coarctation van de aorta

Coarctation (ko-ahrk-TAY-vlieden) van de aorta – of aorta coarctatie – is een vernauwing van de aorta, de grote bloedvaten die zich vertakt je hart en levert zuurstofrijk bloed naar je lichaam. Wanneer dit gebeurt, moet uw hart harder pompen om het bloed te dwingen door de smalle deel van uw aorta.

Coarctation van de aorta in het algemeen aanwezig bij de geboorte (aangeboren). Coarctation van de aorta kan variëren van mild tot ernstig en kunnen niet worden gedetecteerd tot volwassenheid, afhankelijk van hoe verkleinde de aorta is.

Wanneer een arts te zien

Coarctation van de aorta komt vaak samen met andere hartafwijkingen. Terwijl de behandeling voor coarctation van de aorta is meestal succesvol is, is het een voorwaarde dat een zorgvuldige follow-up door middel van volwassenheid vereist.

Wat je kunt doen

Coarctatie van de aorta symptomen hangen af ​​van de ernst van de aandoening. De meeste mensen hebben geen symptomen. Kinderen met ernstige vernauwing van de aorta kunnen tekenen en symptomen eerder in het leven te laten zien, maar milde gevallen zonder symptomen kunnen niet worden gediagnosticeerd tot volwassenheid. Mensen kunnen ook tekenen of symptomen van andere hartafwijkingen dat ze samen met coarctation van de aorta.

Wat te verwachten van uw arts

Baby’s met een ernstige Coarctatie van de aorta kan beginnen met tekenen en symptomen kort na de geboorte. Deze omvatten

diagnostische tests

Onbehandeld kan de aorta coarctatio bij baby’s leiden tot hartfalen of overlijden.

Oudere kinderen en volwassenen met de aandoening vaak geen symptomen, omdat ze minder ernstige vernauwing van de aorta kan zijn. Als tekenen of symptomen verschijnen, de meest voorkomende teken is van hoge bloeddruk (hypertensie), gemeten in de armen. Terwijl de bloeddruk hoog in de armen, de bloeddruk vaak lager in de benen van mensen met coarctatie van de aorta. Tekenen en symptomen kunnen omvatten

Zoek medische hulp als u of uw kind de volgende verschijnselen

Terwijl het ervaren van deze symptomen betekent niet noodzakelijk dat je een serieus probleem hebt, is het best om snel te uitgecheckt. Vroege opsporing en behandeling kan helpen uw leven redden.

Artsen zijn niet zeker wat coarctation van de aorta, of de aorta coarctatie veroorzaakt. Om onbekende redenen, milde tot ernstige vernauwing ontwikkelt gedeelte van de aorta. Hoewel de aorta coarctation overal kan gebeuren langs de aorta, is de coarctation meestal in de buurt van een bloedvat genaamd de ductus arteriosus. De aandoening begint meestal voor de geboorte (aangeboren).

Zelden Coarctatie van de aorta ontwikkelt zich later in het leven. Traumatisch letsel zou kunnen leiden tot coarctation van de aorta. In zeldzame gevallen kan ernstige aderverkalking (atherosclerose) of een aandoening die ontstoken slagaders (Takayasu arteritis) de aorta te beperken, wat leidt tot de aorta coarctation.

Coarctation van de aorta gebeurt meestal buiten de bloedvaten die aftakken om je bovenlichaam en voor de bloedvaten die leiden tot uw onderlichaam. Dit kan vaak leiden tot een hoge bloeddruk in je armen, maar een lage bloeddruk in je benen en enkels.

Met coarctation van de aorta, de linker hartkamer (linker ventrikel) van uw hart harder werken om bloed te pompen door de vernauwde aorta, en de bloeddruk kan verhogen in de linker hartkamer. Dit kan de wand van de linker ventrikel veroorzaken dikker (hypertrofie).

Coarctation van de aorta komt vaak samen met andere aangeboren hartafwijkingen, hoewel artsen niet weten wat de oorzaak van meerdere hartafwijkingen om samen te vormen. U of uw kind meer kans op aorta coarctation hebben als u of uw kind bepaalde hartaandoeningen, waaronder zijn

Coarctation van de aorta is ook vaker voor bij mensen met bepaalde genetische aandoeningen, zoals het syndroom van Turner. Vrouwen en meisjes met het syndroom van Turner hebben 45 chromosomen, met één ontbrekende of onvolledige X-chromosoom, in plaats van 46. Ongeveer 10 procent van de vrouwen en meisjes met het syndroom van Turner hebben aorta coarctation.

Onbehandelde coarctation van de aorta leidt vaak tot complicaties. Verscheidene complicaties kunnen het gevolg van langdurige hoge bloeddruk door de aorta coarctatio zijn. Complicaties zijn alleen na behandeling coarctatie van de aorta.

Complicaties van coarctatie van de aorta kunnen

Chirurgie

Ballon-angioplastie en stenting

geneesmiddel

Na de behandeling

Bovendien, als de Coarctatie van de aorta ernstig is, je hart misschien niet in staat om voldoende bloed rond te pompen om de organen van je lichaam. Dit kan schade aan het hart. Dit kan ook leiden tot nierfalen of andere orgaanfalen.

