ciprofloxacine oogheelkundige

Therapeutische klasse: Antibiotic

Gebruikt voor ciprofloxacine

Chemische Klasse: Fluoroquinolone

Ciprofloxacine oogdruppels is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor ciprofloxacine, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op ciprofloxacine of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Gebruik wordt niet aanbevolen bij zuigelingen en kinderen tot 2 jaar (oogzalf) en 1 jaar oud (oogdruppels). Bij kinderen ouder dan 1 of 2 jaar, wordt ciprofloxacine niet verwacht dat verschillende bijwerkingen of problemen dan in volwassenen veroorzaken.

Veel geneesmiddelen zijn niet specifiek onderzocht bij oudere mensen. Daarom kan het niet bekend of ze werken precies dezelfde manier in jongere volwassenen of indien zij veroorzaken verschillende bijwerkingen of problemen bij ouderen. Er is geen specifieke informatie te vergelijken gebruik van oogheelkundige ciprofloxacine bij ouderen met een gebruik in andere leeftijdsgroepen.

Studies bij vrouwen wijzen erop dat deze medicatie vormt een minimaal risico voor de zuigeling bij gebruik tijdens het geven van borstvoeding.

Voordat u ciprofloxacine

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van ciprofloxacine, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van ciprofloxacine met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Ciprofloxacine gebruik met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van ciprofloxacine met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Ciprofloxacine gebruik met een van de volgende kan een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosering of hoe vaak u gebruik maken van ciprofloxacine verandert, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

Om de oogzalf te gebruiken

Om de oogheelkundige oplossing te gebruiken (oogdruppels)

Om u te helpen opruimen van uw ooginfectie geheel, blijven gebruiken oogheelkundige ciprofloxacine voor het volledige moment van de behandeling, zelfs als uw symptomen verdwenen zijn. Gebruik geen doses niet te missen.

De dosering van ciprofloxacine is verschillend voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses ciprofloxacine. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van ciprofloxacine, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Als uw ooginfectie niet binnen een paar dagen niet verbetert, of als het erger wordt, contact op met uw arts.

ciprofloxacine kan uw ogen gevoeliger voor licht dan ze zijn normaal geworden. Het dragen van een zonnebril en het vermijden van te veel blootstelling aan fel licht kunnen helpen verminderen het ongemak.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Correct gebruik van ciprofloxacine

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van ciprofloxacine

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Conjunctivitis, bacteriële azithromycine oogheelkundige, levofloxacine oogheelkundige, erythromycine oogheelkundige, gentamicine oogheelkundige, tobramycine oogheelkundige, moxifloxacine oogheelkundige, bacitracine oogheelkundige, Tobradex, Vigamox, Maxitrol, Polytrim

Hoornvlieszweer prednison, diclofenac oogheelkundige, levofloxacine oogheelkundige, Deltasone, Ciloxan, Ocuflox, Sterapred, Voltaren Ophthalmic, Sterapred DS, Quixin

ciprofloxacine Side Effects

ciprofloxacine oogheelkundige