clobetasol (plaatselijke toepassing route) voorzorgsmaatregelen

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleert de voortgang van u of uw kind op regelmatige bezoeken voor eventuele ongewenste effecten die kunnen worden veroorzaakt door dit geneesmiddel.

Als uw of uw kind symptomen niet binnen een paar dagen te verbeteren of als ze erger worden, contact op met uw arts.

Het gebruik van te veel van dit geneesmiddel of het gebruik van het voor een lange tijd kan het risico van het hebben van bijnier problemen toenemen. Het risico is groter voor kinderen en patiënten die grote hoeveelheden gedurende langere tijd. Praat met uw arts meteen als u of uw kind meer dan één van deze symptomen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel: wazig zien, duizeligheid of flauwvallen, een snelle, onregelmatige of bonkende hartslag, toegenomen dorst of plassen, prikkelbaarheid, of ongebruikelijke vermoeidheid of zwakte.

Neem contact op met uw arts meteen als u of uw kind huiduitslag, brandend, stekend gevoel, zwelling, of irritatie op de huid.

Zorg ervoor dat uw arts weet dat u Clobetasol crème of gel. Het kan nodig zijn om te stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel enkele dagen voor een operatie.

Gebruik geen clobetasol met andere lokale corticosteroïd-bevattende geneesmiddelen, zoals betamethason, hydrocortison, triamcinolon, Cortaid® of Lotrisone®. Met behulp van deze geneesmiddelen samen kan ernstige ongewenste effecten veroorzaken.

Gebruik geen cosmetica of andere huidverzorgingsproducten te gebruiken op de behandelde gebieden.