clozapine (oraal) voorzorgsmaatregelen

Clozapine kan een aantal zeer ernstige bloed problemen die je niet in staat zal zijn om te voelen veroorzaken. Uw arts zal uw bloed controleren op regelmatige bezoeken en het is belangrijk dat u uw bloedonderzoeken gedaan wanneer zij worden gepland. De apotheek zal u dit geneesmiddel geven alleen als uw bloed tests tonen aan dat het veilig is voor u om het te nemen. Uw arts zal ervoor zorgen dat het medicijn goed werkt en verander de dosering indien nodig.

Clozapine kan het aantal witte bloedcellen in het bloed tijdelijk te verlagen, waardoor de kans op het krijgen van een infectie. Als je kunt, voorkomen dat mensen met infecties. Neem contact op met uw arts meteen als u denkt dat u een infectie, of als u koorts of rillingen, hoesten of heesheid, lagere rug of zij pijn of pijnlijk of moeilijk urineren.

Neem contact op met zo snel mogelijk als u pijn op de borst of ongemak, een snelle of trage hartslag, moeite met ademhalen, of koorts en rillingen uw arts. Dit kunnen symptomen van een zeer ernstig probleem met je hart.

Clozapine kan slaperigheid, wazig zien of convulsies (aanvallen) veroorzaken. Rijd niet, machines, zwemmen, klimmen bedienen, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn terwijl u dit geneesmiddel gebruikt te doen.

Dit geneesmiddel kan veranderingen in uw hartritme, zoals een aandoening, de zogenaamde QT-verlenging veroorzaken. Het kan flauwvallen of ernstige bijwerkingen veroorzaken bij sommige patiënten. Neem contact op met uw arts meteen als u symptomen van hartritmestoornissen, zoals snelle, stampende of ongelijkmatige hartslag hebben.

Duizeligheid, duizeligheid, of flauwvallen kunnen optreden, met name bij het opstaan ​​vanuit een liggende of zittende houding plotseling. Deze symptomen hebben meer kans om zich voordoen wanneer u begint met het gebruik van dit geneesmiddel, of wanneer de dosis wordt verhoogd. Opstaan ​​langzaam kan helpen. Als dit probleem aanhoudt of erger wordt, raadpleeg dan uw arts.

Voor patiënten met diabetes: Dit geneesmiddel kan de hoeveelheid suiker in uw bloed verhogen. Neem contact op met uw arts meteen als u zijn toegenomen dorst of plassen. Patiënten met diabetes moeten hun bloed en urine suiker niveaus vaker controleren dan normaal tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Bij sommige patiënten kan clozapine verhoogde water in de mond veroorzaken. Andere patiënten kunnen echter droge mond krijgt. Voor tijdelijke verlichting van droge mond, gebruik suikervrije kauwgom of snoep, smelten stukjes ijs in je mond, of gebruik een speeksel vervanger. Echter, als uw mond blijft droog langer dan 2 weken te voelen, contact op met uw arts of tandarts. Voortzetting van een droge mond kan de kans van tandheelkundige ziekte, met inbegrip van tandbederf, tandvleesontsteking en schimmelinfecties te verhogen.

Neem contact op met uw arts meteen als u met convulsies (aanvallen), moeilijkheden met ademhalen, snelle hartslag, hoge koorts, hoge of lage bloeddruk, verhoogde transpiratie, verlies van controle over de blaas, ernstige spierstijfheid, ongewoon bleke huid, of vermoeidheid. Dit kunnen symptomen van een ernstige aandoening genaamd maligne neurolepticasyndroom (NMS).

Dit geneesmiddel kan tardieve dyskinesie (een beweging disorder) bij ouderen, met name oudere vrouwen veroorzaken. Neem contact op met uw arts meteen als u een van de volgende symptomen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel: lippen smakken of tuiten, puffen van de wangen, snelle of worm-achtige bewegingen van de tong, ongecontroleerde kauwen bewegingen, of ongecontroleerde bewegingen van de armen en benen.

Neem contact op met uw arts meteen als u pijn of gevoeligheid in de bovenste maag, bleke ontlasting, donkere urine, verlies van eetlust, misselijkheid, ongewone vermoeidheid of zwakte, of gele ogen of huid. Dit kunnen symptomen van een ernstige leveraandoening probleem.

Als u al gebruik van dit geneesmiddel regelmatig, niet stoppen met het zonder eerst met uw arts. Uw arts kunt u het bedrag dat u neemt alvorens volledig te stoppen het geleidelijk te verminderen. Dit is om te voorkomen dat de ziekte van plotseling terug en de kans op symptomen zoals hoofdpijn, misselijkheid, braken en diarree te verlagen.

Dit geneesmiddel zal toevoegen aan de effecten van alcohol en andere centrale zenuwstelsel (CNS) depressiva, middelen die de vertragen het zenuwstelsel en slaperigheid veroorzaken. Enkele voorbeelden van CNS depressiva zijn antihistaminica of medicijnen voor hooikoorts, andere allergieën of verkoudheid, slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen, of slapen geneeskunde, recept pijnstillers of verdovende middelen, medicijnen voor epileptische aanvallen of barbituraten, spierverslappers, of narcose, waaronder een aantal tandheelkundige anesthetica. Neem contact op met uw arts voordat u een van de bovenstaande tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Zorg ervoor dat elke arts of tandarts die behandelt je weet dat je het gebruik van dit geneesmiddel. Het kan nodig zijn om te stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel enkele dagen voor een operatie of medische tests.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden (bv St. Janskruid) of vitaminesupplementen.