Climara pro patch: toepassingen, dosering & bijwerkingen

Wat is Climara Pro?

Estradiol is een vorm van oestrogeen, een vrouwelijk geslachtshormoon dat vele processen in het lichaam reguleert. Levonorgestrel is een vorm van progesteron, een vrouwelijk hormoon belangrijk voor het reguleren van ovulatie en menstruatie.

Climara Pro wordt gebruikt om menopauze symptomen zoals opvliegers te behandelen, en osteoporose (botontkalking) bij postmenopauzale vrouwen voorkomen.

Climara Pro kan ook worden gebruikt voor andere dan de hier genoemde doeleinden.

Belangrijke gegevens

Gebruik geen Climara Pro pleisters als u zwanger bent.

Je moet Climara Pro niet gebruiken als je een hysterectomie hebben gehad, of als u een van de volgende voorwaarden: leverziekte, ongewone vaginale bloeden, een geschiedenis van borstkanker of baarmoederkanker, of als u onlangs een hartaanval, beroerte, of een bloedstolsel.

Climara Pro pleisters mogen niet worden gebruikt om te voorkomen dat hart-en vaatziekten, beroerte of dementie, omdat dit geneesmiddel daadwerkelijk uw risico op het ontwikkelen van deze aandoeningen kan verhogen.

Langdurig gebruik van Climara Pro kan uw risico op borstkanker, baarmoederkanker, hartaanval, beroerte, of bloedstolsel verhogen. Praat met uw arts over uw individuele risico.

Voordat u Climara Pro

Om zeker te zijn Climara Pro helpt uw ​​toestand, moet u regelmatige fysieke examens elke 3 tot 6 maanden. U kunt ook de borst mammogrammen nodig. Het is belangrijk dat u geen geplande bezoeken aan uw arts te missen. Bel uw arts op elk moment als u ongewone vaginale bloeden.

Je moet niet gebruiken Climara Pro als u allergisch bent voor estradiol en levonorgestrel zijn, of als u een van de volgende

een recente geschiedenis van beroerte, hartaanval, of bloedstolsels

leverziekte

abnormale vaginale bloeden dat een arts niet heeft gecontroleerd

een van borst, baarmoeder of hormoon-gerelateerde kanker

als je een hysterectomie hebben gehad; of

als u zwanger bent.

Om ervoor te zorgen Climara Pro veilig is voor u, vertel uw arts als u

hartziekte

risicofactoren voor coronaire hartziekte (zoals diabetes, roken, overgewicht, met een hoge bloeddruk of een hoog cholesterolgehalte, het hebben van een familiegeschiedenis van coronaire hartziekte, of als u een hysterectomie hebben gehad)

erfelijk angio-oedeem (een aandoening van het immuunsysteem)

nierziekte

Galblaas ziekte

astma

epilepsie of andere epilepsie

migraine

lupus

endometriose of baarmoeder vleesboom tumoren

Hoe moet ik Climara Pro?

een schildklier aandoening; of

hoge niveaus van calcium in het bloed.

Langdurig gebruik van Climara Pro kan uw risico op borstkanker, baarmoederkanker, hartaanval, beroerte, of bloedstolsel verhogen. Praat met uw arts over uw individuele risico’s voor het gebruik van dit geneesmiddel op lange termijn.

Climara Pro mag niet gebruikt worden om te voorkomen dat hart-en vaatziekten, beroerte of dementie, omdat dit geneesmiddel daadwerkelijk uw risico op het ontwikkelen van deze aandoeningen kan verhogen.

de overheid zwangerschap categorie X: Niet gebruiken Climara Pro als u zwanger bent. Vertel het uw arts meteen als u zwanger wordt tijdens de behandeling.

Zie ook: de zwangerschap en borstvoeding waarschuwingen (in meer detail)

Estradiol en levonorgestrel kan overgaan in de moedermelk. Deze medicatie kan de moedermelk productie te vertragen. Gebruik geen Climara Pro flarden als je borstvoeding geeft een baby zijn.

Gebruik de Climara Pro pleisters precies zoals uw arts ze heeft voorgeschreven. Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Gebruik dit geneesmiddel in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

Climara Pro wordt geleverd met de patiënt instructies voor veilig en effectief gebruik. Volg deze aanwijzingen aandachtig door. Vraag uw arts of apotheker als u vragen hebt.

Breng de pleister de huid te reinigen, droge huid op je onderbuik. De pleister moet worden gedragen rond-de-klok voor een week. Kies een andere plaats op uw onderbuik elke keer dat u een nieuwe patch toe te passen. Vermijd huid die vettig is, geïrriteerd of beschadigd.

