Complera

Potentieel dodelijke melkzuuracidose en ernstige hepatomegalie met steatose is gemeld bij gebruik van tenofovirdisoproxilfumaraat in combinatie met andere antiretrovirale middelen. De emtricitabine, rilpivirine hydrochloride, en tenofovirdisoproxilfumaraat combinatie is niet goedgekeurd voor de behandeling van chronische hepatitis B-virus (HBV) infectie en patiënten die geïnfecteerd zijn met zowel HIV-1 en HBV hebben ernstige exacerbaties van HBV gemeld na het staken van emtricitabine en tenofovirdisoproxilfumaraat. Nauwlettend toezien op de leverfunctie en initiëren van anti-hepatitis B therapie, indien nodig.

Gebruikt Voor Complera

Therapeutische klasse: antiretroviraal middel

Farmacologische klasse: nucleoside reverse transcriptase-remmer

Dit geneesmiddel zal niet genezen van HIV-infectie of AIDS. Het werkt door het verlagen van de hoeveelheid hiv in het bloed. Het geneesmiddel zal ook helpen uw immuunsysteem. Dit kan helpen vertragen problemen die meestal het gevolg van AIDS of HIV ziekte. Het zal u er niet van weerhouden de verspreiding van HIV naar andere mensen. Mensen die dit geneesmiddel ontvangen kunnen blijven enkele van de problemen meestal gerelateerd aan aids of HIV ziekte.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Emtricitabine, rilpivirine en tenofovir combinatie wordt niet aanbevolen voor kinderen. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Voordat u Complera

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van emtricitabine, rilpivirine en tenofovir combinatie bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde nier-, lever- of hartproblemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die emtricitabine, rilpivirine en tenofovir combinatie kan eisen.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem dit geneesmiddel precies zoals voorgeschreven door uw arts. Niet meer van het te gebruiken, gebruik het dan niet vaker, en niet te gebruiken voor een langere tijd dan uw dokter besteld.

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een bijsluiter. Lees en volg de instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Houd het gebruik van dit geneesmiddel voor de full-time van de behandeling, zelfs als u zich beter begint te voelen. Stop niet met het nemen van het zonder eerst met uw arts. Wanneer de levering van het medicijn bijna leeg is, contact op met uw arts of apotheker van tevoren. Sta jezelf niet toe te lopen van de geneeskunde.

Het beste is om dit geneesmiddel met voedsel te nemen.

Als u het nemen van maagzuurremmers die aluminium, magnesium, of calcium bevatten, neem de maagzuurremmer tenminste 2 uur vóór of 4 uur na gebruik van dit geneesmiddel.

Als u het nemen bent een maag medicijn tegen maagzuur of maagzweren, zoals cimetidine, famotidine, nizatidine, ranitidine, Axid®, Pepcid®, Tagamet® of Zantac®), neemt u de medicijnen maagzuur ten minste 12 uur voor of 4 uur na deze geneeskunde.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Wacht tot uw volgende geplande dosis indien het is meer dan 12 uur, omdat u uw laatste dosis gemist.

Correct gebruik van Complera

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Houd de fles goed gesloten. Houd het geneesmiddel in de oorspronkelijke fles dat je bij de apotheek werden gegeven.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt. Bloed- en urinetests kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Dit geneesmiddel is niet het risico van overdracht van HIV-infectie op anderen via seksueel contact of besmetting via bloed te verlagen. HIV kan worden verkregen van of verspreiden naar anderen via besmette lichaamsvloeistoffen, met inbegrip van bloed, vaginaal vocht of sperma. Als je geïnfecteerd bent, is het het beste om het even welke seksuele activiteit die een omwisseling van lichaamsvloeistoffen met andere mensen te voorkomen. Als je seks hebt, draag altijd (of uw partner slijtage) een condoom ( “rubber”). Gebruik alleen condooms gemaakt van latex of polyurethaan en gebruik ze elke keer dat u het contact met sperma, vaginale afscheiding, of bloed te hebben. Ook niet naalden of apparatuur delen met iedereen of gebruik maken van vuile naalden. Als u vragen heeft over dit contact op met uw arts.

