clomifeen

Therapeutische klasse: vrouwelijk voortplantingssysteem Agent

Gebruikt Voor clomifeen

Farmacologische klasse: Gonadotropin

Clomifeen werkt waarschijnlijk door het veranderen van de hormonale balans van het lichaam. Bij vrouwen, dit veroorzaakt ovulatie optreedt en bereidt het lichaam voor zwangerschap.

Clomifeen kan eveneens worden gebruikt voor andere aandoeningen bij zowel vrouwen als mannen zoals bepaald door uw arts.

De volgende informatie geldt alleen voor vrouwelijke patiënten die clomifeen. Neem contact op met uw arts als u een man bent en vragen hebt over het gebruik van clomifeen.

Clomifeen is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Zodra een geneesmiddel voor marketing goedgekeurd voor een bepaalde toepassing, kan ervaring blijkt dat het ook bruikbaar voor andere medische problemen. Hoewel deze toepassingen niet zijn opgenomen in de etikettering van producten, wordt clomifeen gebruikt in bepaalde patiënten met de volgende medische aandoeningen

Voor mannen die clomifeen voor de behandeling van onvruchtbaarheid veroorzaakt door lage spermaproductie

Voordat u clomifeen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor clomifeen, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op clomifeen of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van clomifeen beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem clomifeen alleen zoals aangegeven door uw arts. Als je om te beginnen op dag 5, telt de eerste dag van je menstruatie als dag 1. Begin op dag 5, neemt u de juiste dosis elke dag voor zoveel dagen als uw arts besteld. Om u te helpen om te onthouden om uw dosis geneesmiddel in te nemen, neem deze dan op hetzelfde tijdstip iedere dag.

De dosering van clomifeen zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van clomifeen. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van clomifeen mist, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Als je niet meer weet totdat het tijd is voor de volgende dosis, neem beide doses elkaar, terug naar uw normale doseringsschema ga dan. Als u meer dan één dosis mist, contact op met uw arts.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat clomifeen werkt en om te controleren op ongewenste effecten.

Op bepaalde momenten in je menstruele cyclus, kan uw arts u een ovulatie voorspelling test kit gebruiken. Volg de instructies van uw arts zorgvuldig. Ovulatie wordt gecontroleerd door luteïniserend hormoon (LH). LH aanwezig is in het bloed en urine in zeer kleine hoeveelheden gedurende het grootste deel van de menstruele cyclus, maar plotseling stijgt voor een korte tijd in het midden van de menstruele cyclus. Deze sterke stijging van de LH-piek, veroorzaakt meestal de eisprong binnen ongeveer 30 uur. Een vrouw is het meest waarschijnlijk om zwanger te worden als ze geslachtsgemeenschap binnen de 24 uur heeft na het opsporen van de LH-piek. Ovulatievoorspelling testkits worden gebruikt om te testen voor deze grote hoeveelheid LH in de urine. Deze werkwijze is beter voor het voorspellen van de ovulatie dan meten dagelijkse basale lichaamstemperatuur. Het is belangrijk dat geslachtsgemeenschap plaatsvindt op het juiste moment om u de beste kans om zwanger te geven.

Er is een kans dat clomifeen geboorteafwijkingen kan veroorzaken als het wordt genomen nadat u zwanger wordt. Stop met het innemen clomifeen en vertel uw arts onmiddellijk als u denkt dat u zwanger zijn geworden, terwijl nog steeds het nemen van clomifeen.

clomifeen kan wazig zien, moeite met lezen, of andere veranderingen in het gezichtsvermogen veroorzaken. Het kan ook leiden tot een aantal mensen zich duizelig of licht in het hoofd worden. Zorg dat u weet hoe u reageert op clomifeen voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je niet helder of in staat om goed te zien doen. Als deze reacties zijn vooral hinderlijk, raadpleeg dan uw arts.

Correct gebruik van clomifeen

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van clomifeen

Zwangerschap Categorie X Niet voor gebruik tijdens zwangerschap

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

WADA Class WADA Anti-Doping Classification

Ovulatie inductie Clomid, HCG, Pregnyl, choriongonadotrofine (hCG), Ovidrel, Novarel

Vrouw Onvruchtbaarheid Clomid, HCG, Pregnyl, choriongonadotrofine (hCG), Novarel, Ovidrel

Oligospermie Clomid, Serophene

clomifeen Side Effects

clomifeen

Borstvoeding Onderdrukking Clomid, Serophene