cisapride

Gebruikt Voor cisapride

Voordat u cisapride

Therapeutische klasse: Stimulans, gastro-intestinale

Cisapride is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten aan bepaalde patiënten, die voldoen aan bepaalde criteria van de fabrikant. Uw arts moet zich inschrijven in een speciaal programma om cisapride te schrijven voor jou. Cisapride is niet beschikbaar in Canada.

cisapride was alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Janssen Pharmaceutica gestopt marketing Propulsid® (cisapride) en is alleen via een onderzoek beperkte toegang programma ter beschikking gesteld.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor cisapride, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op cisapride of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Cisapride kan ernstige bijwerkingen bij elke patiënt veroorzaken. Daarom is het bijzonder belangrijk dat u bespreken met de arts het kind het goed dat cisapride kan betekenen en de risico’s van het gebruik ervan.

Correct gebruik van cisapride

Ouderen zijn bijzonder gevoelig voor de effecten van cisapride. Cisapride blijft in het lichaam langer, zodat de dosis kan anders zijn dan bij jongere mensen.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Gebruik cisapride met een van de volgende geneesmiddelen wordt afgeraden. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik cisapride met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van cisapride met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

Het gebruik van cisapride met een van de volgende is niet aan te raden. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie, veranderen een aantal van de andere geneesmiddelen die u neemt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

Gebruik cisapride met een van de volgende kan een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u gebruik maken van cisapride, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van cisapride beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem cisapride 15 minuten voor de maaltijd en voor het slapengaan met een drankje, tenzij anders voorgeschreven door uw arts.

Grapefruit en grapefruitsap kan de effecten van cisapride verhogen door de hoeveelheid van cisapride in het lichaam. Je moet niet grapefruit eten of drinken van grapefruitsap terwijl u cisapride.

De dosis cisapride zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses cisapride. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van cisapride mist, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

cisapride kan ertoe leiden dat uw lichaam om alcohol sneller dan je normaal zou absorberen. Daarom kunt u de effecten eerder opmerken. Neem contact op met uw arts voordat het drinken van alcohol tijdens het gebruik van cisapride.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van cisapride

cisapride kan ertoe leiden dat sommige mensen duizelig, slaperig of minder alert zijn dan ze normaal geworden. Zorg dat u weet hoe u reageert op cisapride voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je duizelig bent of niet alert doen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Beschikbaarheid assortiment Discontinued

cisapride Side Effects

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

GERD omeprazol, pantoprazol, Nexium, ranitidine, Prilosec, Protonix, famotidine, Zantac

Gastroparese metoclopramide, Reglan, Metozolv ODT, Propulsid

Indigestie omeprazol, ranitidine, Prilosec, famotidine, Zantac, calciumcarbonaat, Pepcid, magnesiumoxide

cisapride