coeliakie behandelingen en drugs

Vitaminen en mineralen

Medicijnen om darmontsteking te controleren

Een glutenvrij dieet is essentieel, en de enige behandeling voor het beheer van coeliakie. Naast tarwe, voedsel dat gluten bevatten

dermatitis herpetiformis

Uw arts kan u doorverwijzen naar een diëtist, die kan helpen bij het plannen van een gezond glutenvrij dieet.

Zodra gluten uit het dieet wordt verwijderd, ontsteking in de dunne darm begint over het algemeen te verminderen – meestal binnen enkele weken, maar je kan beginnen om beter in slechts een paar dagen voelen. Volledige genezing en hergroei van de darmvlokken kan enkele maanden duren tot enkele jaren. Genezing in de dunne darm neigt sneller bij kinderen dan bij volwassenen.

Als u per ongeluk een product dat gluten bevat eet, kun je buikpijn en diarree. Sommige mensen ervaren geen tekenen of symptomen na het eten van gluten, maar dit betekent niet dat het niet schadelijk. Zelfs sporen van gluten in uw dieet kan schadelijk zijn, ongeacht of ze veroorzaken tekenen of symptomen.

Als uw voedingstekorten ernstig zijn, kan uw arts of diëtist adviseren het nemen van vitaminen en mineralen. Mogelijk moet u uw niveau van de aan te vullen

Vitaminesupplementen worden meestal genomen in pilvorm. Als je spijsverteringskanaal heeft moeite met het absorberen van vitaminen, kan uw arts hen te geven door middel van injectie.

Als je dunne darm ernstig beschadigd is, kan uw arts steroïden raden om de ontsteking te controleren. Steroïden kan ernstige tekenen en symptomen van coeliakie te verlichten, terwijl de darm geneest.

Als u dit jeukende, blaarvorming huiduitslag die soms gepaard gaat coeliakie, kan uw arts een skin medicatie (dapson), samen met de glutenvrij dieet aan te bevelen.