Heeft een pleister niet van toepassing op uw borsten. Heeft een patch, waar het uit zou kunnen worden gewreven door strakke kleding, bijvoorbeeld in het kader van een elastische tailleband niet van toepassing.

Als een Climara Pro pleister loslaat, proberen om het terug op een andere huid, het indrukken van de pleister op zijn plaats gedurende 10 seconden. Als de patch niet blijft plakken kunt u een nieuwe toepassing.

Als u een operatie of medische tests nodig hebt of als u zal zijn op bedrust, kan het nodig zijn om te stoppen met het gebruik van deze medicatie voor een korte tijd. Elke arts of chirurg die je behandelt zou moeten weten dat u gebruik maakt van Climara Pro.

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

Uw arts dient uw vooruitgang op een regelmatige basis (elke 3 tot 6 maanden) controleren om te bepalen of u deze behandeling moet worden voortgezet. Self-onderzoeken uw borsten op knobbeltjes op maandelijkse basis tijdens het gebruik van Climara Pro transdermale.

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

Bewaren bij kamertemperatuur weg van vocht en warmte. Bewaar dit geneesmiddel in de folieverpakking pas klaar voor gebruik.

Wat moet ik vermijden?

Breng een pleister zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Heb extra pleisters niet gebruiken om de gemiste dosis.

Vermijd de patch blootstellen aan zonlicht of zonnebanken terwijl u het draagt ​​op je huid.

Climara Pro bijwerkingen

Grapefruit en grapefruitsap kunnen interageren met estradiol en leiden tot ongewenste bijwerkingen. Bespreek het gebruik van grapefruit producten met uw arts.

Get dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie op Climara Pro: netelroos; ademhalingsproblemen; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Bel meteen als u uw arts

pijn op de borst of zwaar gevoel, pijn zich naar de kaak of schouder, misselijkheid, zweten, algemeen ziek gevoel

plotselinge gevoelloosheid of zwakte (vooral aan één kant van het lichaam), plotselinge ernstige hoofdpijn, onduidelijke spraak, problemen met zicht of balans

plotselinge hoesten, piepende ademhaling, snelle ademhaling, ophoesten van bloed

pijn, zwelling, warmte, roodheid of één of beide benen

braken, geelzucht (gele verkleuring van de huid of ogen)

ongewone vaginale bloeden; of

een knobbeltje in je borst.

Vaak Climara Pro bijwerkingen kunnen zijn

opgeblazen gevoel, maagkrampen

hoofdpijn

pijn in de borst

haaruitval; of

vaginale jeuk of afscheiding, doorbraak bloeden.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Vertel uw arts over alle geneesmiddelen die u gebruikt, en die u start of stopt met het gebruik tijdens de behandeling met Climara Pro, in het bijzonder

nefazodon, sint-janskruid

een antibioticum – clarithromycine, erythromycine, telithromycine; antimycoticum – itraconazol, ketoconazol, posaconazol, voriconazol; hart medicatie – nicardipine, kinidine

hepatitis C medicatie – boceprevir, telaprevir; HIV / AIDS medicatie – atazanavir, delavirdine, efavirenz, fosamprenavir, indinavir, nelfinavir, nevirapine, ritonavir, saquinavir

Welke andere drugs zullen Climara Pro beïnvloeden?

epilepsie medicijnen – carbamazepine, fosphenytoin, oxcarbazepine, fenobarbital, fenytoïne, primidon; tuberculose medicatie – isoniazide, rifabutine, rifampicine, rifapentine.

Deze lijst is niet compleet en er zijn veel andere geneesmiddelen die kunnen interageren met Climara Pro transdermale. Vertel uw arts over alle medicijnen die u gebruikt. Dit is inclusief recept, over-the-counter, vitamine en kruidenproducten. Heeft een nieuw medicijn niet beginnen zonder uw arts te vertellen. Houd een lijst van al uw geneesmiddelen en toon het aan elke zorgverlener die je behandelt.

Climara Pro (estradiol / levonorgestrel)

3.01.2013-07-17, 09:35:59

Zwangerschap Categorie X Niet voor gebruik tijdens zwangerschap

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedenis 10 jaar keurde de regering 2005

Preventie van osteoporose alendronaat, Fosamax, Evista, Actonel, raloxifene, Boniva, Reclast, ibandronaat, risedronaat, zoledroninezuur, Microgestin Fe 1/20, Necon 1/35

Postmenopauzale symptomen oestradiol, Premarin, Estrace, Prempro, Microgestin Fe 1/20, Climara, Vivelle-Dot, Premarin Vaginale, Activella, Gildess Fe 1/20, Necon 1/35