condoomgebruik

nieuwsberichten

Gerelateerde Links

Consistent en correct condoomgebruik was een van de eerste aanbevelingen voor het voorkomen van HIV-infectie bij de start van de pandemische uitbraak in de vroege jaren 1980. Het blijft een essentieel instrument bij het voorkomen van de overdracht van HIV niet alleen, maar ook andere seksueel overdraagbare infecties, zoals gonorroe en chlamydia. Latex condooms bieden een ondoordringbare barrière, het voorkomen van de lichaamssappen die HIV van het invoeren van een partner tijdens de seks en de besmetting van die persoon bevatten.

In 2000, theernment voerde een grondige evaluatie van wetenschappelijke gegevens over latex condooms om hun effectiviteit te bepalen in het voorkomen van de verspreiding van HIV. De herziening opgenomen epidemiologische en laboratoriumstudies, die beide overtuigend aangetoond dat het correct en consistent gebruik van de mannelijke latex condooms verminderde het risico van HIV / AIDS transmissie met ongeveer 85 procent, het verstrekken van een hoge mate van bescherming tegen infectie.

Condoomgebruik is vandaag de dag aanbevolen door de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention als een belangrijke methode voor het voorkomen van HIV tijdens vaginale, anale en orale seks. Condooms worden aanbevolen voor gebruik in combinatie met andere vormen van preventie, zoals pre-exposure profylaxe (PrEP), teneinde de bescherming tegen HIV en andere seksueel overdraagbare infecties.

Paren Study in Haïti toont Vermindering van heteroseksuele HIV transmissie -Aug. 26, 1996

theernment Workshop Samenvatting: Wetenschappelijk bewijs op Condom Effectiviteit voor Seksueel Overdraagbare ziektepreventie (2000)

 Informatie over Condom Effectiviteit voor Volksgezondheid ambtenaren