Combivir

Zidovudine is geassocieerd met hematologische toxiciteit waaronder neutropenie en ernstige anemie, vooral bij patiënten met gevorderde HIV-1 ziekte. Langdurig gebruik van zidovudine is geassocieerd met symptomatische myopathie. Lactaatacidose en ernstige hepatomegalie met steatose, waaronder fatale gevallen, zijn gemeld. Opschorten behandeling indien klinische of laboratorium bevindingen wijzen op lactaatacidose of uitgesproken hepatotoxiciteit optreden. Acute exacerbaties van hepatitis B zijn gemeld bij patiënten die geïnfecteerd zijn met het hepatitis B-virus (HBV) en HIV-1 en zijn gestopt met lamivudine, dat is een onderdeel van de lamivudine / zidovudine; bewaken leverfunctie na stopzetting van de therapie.

Gebruikt Voor Combivir

Therapeutische klasse: antiretroviraal middel

Farmacologische klasse: nucleoside reverse transcriptase-remmer

Lamivudine en zidovudine combinatie zal niet genezen of voorkomen van HIV-infectie of symptomen van AIDS, maar het helpt om HIV te reproduceren, en lijkt te vertragen de afbraak van het immuunsysteem. Dit kan helpen vertragen de ontwikkeling van ernstige gezondheidsproblemen meestal gerelateerd aan aids of HIV-infectie. Lamivudine en zidovudine combinatie zal je er niet van weerhouden de verspreiding van HIV naar andere mensen. Mensen die dit geneesmiddel ontvangen kunnen blijven andere problemen meestal gerelateerd aan aids of HIV-infectie te hebben.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Lamivudine en zidovudine combinatie bevat een vaste hoeveelheid van elk geneesmiddel dat niet kan worden verminderd. Daarom wordt dit geneesmiddel niet aanbevolen voor patiënten die minder dan 30 kg (66 pond) wegen, omdat de bedragen van lamivudine en zidovudine in dit product niet kan worden aangepast voor kleinere lichaam maten.

Voordat u Combivir

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van dit geneesmiddel bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde lever, nier, of hartproblemen die een aanpassing van de dosering voor patiënten die dit medicijn nodig hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem dit geneesmiddel precies zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Ook moet je niet stoppen met het nemen van lamivudine en zidovudine combinatie zonder controle met uw arts.

Houd die lamivudine en zidovudine combinatie voor de full-time van de behandeling, zelfs als u zich beter begint te voelen.

Dit geneesmiddel werkt het beste wanneer er een constante hoeveelheid in het bloed. Om te voorkomen dat de hoeveelheid constant, geen enkele dosis over te slaan. Als u hulp nodig bij de planning van de beste tijden om uw geneesmiddel nodig hebben, contact op met uw arts.

nemen alleen medicijnen die uw arts speciaal voor u heeft voorgeschreven. Zijn het niet eens uw geneesmiddel met anderen.

Lamivudine en zidovudine combinatie bevat een vast bedrag van elk geneesmiddel.

Lamivudine en zidovudine combinatie kan worden ingenomen met of zonder voedsel of.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Correct gebruik van Combivir

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleert de voortgang van u of uw kind op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit geneesmiddel goed werkt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten ..

Gebruik geen andere geneesmiddelen niet zonder controle met uw arts. Om dit te doen kan de kans op bijwerkingen van lamivudine en zidovudine combinatie te verhogen.

Als u of uw kind zowel HIV en hepatitis B-virus (HBV) infectie, kan leverziekte nog erger worden als lamivudine en zidovudine behandeling is gestopt. Bespreek eventuele wijzigingen in uw behandeling en medicijnen met uw arts.

Zidovudine kan een aantal ernstige bijwerkingen, met inbegrip van bloed of beenmerg problemen veroorzaken. Symptomen van een bloed of beenmerg probleem zijn koorts, koude rillingen, keelpijn, bleke huid, of ongewone vermoeidheid of zwakte. Deze problemen kunnen een bloedtransfusie of tijdelijk staken van de behandeling vereisen met lamivudine en zidovudine combinatie. Neem contact op met uw arts als een nieuwe gezondheidsproblemen of symptomen optreden wanneer u of uw kind die lamivudine en zidovudine combinatie.

