van oefeningen afwisselend ontspannen en span je bekkenbodemspieren. Een machine zal uw spierspanning te meten en het gebruik geluiden of lichten om u te helpen begrijpen wanneer je je spieren hebt versoepeld.

Chirurgie kan een optie zijn als u andere behandeling hebben geprobeerd en uw chronische constipatie wordt veroorzaakt door rectocele, anale fissuren of vernauwing.

Voor mensen die andere behandelingen geprobeerd zonder succes en die abnormaal langzame beweging van ontlasting door de dikke darm, kan chirurgische verwijdering van een deel van de colon een optie. Operatie om de dikke darm is zelden nodig.

1

Verhoog uw inname van vezels. vezels toe te voegen aan uw dieet verhoogt het gewicht van uw ontlasting en versnelt de passage door je darmen. Langzaam beginnen te eten meer verse groenten en fruit per dag. Kies volkoren brood en granen .; Uw arts kan een bepaald aantal gram vezels adviseren om elke dag te consumeren. In het algemeen streven naar 14 gram vezels per 1000 calorieën in uw dagelijkse voeding .; Een plotselinge toename van de hoeveelheid vezels je eet kan een opgeblazen gevoel en gas veroorzaken, dus begin langzaam en werk je weg naar je doel over een paar weken .; Oefenen de meeste dagen van de week. Lichamelijke activiteit verhoogt de spieractiviteit in uw darmen. Probeer om te passen in de uitoefening meeste dagen van de week .; Heeft de drang om een ​​stoelgang hebben niet negeren. Neem uw tijd in de badkamer, zodat je genoeg tijd om een ​​stoelgang zonder afleiding en zonder gevoel gehaast.

)

Fiber supplementen. Fiber supplementen toe te voegen bulk aan uw ontlasting. Gebruikelijke bestanddelen omvatten methylcellulose, psyllium, calciumpolycarbofiel en guargom. Merknamen zijn onder Fibercon, Metamucil, Konsyl en Citrucel .; Stimulerende middelen .; Osmotics. Osmotische laxeermiddelen hulp vloeistoffen bewegen door de dikke darm. Voorbeelden hiervan zijn melk van magnesiumoxide, magnesium citraat, lactulose, polyethyleenglycol (Miralax) en natrium fosfaat klysma (Fleet Enema) .; Smeermiddelen. Smeermiddelen in staat ontlasting gemakkelijker verplaatsen door middel van uw dikke darm. Een voorbeeld van een smeermiddel minerale olie .; Kruk weekmakers. Kruk waterontharders bevochtigen de ontlasting door het tekenen van water uit de darmen. Voorbeelden hiervan zijn Colace en Surfak.

Medicijnen die water in je darmen te trekken. Het voorschrijven van medicijnen lubiprostone (Amitiza) en linaclotide (Linzess) werken op verschillende manieren om water in je darmen te tekenen en het versnellen van de beweging van de ontlasting. Uw arts kan deze medicijnen aanraden als over-the-counter laxeermiddelen heb je niet geholpen .; Medicijnen in klinische studies. Verschillende nieuwe medicijnen voor de behandeling van chronische constipatie worden onderzocht in klinische onderzoeken. Praat met uw arts over de vraag of een van deze medicijnen die u kunnen profiteren.