combipatch

Oestrogenen met of zonder progestinen niet worden gebruikt voor de preventie van hart- en vaatziekten of dementie. Een verhoogd risico op DVT, longembolie, beroerte, myocardiaal infarct, en invasieve borstkanker gerapporteerd. Een verhoogd risico op mogelijke dementie bij postmenopauzale vrouwen 65 jaar of ouder is ook beschreven. Er is een verhoogd risico op endometriumkanker bij vrouwen met een baarmoeder die ongehinderde oestrogenen gebruiken. Oestrogenen, met of zonder progestagenen moeten worden voorgeschreven bij de laagste effectieve dosis en voor de kortst mogelijke duur in overeenstemming is met de behandeling doelen en risico’s voor de individuele vrouw.

Gebruikt Voor Combipatch

Therapeutische klasse: oestrogeen / progestageen Combination

Farmacologische klasse: Oestrogeen

Dit geneesmiddel is een combinatie van twee hormonen: een oestrogeen hormoon (estradiol) en een progestageen hormoon (norethisteron). Deze hormonen worden geabsorbeerd door uw huid in je lichaam. Het werkt door het voorkomen van symptomen, zoals gevoel van warmte in het gezicht, de hals en de borst, of plotselinge sterke gevoelens van warmte en zweten (opvliegers) bij vrouwen tijdens de menopauze.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Voordat u Combipatch

Het gebruik van CombiPatch® niet bij kinderen aangegeven.

Hoewel passende studies over de relatie oud zijn om de effecten van CombiPatch® werden niet uitgevoerd in de geriatrische populatie werden geen geriatrische-problemen gedocumenteerd tot dusver. Echter, oudere patiënten meer kans op borstkanker, beroertes, of dementie, wat voorzichtigheid bij patiënten die dit medicijn nodig hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende kan een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u dit geneesmiddel gebruikt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die estradiol en norethindron bevatten. Het kan niet specifiek Combipatch zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Het is zeer belangrijk dat u dit geneesmiddel precies gebruiken zoals voorgeschreven door uw arts. Niet meer van het te gebruiken, gebruik het dan niet vaker, en niet te gebruiken voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan ongewenste bijwerkingen veroorzaken.

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een bijsluiter. Lees en volg de instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Voordat u begint CombiPatch® therapie, moet u uw arts te vertellen als u op dit moment gebruik maakt van continue oestrogeen of combinatie van oestrogeen en progestageen therapie. Hierdoor kan uw arts om te bepalen wanneer uw behandeling te starten.

U kunt maandelijks bloeden of spotting hebben bij de voltooiing van elke cyclus.

Deze transdermale patch systeem is twee keer per week te worden aangebracht op de huid van de onderbuik (onderbuik gebied), afhankelijk van uw doseerschema (ofwel continue gecombineerde behandeling of continue sequentiële regime), zoals geadviseerd door uw arts.

Om de patch huid gebruiken

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

Correct gebruik van estradiol en norethindron

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u vergeet om te dragen of wijzigen van een patch, zet een op zo snel als je kunt. Als het bijna tijd is voor uw volgende patch te zetten, wachten tot dan om een ​​nieuwe patch toe te passen en sla de degene die je gemist. Heb extra pleisters niet van toepassing te maken voor een gemiste dosis.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Bewaar de patches bij kamertemperatuur in een gesloten container, vanaf hitte, vocht en direct licht.

Bewaar de ongeopende zakken bij kamertemperatuur gedurende maximaal 6 maanden. Laat de pleister niet op te slaan buiten de buidel.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt en geen ongewenste effecten veroorzaken. Bekken-examen, borstonderzoek en mammogram (borst x-ray) kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten, tenzij uw arts u anders. Zorg ervoor dat alle afspraken houden.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Combipatch

Het is onwaarschijnlijk dat een postmenopauzale vrouw zwanger kan worden. Maar, moet u weten dat het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap kan uw ongeboren baby schadelijk zijn. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van het geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Het gebruik van dit geneesmiddel kan uw risico voor het hebben van bloedstolsels, beroertes of hartaanvallen verhogen. Dit risico kan zelfs verder nadat u stopt met het gebruik van het geneesmiddel. Uw risico op deze ernstige problemen is nog groter als u een hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte in je bloed, diabetes of overgewicht of sigaretten roken. Neem contact op met uw arts onmiddellijk als u pijn op de borst, verwarring, problemen met praten, dubbel zien, hoofdpijn, een onvermogen om armen, benen of gezicht spieren, of een onvermogen om te spreken te bewegen te ervaren.

Het gebruik van dit geneesmiddel kan uw risico op endometriumkanker, borstkanker of baarmoederkanker te verhogen. Praat met uw arts over deze risico’s. Neem contact op met uw arts onmiddellijk als uw ervaring abnormale vaginale bloeden.

Gebruik dit geneesmiddel niet als u uw baarmoeder (baarmoeder) verwijderd (hysterectomie) hebben gehad.

Het gebruik van dit geneesmiddel kan uw risico op dementie verhogen, vooral bij vrouwen van 65 jaar en ouder.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als zware hoofdpijn of een plotselinge verlies van het gezichtsvermogen of een andere verandering in het gezichtsvermogen optreedt tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Uw arts kan wilt u hebt uw ogen laten controleren door een oogarts (oogarts).

Dit geneesmiddel kan ernstige vormen van allergische reacties, waaronder anafylaxie die levensbedreigend kan zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht veroorzaken. Bel uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, heesheid, duizeligheid of duizeligheid, moeite met ademhalen, problemen met slikken, of zwelling van uw handen, gezicht of mond met dit geneesmiddel.

Combipatch Side Effects

CombiPatch (estradiol / norethindron)

Zorg ervoor dat elke arts of tandarts die behandelt je weet dat je het gebruik van dit geneesmiddel. Het kan nodig zijn om te stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel voordat u een operatie moet ondergaan of als u in bed blijven voor een langere tijd. Dit geneesmiddel kan invloed hebben op de resultaten van bepaalde medische tests.

Do grapefruit niet eten of drinken van grapefruitsap tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Grapefruit en grapefruitsap kan het bedrag van dit geneesmiddel dat wordt opgenomen in het lichaam te veranderen.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden (bv St. Janskruid) of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie X Niet voor gebruik tijdens zwangerschap

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Postmenopauzale symptomen oestradiol, Premarin, Estrace, Prempro, Microgestin Fe 1/20, Climara

Atrofische Vaginitis estradiol actueel, Premarin, Estrace, Vagifem, Prempro

Atrofische Urethritis estradiol actueel, Premarin, Estrace, Vagifem, Prempro

Hypoestrogenism estradiol, Premarin, Estrace, Climara, Vivelle-Dot, Activella