clonidine

Clonidine verlaagt de bloeddruk door het verlagen van de niveaus van bepaalde chemische stoffen in uw bloed. Hierdoor kan uw bloedvaten te ontspannen en je hart langzamer en gemakkelijk te verslaan.

De Catapres merk clonidine wordt gebruikt voor de behandeling van hypertensie (hoge bloeddruk). Het merk Kapvay wordt gebruikt voor de behandeling van Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Clonidine wordt soms gegeven met andere medicijnen.

Voordat u clonidine nemen, vertel uw arts als u een hartaandoening of ernstige coronaire hartziekte, een hartritmestoornis, trage hartslag, lage bloeddruk, een voorgeschiedenis van een hartaanval of beroerte, nieraandoeningen, of als u ooit een allergische reactie op een Catapres TTS transdermale pleister.

U mag dit geneesmiddel niet als u allergisch bent voor clonidine zijn.

Om ervoor te zorgen clonidine veilig is voor u, vertel uw arts als u

hart-en vaatziekten of ernstige coronaire hartziekte

hartritmestoornis, trage hartslag

lage bloeddruk, of een geschiedenis van flauwvallen

een voorgeschiedenis van een hartaanval of beroerte

feochromocytoom (tumor van de bijnier)

nierziekte; of

als u ooit een allergische reactie op een Catapres TTS pleister gehad.

Ouderen kunnen gevoeliger zijn voor de effecten van dit geneesmiddel.

Het is niet bekend of dit geneesmiddel een ongeboren baby zal schaden. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden tijdens het gebruik van clonidine.

Clonidine kan overgaan in de moedermelk en kan een zogende baby schaden. Vertel uw arts als u borstvoeding geeft een baby zijn.

Catapres is niet goedgekeurd voor gebruik door iedereen jonger dan 18 jaar oud. Do Kapvay niet geven aan een kind jonger dan 6 jaar oud.

Neem clonidine precies zoals het was voor jou. Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Uw arts kan incidenteel uw dosis veranderen om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten te krijgen. Neem dit geneesmiddel niet in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

Clonidine wordt meestal in de ochtend en voor het slapengaan. Als u verschillende doses van dit geneesmiddel bij elke dosering wordt, kan het best zijn om de grotere dosis voor het slapen gaan.

Clonidine kunnen worden genomen met of zonder voedsel.

Blijven twee vormen van clonidine niet tegelijkertijd. Dit geneesmiddel is ook verkrijgbaar als een transdermale pleister op de huid gedragen.

Niet fijn, kauwen, of breken een verlengde afgifte tablet. Slik de tablet geheel. Vertel uw arts als u problemen met slikken van de tablet.

Als u een operatie nodig heeft, vertel de chirurg van tevoren dat u gebruikt clonidine. Het kan nodig zijn om te stoppen met het gebruik van het geneesmiddel voor een korte tijd.

Stop niet met het gebruik van clonidine plotseling, of je kan onaangename ontwenningsverschijnselen hebben. Vraag uw arts hoe om veilig te stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel.

Bel uw arts als u ziek met braken zijn. Langdurige ziekte kan het moeilijker maken voor je lichaam om dit geneesmiddel, wat kan leiden tot ontwenningsverschijnselen op te vangen. Dit is vooral belangrijk voor een kind dat clonidine.

Als u wordt behandeld voor hoge bloeddruk, blijven gebruiken deze medicatie, zelfs als u zich goed voelt. Hoge bloeddruk vaak geen symptomen. Het kan nodig zijn om de bloeddruk medicatie gebruiken voor de rest van je leven.

Bewaren bij kamertemperatuur weg van vocht, warmte en licht.

Neem de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Geen extra medicijnen te nemen om de gemiste dosis.

Seek dringende medische aandacht of bellen met de Poison Hulplijn op 1-800-222-1222.

Overdosering symptomen kunnen gevaarlijk hoge bloeddruk (ernstige hoofdpijn, stampende in je nek of oren, bloedneus, angst, pijn op de borst, kortademigheid), gevolgd door lage bloeddruk bevatten (gevoel alsof u misschien flauwvalt). Andere overdosis symptomen kunnen zijn koud, extreme zwakte of slaperigheid, zwak of oppervlakkige ademhaling, lokaliseren leerlingen, flauwvallen, of inbeslagneming (convulsies).

Vermijd het drinken van alcohol. Terwijl bepaalde bijwerkingen van clonidine verhogen.

Clonidine kan je denken of reacties aantasten. Vermijd het rijden of het bedienen van machines totdat u weet hoe dit geneesmiddel u zal beïnvloeden. Duizeligheid of ernstige sufheid kunnen vallen of andere ongelukken veroorzaken.

Get dringende medische hulp als u symptomen van een allergische reactie op clonidine hebben: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Bel meteen als u uw arts

ernstige pijn op de borst, kortademigheid, onregelmatige hartslag

een zeer trage hartslag

ernstige hoofdpijn, stampende in je nek of oren, wazig zien

neusbloedingen

angst, verwarring; of

een licht gevoel in het hoofd, zoals je zou flauwvalt.

Ernstige bijwerkingen kunnen vaker bij oudere volwassenen.

Vaak clonidine bijwerkingen kunnen zijn

slaperigheid, duizeligheid

moe of prikkelbaar

droge mond, verlies van eetlust

constipatie

droge ogen, contactlenzen ongemak; of

slaapproblemen (slapeloosheid), nachtmerries.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de FDA op 1-800-FDA-1088.

Inname van dit medicijn met andere medicijnen die u slaperig kan dit effect verergeren. Vraag uw arts voordat u clonidine met een slaappil, narcotische pijnstillers, spier relaxer, of medicijnen voor angst, depressie of epileptische aanvallen.

Vertel uw arts over al uw huidige medicijnen en eventuele u start of stopt met het gebruik, in het bijzonder

andere hart of bloeddruk medicatie

een antidepressivum; of

een ander geneesmiddel dat clonidine bevat.

Deze lijst is niet compleet. Andere geneesmiddelen kunnen interageren met clonidine, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Niet alle mogelijke interacties worden vermeld in deze medicatie gids.

Versie: 9.01. Herzien: 2016/03/23, 11:46:35.