clinda-derm actueel

Therapeutische klasse: Antiacne

Gebruikt Voor Clinda-Derm

Chemische Klasse: lincosamide

Clindamycin is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Studies over dit geneesmiddel is alleen gedaan bij volwassen patiënten, en er is geen specifieke informatie vergelijken met het gebruik van dit geneesmiddel bij kinderen tot 12 jaar met het gebruik in andere leeftijdsgroepen.

Veel geneesmiddelen zijn niet specifiek onderzocht bij oudere mensen. Daarom kan het niet bekend of ze werken precies dezelfde manier in jongere volwassenen. Hoewel er geen specifieke informatie vergelijken met het gebruik van dit geneesmiddel bij ouderen met een gebruik in andere leeftijdsgroepen, is dit geneesmiddel niet te verwachten dat verschillende bijwerkingen of problemen veroorzaken bij oudere mensen dan nu het geval bij jongere volwassenen.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Voordat u Clinda-Derm

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die clindamycine bevatten. Het is misschien niet specifiek voor Clinda-Derm zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Voor het aanbrengen van dit geneesmiddel, grondig wassen de getroffen gebieden met warm water en zeep, goed afspoelen en droogdeppen.

Bij toepassing van het geneesmiddel, gebruik genoeg op het getroffen gebied bedek. Je moet het geneesmiddel van toepassing zijn op het hele gebied meestal beïnvloed door acne, niet alleen om de puistjes zelf. Dit zal helpen om nieuwe puistjes uit te breken.

Je moet voorkomen dat het wassen van de acne getroffen gebieden te vaak. Dit kan uw huid uitdrogen en maak uw acne erger. Wassen met een milde, neutrale zeep 2 of 3 keer per dag moet genoeg zijn, tenzij je een vette huid. Als u vragen heeft over dit contact op met uw arts.

Topical clindamycine zal niet genezen uw acne. Echter, om te voorkomen dat uw acne onder controle te houden met behulp van dit geneesmiddel voor de volledige tijd van de behandeling, zelfs als uw symptomen beginnen te ruimen na een paar dagen. Het kan zijn dat blijven gebruiken van dit geneesmiddel elke dag voor maanden of zelfs langer in sommige gevallen. Als u stopt met het gebruik van dit geneesmiddel te snel, kan uw symptomen terugkeren. Het is belangrijk dat u geen enkele dosis overslaat.

Voor patiënten die de topische schuimvorming clindamycine

Voor patiënten die de topische oplossing vorm van clindamycine

Voor patiënten die de topische suspensievorm clindamycine

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, breng het zo snel mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Correct gebruik van clindamycine

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Als uw acne niet binnen ongeveer 6 weken niet verbetert, of als het erger wordt, contact op met uw zorgverlener. Echter kan de behandeling van acne tot 8 tot 12 weken voor volledige verbetering optreedt.

Als de arts een ander geneesmiddel moet worden toegepast op de huid naast dit geneesmiddel is gelast, is het het beste om ze op verschillende tijdstippen. Dit kan helpen om uw huid dat deze te geïrriteerd. Ook wanneer de geneesmiddelen worden gebruikt op of nabij hetzelfde moment, zij niet goed werkt.

Voor patiënten die de topische oplossing vorm van clindamycine

Bij sommige patiënten kan clindamycine diarree veroorzaken.

U kunt nog steeds gebruik maken van cosmetica (make-up) tijdens het gebruik van dit geneesmiddel voor acne. Toch is het het beste om alleen “waterbasis” cosmetica. Ook is het best niet om cosmetica te zwaar of te vaak te gebruiken. Zij kunnen uw acne verergeren. Als u vragen heeft over dit contact op met uw arts.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Clinda-Derm

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Clinda-Derm Side Effects

Clinda-Derm (clindamycine actueel)

Zwangerschap categorie B geen bewezen risico voor de mens

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Acne doxycycline, clindamycine actueel, erytromycine actueel, tetracycline actueel, minocycline, Accutane, tretinoïne actueel, isotretinoïne, Yaz, Yasmin, Ortho Tri-Cyclen

Perioral Dermatitis metronidazol actueel, clindamycine actueel, MetroGel, acne behandeling, Cleocin T, benzoylperoxide actueel, Clindagel, MetroCream, Benzagel, Noritate, Triaz, Acne-Clear

 of gaat u lid worden van de Clinda-Derm steungroep te verbinden met anderen die dezelfde interesses hebben.