ciprofloxacine otic

Therapeutische klasse: Antibacteriële

Gebruikt voor ciprofloxacine

Chemische Klasse: Fluoroquinolone

Ciprofloxacine behoort tot de klasse van geneesmiddelen bekend als fluoroquinolone antibiotica. Het werkt door het doden van de bacterie of het voorkomen van groei.

ciprofloxacine is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor ciprofloxacine, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op ciprofloxacine of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van ciprofloxacine oor oplossing bij kinderen zou beperken. Echter, de veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld bij kinderen jonger dan 1 jaar oud.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van ciprofloxacine oor oplossing bij ouderen zou beperken.

Voordat u ciprofloxacine

Studies bij vrouwen wijzen erop dat deze medicatie vormt een minimaal risico voor de zuigeling bij gebruik tijdens het geven van borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van ciprofloxacine, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van ciprofloxacine met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Ciprofloxacine gebruik met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van ciprofloxacine met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Ciprofloxacine gebruik met een van de volgende kan een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosering of hoe vaak u gebruik maken van ciprofloxacine verandert, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

ciprofloxacine wordt geleverd met een patiënt informatie insert. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts of apotheker als u vragen hebt.

De oplossing komt in kleine containers die slechts één keer worden gebruikt. Gooi de lege verpakking nadat hij het medicijn in je oor.

ciprofloxacine mag alleen worden gebruikt in het oor. Stel het niet in de ogen of neus, en neem het niet met de mond. Als ciprofloxacine wordt opgeslokt door een ongeval of in uw ogen komt, bel dan uw arts meteen.

Het is belangrijk dat het geïnfecteerde oor schoon en droog blijven. Bij het baden, voorkomen dat de geïnfecteerde oor nat. Vermijd zwemmen tenzij uw arts u anders heeft voorgeschreven.

Om de oordruppels gebruiken

Houd het gebruik van ciprofloxacine voor de volledige duur van de behandeling, zelfs als u of uw kind beter na de eerste paar doses voelen. De infectie kan niet opruimen als je stopt met het gebruik van het geneesmiddel te snel. Gebruik geen doses niet te missen.

De dosering van ciprofloxacine is verschillend voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses ciprofloxacine. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van ciprofloxacine, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Houd de geneeskunde in de folieverpakking totdat u klaar bent om het te gebruiken zijn. Bewaren bij kamertemperatuur, weg van warmte en direct licht. Niet bevriezen.

Buiten het bereik van kinderen.

Correct gebruik van ciprofloxacine

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Als u of uw kind het gevoel dat uw symptomen niet verbeteren na 7 dagen, of als ze erger zijn geworden, contact op met uw arts.

Stop met het gebruik ciprofloxacine en bel uw arts meteen bij de eerste tekenen van huiduitslag of een andere allergische reactie.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van ciprofloxacine

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Acute otitis Externa dexamethason oogheelkundige, ofloxacine otische, benzocaïne otic, Maxidex, Cortisporin-TC, Cipro HC, Floxin Otic, Coly-mycin S, Oticin HC

ciprofloxacine Side Effects

ciprofloxacine otic

Tympanostomy Tube Plaatsing Surgery n / a