Als uw coarctation van de aorta werd behandeld toen je jong was, is er een potentieel risico van de aorta re-vernauwing (re-coarctation) na verloop van tijd. Kan extra behandelingen nodig. Je hebt ook een hoger risico op het ontwikkelen van hoge bloeddruk.

Als u of uw kind tekenen en symptomen gemeen coarctation van de aorta ontwikkelt, bel dan met uw arts. Na een eerste examen, is het waarschijnlijk dat de arts u of uw kind zal verwijzen naar een arts opgeleid in de diagnose en behandeling van hartaandoeningen (cardioloog).

Hier is wat informatie om u te helpen voor te bereiden op uw afspraak, en wat te verwachten van uw arts.

Vragen aan de dokter vragen bij de eerste benoeming onder meer

Vragen om te vragen of u verwezen bent naar een cardioloog omvatten

In aanvulling op de vragen die u bereid om uw arts te vragen, aarzel dan niet om vragen te stellen tijdens uw afspraak vragen op elk gewenst moment als je iets niet begrijpt.

Een arts die u of uw kind voor mogelijke coarctation van de aorta ziet misschien een aantal vragen te stellen.

Als je de persoon getroffen

Als je baby of kind wordt beïnvloed

De leeftijd waarop coarctatie van de aorta wordt vastgesteld afhankelijk van de ernst van de aandoening. Als de aorta coarctatio ernstig is, is het meestal gediagnosticeerd tijdens de kinderschoenen. Testen op coarctatie van de aorta voor de geboorte vaak niet mogelijk.

Volwassenen en oudere kinderen die zijn gediagnosticeerd met coarctation van de aorta kan mildere gevallen en symptomen hebben. Zij kunnen vaak gezond lijken, totdat een arts detecteert

Tests om een ​​diagnose van coarctation van de aorta te bevestigen kan omvatten

Echo cardiogram. Echocardiogrammen gebruiken hoge toon geluidsgolven om een ​​beeld van je hart te produceren. Geluidsgolven stuiteren je hart en de productie van bewegende beelden die kunnen worden bekeken op een videoscherm.

Een echocardiogram kan vaak detecteren van de locatie en ernst van de aorta en coarctatio Verdere hartafwijkingen, zoals een premolaren aortaklep. Artsen gebruiken vaak echocardiograms om coarctation van de aorta diagnosticeren en te bepalen wat de meest geschikte behandeling opties voor je.

Elektrocardiogram (ECG). Een ECG registreert de elektrische activiteit in je hart elke keer dat het contracten. Tijdens deze procedure worden pleisters met draden (elektroden) geplaatst op je borst, polsen en enkels. De elektroden meten de elektrische activiteit, die is vastgelegd op papier of een computer monitor.

Indien de Coarctatie van de aorta ernstig is, kan de ECG blijkt dat de wanden van de onderste hartkamers worden vergroot (hypertrofie).

Magnetic Resonance Imaging (MRI). Een MRI maakt gebruik van een krachtig magnetisch veld en radiogolven om gedetailleerde beelden van uw hart en bloedvaten veroorzaken.

Een MRI kan de locatie en de ernst van de coarctation van de aorta te onthullen, te bepalen of het van invloed op andere bloedvaten in je lichaam, en detecteren of u andere hartafwijkingen. Artsen kunnen ook deze test gebruiken om uw behandeling opties te bepalen.

Gecomputeriseerde tomografie (CT) scan. Een CT-scan gebruikt een reeks röntgenstralen gedetailleerde dwarsdoorsnedebeelden van het lichaam.

In een CT angiogram uw arts injecteert een kleurstof in een bloedvat om de bloedstroom in de slagaders en aders te markeren. Een CT-angiogram kan uw arts om de locatie en de ernst van de coarctation van de aorta te zien, te bepalen of het van invloed op andere bloedvaten in je lichaam, en sporen andere hartafwijkingen. Artsen kunnen deze test gebruiken om uw behandeling opties te bepalen.

Hartkatheterisatie. Tijdens deze procedure, uw arts een lange, dunne buis (katheter) in een slagader of ader in de lies en draden aan uw hart met behulp van X-ray imaging.

Uw arts kan een kleurstof injecteren door de katheter je hart structuren zichtbaar op röntgenfoto’s te maken. Hartkatheterisatie kan helpen om de ernst van de aorta coarctatio bepalen. Het kan ook het meten van de druk en zuurstofgehalte in de kamers van het hart en de bloedvaten.

Deze test wordt niet vaak gebruikt om coarctation van de aorta te diagnosticeren, maar het kan worden gedaan om te helpen uw arts plannen van uw operatie. Katheterprocedures worden gebruikt om bepaalde behandelingen uit te voeren voor coarctatie van de aorta.

Behandelingsopties voor coarctation van de aorta zijn afhankelijk van uw leeftijd op het moment van de diagnose en de ernst van uw conditie. Andere hartafwijkingen kunnen worden gerepareerd gelijktijdig met aorta coarctation.

