colon cancer screening: het wegen van de opties

Wat voorbereiding is betrokken?

Darmkanker screening kan een belangrijk onderdeel van routinematige zorg zijn. Als u niet zeker weet welke colonkanker screening test is het beste voor u, stel jezelf de volgende vragen.

Hoe handig is de test?

Als uw arts colon cancer screening heeft aanbevolen, kunt u mogelijk om te kiezen uit verschillende darmkanker screening tests.

Hoe zit het met de kosten en de verzekering?

Als je terughoudend om een ​​beslissing te nemen bent, bedenk dan dat enig ongemak of schaamte van colon cancer screening is tijdelijk – en het opsporen van problemen kunnen vroeg uw leven redden.

Wat is uw houding ten opzichte van screening tests?

Screening tests worden alleen gebruikt als je geen darmklachten hebben. Als u tekenen en symptomen – zoals buikpijn, een verandering in de stoelgang, bloeden, constipatie of diarree – dan zul je andere tests nodig om deze problemen aan te pakken.

Als u geen darmklachten hebben, rekening houden met de volgende vragen te helpen kiezen het colon cancer screening test die het beste is voor jou.

Voorbereiding voor colon cancer screening kan worden ongemakkelijk of lastig zijn, maar het is noodzakelijk voor de test om effectief te zijn. Als onderdeel van uw beslissing, overwegen uw bereidheid of mogelijkheid om de voorbereiding instructies voor specifieke darmkanker screening tests volgen.

Dit kan – in verschillende mate – omvatten het vermijden van vast voedsel op de dag voor het examen, het aanpassen van uw medicijnen, en het gebruik van laxeermiddelen of klysma’s om uw dikke darm te legen.

Naast Testbereiding overwegen

Zoek uit hoeveel elk colonkanker screening test kosten, evenals die test uw verzekering dekt. Overweeg of je bereid bent om uit eigen zak te betalen indien nodig bent.

De grondiger de colonkanker onderzoekstest, hoe waarschijnlijker het is geen kanker of precancerous poliepen te detecteren. Omgekeerd kan een meer grondige test ook betekenen dat er meer lastig of ongemakkelijk voorbereiding, een iets hoger risico op ernstige complicaties, of beide.

Vraag jezelf

een bezoek aan uw arts