colchicine (oraal) beschrijving en merknamen

Colchicine wordt gebruikt ter voorkoming of behandeling jichtaanvallen (ook wel jichtartritis). Deze aandoening wordt veroorzaakt door teveel urinezuur in het bloed. Een aanval van jicht ontstaat wanneer urinezuur veroorzaakt ontsteking (pijn, roodheid, zwelling en warmte) in een gewricht. Colchicine niet genezen jicht, maar het zal helpen voorkomen dat jicht aanvallen. Colchicine is geen gewone pijnstiller en zal niet ontslaat de meeste soorten pijn.

Colchicine wordt ook gebruikt voor de behandeling van een zeldzame aandoening genaamd familiaire mediterrane koorts (FMF) bij volwassenen en kinderen ouder dan 4 jaar.

Colchicine worden gebruikt 2 manieren. Meeste mensen kleine hoeveelheden regelmatig voor langere tijd (maanden of zelfs jaren) op ernstige aanvallen of andere problemen veroorzaakt door een ontsteking te voorkomen. Overige neemt grote hoeveelheden colchicine gedurende een korte tijd (enkele uren) wanneer het geneesmiddel nodig voor een aanval die optreedt verlichten. De kans op ernstige bijwerkingen is veel lager bij de eerste (preventief) vorm van behandeling.

Omdat sommige van colchicine de bijwerkingen zeer ernstig kunnen zijn, moet u bespreken met uw arts over de voordelen die dit geneesmiddel zo goed doen als de risico’s van het gebruik ervan.

Tablet; Capsule

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Zodra een geneesmiddel voor marketing goedgekeurd voor een bepaalde toepassing, kan ervaring blijkt dat het ook bruikbaar voor andere medische problemen. Hoewel deze toepassingen niet zijn opgenomen in de etikettering van producten, wordt colchicine gebruikt in bepaalde patiƫnten met de volgende medische aandoeningen

Als u het nemen van colchicine voor een van deze voorwaarden, kunnen de volgende informatie toe te passen

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen