Cleocin hcl mondelinge

Pseudomembraneuze colitis is gemeld bij bijna alle antibacteriële middelen, waaronder clindamycine, en kunnen in ernst variëren van mild tot levensbedreigend. Daarom is het belangrijk om deze diagnose te overwegen bij patiënten die diarree na de toediening van antibacteriële middelen te presenteren overwegen. Omdat clindamycine is in verband gebracht met ernstige colitis die fataal kan eindigen, moet worden gereserveerd voor ernstige infecties waarbij minder toxische antimicrobiële middelen ongeschikt zijn. Diarree, colitis en pseudomembraneuze colitis waargenomen beginnen tot enkele weken na staken van de behandeling met clindamycine.

Clostridium difficile geassocieerde diarree (CDAD) is gemeld bij bijna alle antibacteriële middelen, waaronder clindamycine, en kunnen in ernst variëren van milde diarree tot levensbedreigende colitis en is waargenomen om te beginnen met meer dan 2 maanden na de toediening van antibacteriële middelen. Het is belangrijk om deze diagnose bij patiënten met diarree na de toediening van antibacteriële middelen te presenteren overwegen. Als CDAD wordt bevestigd of vermoed antibiotische therapie niet gericht tegen Clostridium difficile moet mogelijk worden stopgezet. Omdat clindamycine is in verband gebracht met ernstige colitis die fataal kan eindigen, moet worden gereserveerd voor ernstige infecties waarbij minder toxische antimicrobiële middelen ongeschikt zijn.

Gebruikt Voor Cleocin HCl

Therapeutische klasse: Antibiotic

Chemische Klasse: lincosamide

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Voordat u Cleocin HCl

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van clindamycine bij kinderen zou beperken.

Hoewel passende studies over de relatie oud zijn om de effecten van clindamycine werden niet uitgevoerd in de geriatrische populatie werden geen geriatrische-problemen gedocumenteerd tot dusver. Echter, oudere patiënten hebben meer kans om colitis, wat voorzichtigheid bij patiënten die clindamycine nodig hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die clindamycine bevatten. Het kan niet specifiek Cleocin HCl zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Neem dit geneesmiddel precies zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan de kans op bijwerkingen verhogen.

Neem de capsule met een vol glas (8 ounces) van water. Dit is om irritatie van de slokdarm (slang tussen de keel en maag) te voorkomen.

Meet de drank correct gebruik van de gemarkeerde maatlepel die wordt geleverd met het pakket. Het gemiddelde huishouden theelepel mag nooit aan de juiste hoeveelheid vloeistof.

Om u te helpen opruimen van uw infectie volledig, houdt het gebruik van dit geneesmiddel voor de full-time van de behandeling, zelfs als je begint te voelen beter na een paar dagen. Als u een “streptokokken ” infectie, moet je blijven gebruiken van dit geneesmiddel gedurende ten minste 10 dagen. Dit is vooral belangrijk in” strep “infecties. Ernstige hartproblemen kon later ontwikkelen als de infectie niet volledig is opgehelderd. Ook als u stopt met het innemen van dit geneesmiddel te snel, kan uw symptomen terugkeren.

Dit geneesmiddel werkt het beste wanneer er een constante hoeveelheid in het bloed. Om te voorkomen dat de hoeveelheid constant, geen enkele dosis over te slaan. Ook is het best om elke dosis op gelijkmatig momenten dag en nacht. Als u hulp nodig bij de planning van de beste tijden om uw geneesmiddel nodig hebben, contact op met uw arts.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Correct gebruik van clindamycine

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is belangrijk dat uw arts controleert de voortgang van u of uw kind na de behandeling. Dit is om ervoor te zorgen dat de infectie volledig is opgehelderd, en om uw arts om te controleren of er geen ongewenste effecten. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Als uw of uw kind symptomen niet verbeteren of als ze erger worden, contact op met uw arts.

Dit geneesmiddel kan diarree veroorzaken en in sommige gevallen ernstig zijn. Het kan 2 maanden of meer optreden nadat u stopt met het gebruik van dit geneesmiddel. Heeft een geneesmiddel voor de behandeling van diarree zonder eerst met uw arts. Als u vragen heeft of als milde diarree aanhoudt of erger wordt, raadpleeg dan uw arts.

Ernstige huidreacties kunnen optreden met dit geneesmiddel. Neem contact op met uw arts meteen als u blaarvorming, peeling, of losse huid, rode huid laesies, ernstige acne of huiduitslag, zweren of zweren op de huid, of koorts of rillingen terwijl u of uw kind gebruik van dit geneesmiddel.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Cleocin HCl

Dit geneesmiddel kan een ernstige allergische reactie genoemd anafylaxie veroorzaken. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Bel uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, moeite met ademhalen, problemen met slikken, of zwelling van uw handen, gezicht of mond terwijl u of uw kind gebruik van dit geneesmiddel.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Cleocin HCl Side Effects

Cleocin HCl (clindamycine)

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap categorie B geen bewezen risico voor de mens

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Bacteriële infectie ciprofloxacine, amoxicilline, doxycycline, azithromycine, metronidazol, Augmentin

Huid of weke delen infectie ciprofloxacine, amoxicilline, doxycycline, azithromycine, metronidazol, Augmentin

Sinusitis prednison, ciprofloxacine, amoxicilline, azitromycine, Augmentin, clindamycine

Bacteriële vaginitis metronidazol, clindamycine, Cleocin, tinidazole