Behandelmethoden meestal uit operatie of een zogenaamde ballon angioplastie. Een arts opgeleid in aangeboren hartafwijkingen voorwaarden zullen u beoordelen en bepalen wat de meest geschikte behandeling voor uw conditie.

Er zijn diverse open-hart chirurgische technieken om de aorta coarctation repareren. Uw arts kan met u bespreken welk type het meest waarschijnlijk is om met succes te herstellen conditie van uw of uw kind. De opties omvatten

Ballonangioplastiek een optie initieel behandelen aorta coarctation of voor het behandelen opnieuw vernauwen (re-coarctation) dat zich na de operatie.

Tijdens deze procedure uw arts brengt een dunne, flexibele buis (katheter) in een slagader in de lies en draden het door de bloedvaten naar je hart met behulp van X-ray imaging.

Uw arts plaatst een opgeblazen ballon door de opening van de vernauwde aorta. Wanneer de ballon is opgeblazen, de aorta verwijdt en het bloed sneller stroomt. In sommige gevallen kan uw arts een mesh bedekte holle buis (stent) plaats in de aorta om de vernauwing van de aorta open te houden.

Medicatie wordt niet gebruikt om coarctatie van de aorta te repareren, maar het kan worden gebruikt om de bloeddruk te regelen voor de operatie. Hoewel het herstel van de aorta coarctation verbetert de bloeddruk, veel mensen moeten nog steeds om de bloeddruk medicatie in te nemen, zelfs na een succesvolle operatie.

Baby’s met een ernstige Coarctatie van de aorta kan worden gegeven een medicijn dat de ductus arteriosus openhoudt. Dit zorgt voor een bypass voor bloedstroming rond de vernauwing tot de coarctatie wordt gerepareerd.

De meest voorkomende lange termijn complicatie van coarctatie van de aorta hoge bloeddruk. Hoewel uw bloeddruk meestal daalt nadat de aorta coarctatio is gerepareerd, kan het nog steeds hoger dan normaal.

Af en toe, het segment van de aorta dat is gerepareerd zal zwak worden en uit te breiden (aorta-aneurysma) en uiteindelijk zou kunnen scheuren. In sommige gevallen kan de coarctatio terugkeren, misschien zelfs jaren na de behandeling. Het is mogelijk om extra operaties of procedures om de re-vernauwing te corrigeren of behandeling van andere complicaties.

Hoewel coarctation van de aorta kan worden gerepareerd, dan heb je een zorgvuldige follow-up door het leven met het oog nodig voor artsen om u te controleren op complicaties en recidieven.

Uw arts kan erop wijzen dat u regelmatig follow-up afspraken met een arts opgeleid in aangeboren hartafwijkingen. In de follow-up afspraken, kan uw arts te evalueren u en orde imaging tests om uw conditie te controleren. Uw arts zal ook uw bloeddruk en behandelen als dat nodig is.

Hier zijn een paar tips voor het beheren van uw conditie

Get regelmatige lichaamsbeweging. Regelmatige lichaamsbeweging helpt om de bloeddruk te verlagen. Praat met uw arts over de vraag of je nodig hebt om bepaalde fysieke activiteiten, zoals gewichtheffen, die tijdelijk uw bloeddruk kan verhogen beperken.

Uw arts kan u evalueren en uit te voeren oefening testen alvorens te beslissen of u moet deelnemen aan competitieve sporten of gewichtheffen.

Overweeg zwangerschap zorgvuldig. Voordat je zwanger, overleg dan met uw arts om te bepalen of u de zwangerschap veilig kan ondergaan. Vrouwen met coarctation van de aorta, zelfs na reparatie, kunnen een hoger risico op aorta-breuk, aorta dissectie of andere complicaties tijdens de zwangerschap en de bevalling. Artsen zullen ook beoordelen of uw bloeddruk onder controle is.

Als u aorta coarctation reparatie heb gehad en een zwangerschap overwegen, zorgvuldig beheer van uw bloeddruk is het belangrijk om te helpen houden u en uw baby gezond.

Voorkom endocarditis. Endocarditis is een ontsteking van de binnenwand van het hart of van de structuren, veroorzaakt door een bacteriële infectie.

Je zal over het algemeen niet nodig om antibiotica te nemen voordat bepaalde tandheelkundige procedures om endocarditis te voorkomen. Echter, als je hebt endocarditis in het verleden heeft gehad, of als u prothetische materiaal tijdens de operatie had geplaatst, dan kan uw arts antibiotica aan te bevelen. Vraag uw arts over de meest geschikte aanpak voor jou.

Coarctatie van de aorta kan niet worden voorkomen, omdat het gewoonlijk aanwezig zijn bij de geboorte (aangeboren). Echter, als u of uw kind een aandoening die het risico op aorta coarctatio, zoals het syndroom van Turner, bicuspid aortaklep of een andere hartafwijking of een familiegeschiedenis van een aangeboren hartafwijking verhoogt, kan vroegtijdige opsporing helpen. Bespreek het risico van aorta coarctation met uw arts.

een bezoek aan uw arts