colcrys

Therapeutische klasse: Anti-jicht

Gebruikt Voor Colcrys

Colchicine wordt ook gebruikt voor de behandeling van een zeldzame aandoening genaamd familiaire mediterrane koorts (FMF) bij volwassenen en kinderen ouder dan 4 jaar.

Colchicine worden gebruikt 2 manieren. Meeste mensen kleine hoeveelheden regelmatig voor langere tijd (maanden of zelfs jaren) op ernstige aanvallen of andere problemen veroorzaakt door een ontsteking te voorkomen. Overige neemt grote hoeveelheden colchicine gedurende een korte tijd (enkele uren) wanneer het geneesmiddel nodig voor een aanval die optreedt verlichten. De kans op ernstige bijwerkingen is veel lager bij de eerste (preventief) vorm van behandeling.

Omdat sommige van colchicine de bijwerkingen zeer ernstig kunnen zijn, moet u bespreken met uw arts over de voordelen die dit geneesmiddel zo goed doen als de risico’s van het gebruik ervan.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Zodra een geneesmiddel voor marketing goedgekeurd voor een bepaalde toepassing, kan ervaring blijkt dat het ook bruikbaar voor andere medische problemen. Hoewel deze toepassingen niet zijn opgenomen in de etikettering van producten, wordt colchicine gebruikt in bepaalde patiënten met de volgende medische aandoeningen

Als u het nemen van colchicine voor een van deze voorwaarden, kunnen de volgende informatie toe te passen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Voordat u Colcrys

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie oud zijn om de effecten van colchicine bij kinderen met jicht. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van colchicine bij kinderen met FMF zou beperken. Echter, de veiligheid en werkzaamheid van colchicine zijn niet vastgesteld bij kinderen met FMF jonger dan 4 jaar.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van colchicine bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op nier- of leverproblemen leeftijdsgebonden die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die colchicine nodig hebben.

Studies bij vrouwen wijzen erop dat deze medicatie vormt een minimaal risico voor de zuigeling bij gebruik tijdens het geven van borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende is niet aan te raden. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie, veranderen een aantal van de andere geneesmiddelen die u neemt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die colchicine bevatten. Het kan niet specifiek Colcrys zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Neem dit geneesmiddel precies zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, niet meer van te nemen, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Heeft uw dosis niet wijzigen of stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel zonder eerst met uw arts.

Dit geneesmiddel moet komen met een Medication Guide. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

U kunt dit geneesmiddel met of zonder voedsel.

Voor patiënten die kleine hoeveelheden colchicine regelmatig (preventieve behandeling)

Voor patiënten die grote hoeveelheden colchicine alleen wanneer dat nodig is om een ​​aanval te verlichten

Correct gebruik van colchicine

Houd het gebruik van dit geneesmiddel voor de volledige behandeling tijd, zelfs als u zich beter na de eerste paar doses voelen.

Grapefruit en grapefruitsap kunnen de effecten van colchicine verhogen door het verhogen van de hoeveelheid van dit geneesmiddel in uw lichaam. Je moet niet grapefruit eten of drinken van grapefruitsap terwijl u dit geneesmiddel inneemt.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Colcrys

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Als je colchicine moet nemen voor een lange tijd (preventieve behandeling), kan uw arts wilt u uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Maagproblemen kunnen vaker optreden als u grote hoeveelheden alcoholische dranken tijdens het gebruik van colchicine drinken. Ook het drinken van teveel alcohol kan de hoeveelheid urinezuur in uw bloed verhogen. Dit kan het effect van colchicine verminderen wanneer het wordt gebruikt om jicht aanvallen te voorkomen. Daarom moeten mensen die colchicine nemen zorgvuldig de hoeveelheid alcohol ze drinken beperken.

Voor patiënten die kleine hoeveelheden colchicine regelmatig (preventieve behandeling)

Colchicine kan het aantal witte bloedcellen in het bloed tijdelijk te verlagen, waardoor de kans op het krijgen van een infectie. Ook kan het aantal bloedplaatjes, die noodzakelijk zijn voor een goede bloedstolling zijn verlagen. Als dit gebeurt, zijn er bepaalde voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen, vooral wanneer uw bloedcellen laag is, om het risico van infectie of bloeden te verminderen

Als uw arts u om de hoeveelheid medicijn te verhogen u neemt of als je net begint dit medicijn, zorg ervoor dat u de arts op de hoogte meteen als je spierpijn, gevoeligheid of zwakte.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Colcrys Side Effects

Colcrys (colchicine)

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedenis 06 jaar Tablet; Oral FDA goedgekeurd 2009

Jicht, acute naproxen, ibuprofen, methylprednisolon, Aleve, colchicine, indomethacine, Advil, Motrin

Gout, profylaxe colchicine, Mitigare

Familiaire mediterrane koorts colchicine