HIV kan worden verkregen van of verspreiden naar andere mensen via besmette lichaamsvloeistoffen, met inbegrip van bloed, vaginaal vocht of sperma. Als je geïnfecteerd bent, is het het beste om het even welke seksuele activiteit die een omwisseling van lichaamsvloeistoffen met andere mensen te voorkomen. Als je seks hebt, draag altijd (of uw partner slijtage) een condoom ( “rubber”). Gebruik alleen condooms gemaakt van latex, en gebruik ze elke keer dat je vaginale, anale of orale seks. Het gebruik van een spermicide (zoals nonoxynol-9) kan ook helpen overdracht van HIV als het niet irriterend voor de vagina, rectum of de mond. Zaaddodende middelen is aangetoond dat ze HIV te doden in laboratoriumtests. Gebruik geen olie op basis van gelei, koude room, babyolie, of verkorting als een smeermiddel-deze producten kan het condoom te breken. Smeermiddelen zonder olie, zoals K-Y Jelly, worden aanbevolen. Vrouwen kunnen wensen om hun eigen condooms dragen. De anticonceptiepil en membranen zal helpen bij de bescherming tegen zwangerschap, maar ze zullen niet voorkomen dat iemand het geven of krijgen van het aids-virus. Als je drugs injecteren, hulp krijgen om te stoppen. Gebruik geen naalden of apparatuur te delen met iedereen. In sommige steden, meer dan de helft van de drugsgebruikers besmet zijn, en delen zelfs 1 naald of spuit kan het virus verspreiden. Als u vragen heeft over dit contact op met uw arts.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Combivir

Twee zeldzame, maar ernstige reacties op dit geneesmiddel zijn melkzuuracidose (te veel zuur in het bloed) en de lever toxiciteit, die een vergrote lever omvat. Deze komen vaker voor als je vrouw, ernstig overgewicht (obesitas) zijn, of zijn het nemen van anti-hiv-medicijnen voor een lange tijd. Bel uw arts meteen als u of uw kind meer dan één van deze symptomen: buikpijn of krampen, donkere urine, verminderde eetlust, diarree, algemeen gevoel van onbehagen, licht-gekleurde ontlasting, spierkramp of pijn, misselijkheid, ongewone vermoeidheid of zwakte, moeite met ademhalen, braken, of gele ogen of huid.

Vertel uw arts als u of uw kind een ernstige spierpijn, gevoeligheid of zwakte, vooral als u dit geneesmiddel voor een lange tijd.

Als u of uw kind start met hiv-medicijnen, kan uw immuunsysteem sterker te krijgen. Als u infecties die zijn verborgen in uw lichaam (bijvoorbeeld longontsteking of tuberculose) hebt, kunt u nieuwe symptomen opmerkt wanneer je lichaam probeert om ze te bestrijden. Als dit gebeurt, vertel uw arts meteen.

Dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat u of uw kind om overtollig lichaamsvet hebben. Vertel het uw arts meteen als u veranderingen in je lichaam vorm, met inbegrip van een verhoogde hoeveelheid lichaamsvet in de nek of bovenrug, gezicht, rond de borst of maagstreek opmerken. Je zou ook vet te verliezen van je benen, armen, of het gezicht.

U mag geen borstvoeding geven als u HIV of AIDS, omdat je de infectie om uw baby te kunnen geven via uw moedermelk.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Combivir Side Effects

Combivir (lamivudine / zidovudine)

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Beroepsmatige blootstelling Truvada, Atripla, Viread, lamivudine, Isentress, zidovudine, abacavir, tenofovir

HIV-infectie Truvada, Atripla, Stribild, Viread, Norvir, Complera, Prezista, lamivudine

Nonoccupational Exposure Truvada, Atripla, Viread, lamivudine, zidovudine, abacavir, tenofovir, Kaletra