Dit geneesmiddel mag niet worden gebruikt samen met adefovir (Hepsera®), dexamethason (Decadron®), lamivudine (Combivir®, Epivir®, Epivir-HBV®, Epzicom®, Trizivir®), bepaalde inbeslagneming geneesmiddelen (zoals carbamazepine, oxcarbazepine, fenobarbital, fenytoïne, Dilantin®, Tegretol®, Trileptal®), geneesmiddelen tegen tuberculose (zoals rifampicine, rifapentine, Priftin®, Rifadin®, Rimactane®), bepaalde maag geneesmiddelen (zoals dexlansoprazole, esomeprazol, lansoprazol, omeprazol, pantoprazol, rabeprazol, Aciphex®, Dexilant®, Nexium®, Prevacid®, Prilosec®). of sint-janskruid.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Complera

De geneesmiddelen in deze combinatie tablet zijn ook verkrijgbaar als Atripla®, Edurant®, Emtriva®, Stribild®, Truvada® en Viread®. Raak de emtricitabine, rilpivirine en tenofovir combinatie niet samen met een van deze geneesmiddelen.

Dit geneesmiddel kan een zeldzame, maar ernstige, ongewenste effect genaamd lactaatacidose (te veel zuur in het bloed) veroorzaken. Bel uw arts meteen als u meer dan één van deze symptomen: buik- of maagklachten, een verminderde eetlust, diarree, snelle, oppervlakkige ademhaling, een algemeen gevoel van onbehagen, spierpijn of kramp, misselijkheid, kortademigheid, slaperigheid, of ongewone vermoeidheid of zwakte.

Dit geneesmiddel kan zeldzame, maar ernstige leverproblemen veroorzaken. Dit kan voorkomen bij patiënten met een geschiedenis van hepatitis B-infectie. Neem contact op met uw arts meteen als u meer dan één van deze symptomen: klei-gekleurde ontlasting, donkere urine, een verminderde eetlust, koorts, hoofdpijn, jeuk, misselijkheid en braken, huiduitslag, maagpijn of gevoeligheid, zwelling van de voeten of onderbenen, ongewone vermoeidheid of zwakte, of gele ogen of huid.

Ernstige huidreacties kunnen optreden met dit geneesmiddel. Neem contact op met uw arts meteen als u blaarvorming, peeling, of losse huid, rode huid laesies, ernstige acne of huiduitslag, zweren of zweren op de huid, of koorts of rillingen met dit geneesmiddel.

Dit geneesmiddel kan ernstige vormen van allergische reacties, waaronder anafylaxie en drugs reactie met eosinofilie en systemische symptomen (DRESS syndroom) veroorzaken. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Bel uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, heesheid, duizeligheid of duizeligheid, moeite met ademhalen, problemen met slikken, of zwelling van uw handen, gezicht of mond met dit geneesmiddel.

Vertel het uw arts meteen als je begint depressief te voelen en gedachten over jezelf pijn te doen. Het rapporteren van ongewone gedachten of gedrag dat je problemen, vooral als ze nieuw of erger snel.

Dit geneesmiddel kan uw botten dun te krijgen. Dit kan het risico op botbreuken (fracturen) te verhogen. Vraag uw arts over deze optie als u zich zorgen maakt.

Complera Side Effects

Complera (emtricitabine / rilpivirine / tenofovir)

Dit geneesmiddel kan het risico van nierproblemen vergroten. Om dit risico te verminderen, te vermijden andere geneesmiddelen die schadelijk zijn voor de nieren kan zijn, zoals aminoglycoside antibiotica, bepaalde andere antivirale geneesmiddelen, en NSAID pijnstillers.

Dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat u extra lichaamsvet hebben. Vertel uw arts als u veranderingen in je lichaam vorm, zoals een verhoogde hoeveelheid vet in de bovenrug en de nek, of rond de borst en buik gebied opmerken. Je zou ook vet te verliezen van je benen, armen, of het gezicht.

Uw immuunsysteem sterker wanneer u start met hiv-medicijnen. Vertel het uw arts meteen als u eventuele wijzigingen in uw gezondheid opmerkt. Soms het immuunsysteem begint om infecties die zijn verborgen in het lichaam, zoals longontsteking, herpes of tuberculose te bestrijden. Auto-immuunziekten zoals de ziekte van Graves, polymyositis en Guillain-Barré syndroom kan ook optreden.

Voordat u een medische test, vertel de arts die verantwoordelijk is voor dat u dit geneesmiddel gebruikt. De resultaten van een aantal tests kunnen worden beïnvloed door dit geneesmiddel.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap categorie B geen bewezen risico voor de mens

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

HIV-infectie Truvada, Atripla, Stribild, Viread, Norvir, Prezista, lamivudine, Isentress, abacavir, tenofovir, Kaletra, raltegravir, Epivir, ritonavir, Epzicom, Sustiva, efavirenz, Viramune, Reyataz, darunavir, atazanavir, emtricitabine, nevirapine, Ziagen, Intelence