CIPRODEX (otic schorsing) oordruppels

Wat is CIPRODEX?

Dexamethason is een steroïde. Het vermindert het optreden van chemische stoffen in het lichaam die ontstekingen veroorzaken.

CIPRODEX wordt gebruikt om infecties in het oor (ook wel otitis media), en infecties van de gehoorgang (ook wel otitis externa).

CIPRODEX kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Belangrijke gegevens

Je moet geen gebruik maken van CIPRODEX oordruppels als u een virale infectie die uw gehoorgang, zoals herpes of waterpokken.

Gebruik dit medicijn niet gebruiken in de ogen of nemen via de mond. CIPRODEX is bedoeld voor gebruik in de oren. Raak de druppelaar opening op elk oppervlak, met inbegrip van de oren of handen. De dropper opening is steriel. Als het wordt vervuild, kan het andere infectie in het oor veroorzaken.

Informeer uw arts als de toestand niet verbetert of lijkt te verergeren.

Je moet geen gebruik maken van CIPRODEX oordruppels als je allergisch bent voor ciprofloxacine of dexamethason zijn, of als u

Voordat u dit geneesmiddel

een virale infectie die uw gehoorgang, zoals herpes of waterpokken; of

als u allergisch bent voor een antibioticum vergelijkbaar met ciprofloxacine (Cipro), zoals gatifloxacine (Tequin) zijn, levofloxacine (Levaquin), lomefloxacine (Maxaquin), moxifloxacine (Avelox), norfloxacine (Noroxin), of ofloxacine (Floxin).

Om ervoor te zorgen CIPRODEX veilig is voor u, vertel uw arts als u

hevige oorpijn; of

gehoorproblemen.

de overheid zwangerschap categorie C. Het is niet bekend of CIPRODEX zal een ongeboren baby schaden. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Zie ook: de zwangerschap en borstvoeding waarschuwingen (in meer detail)

Het is niet bekend of ciprofloxacine en dexamethason otic overgaat in de moedermelk of als het kan een zogende baby schaden. U mag geen borstvoeding geven tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

CIPRODEX mag niet worden gebruikt op een kind jonger dan 6 maanden oud.

Gebruik CIPRODEX precies zoals voorgeschreven door uw arts. Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Gebruik dit geneesmiddel in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

Niet met de mond. CIPRODEX is uitsluitend voor gebruik in de oren.

Schud het geneesmiddel goed gewoon voor elk gebruik.

U mag het geneesmiddel voor gebruik opwarmen bij het vasthouden van de fles in de hand voor 1 of 2 minuten. Met koud oordruppels kunnen duizeligheid veroorzaken, vooral bij een kind dat buisjes in plaats.

Om de CIPRODEX oordruppels gebruiken

Liggen of kantel je hoofd met uw oor naar boven. Open de gehoorgang door zachtjes trekken van uw oor rug, of naar beneden trekken aan de oorlel bij het geven van dit geneesmiddel aan een kind.

Houd de druppelaar ondersteboven over uw oor en neerzetten van de juiste aantal druppels in het oor.

Blijf liggen of met uw hoofd schuin gedurende 60 seconden. U kunt een klein stukje van katoen te gebruiken om de oordop en houden de geneeskunde van het aftappen uit.

Raak de CIPRODEX druppelaar of plaats het direct in je oor. Het kan worden verontreinigd. Veeg de tip met een schone tissue, maar niet wassen met water en zeep.

Gebruik CIPRODEX voor de volledige voorgeschreven lengte van de tijd. Uw symptomen kunnen verbeteren voordat de infectie volledig wordt gewist. Overslaan doses kan ook het risico op verdere besmetting die resistent is tegen antibiotica verhogen.

Hoe moet ik CIPRODEX gebruiken?

Bel uw arts als uw symptomen niet verbeteren na 7 dagen van de behandeling, of als u nieuwe symptomen.

Store CIPRODEX oordruppels bij kamertemperatuur weg van vocht, warmte en licht. Gooi ongebruikte medicijnen na uw behandeling is voltooid.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen van CIPRODEX voor otitis externa

4 druppels in het getroffen oor {s} tweemaal daags gedurende 7 dagen

Gebruikelijke pediatrische dosis voor Otitis Media

> = 6 maanden: 4 druppels in het getroffen oor {s} tweemaal daags gedurende 7 dagen

Gebruikelijke pediatrische dosis voor oorontsteking

> = 6 maanden: 4 druppels in het getroffen oor {s} tweemaal daags gedurende 7 dagen

Gebruik de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Gebruik geen extra medicijnen om de gemiste dosis.

Een overdosis van dit geneesmiddel is naar verwachting niet gevaarlijk te zijn. Zoek medische attentionPoison Help lijn bij 222-1222 als iemand per ongeluk de medicatie heeft ingeslikt.

Zorg dat er geen water in je oren tijdens het baden of douchen. Vermijd zwemmen terwijl u de behandeling van een oorontsteking.

Voorkom dat het geneesmiddel in uw ogen.

CIPRODEX doseren informatie

Gebruik geen andere oor medicijnen tenzij uw arts u dat zegt.

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

Get dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie op CIPRODEX: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Stop met het gebruik CIPRODEX en bel uw arts onmiddellijk als u

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

het eerste teken van een huiduitslag, ongeacht hoe mild

drainage uit je oren; of

ernstige verbranding of andere irritatie na gebruik van de oordruppels.

Wat moet ik vermijden tijdens het gebruik van CIPRODEX?

Vaak CIPRODEX bijwerkingen kunnen zijn

oor jeuk of pijn, oor ongemak of volheid

ongewone smaak in je mond

gevoel prikkelbaar

uitslag; of

een ophoping van vuil in de gehoorgang.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Het is niet waarschijnlijk dat andere geneesmiddelen u mondeling of geïnjecteerd zal gevolgen CIPRODEX gebruikt in de oren. Maar veel drugs kan interageren met elkaar. Vertel elk van uw zorgverleners over alle geneesmiddelen die u gebruikt, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten.

2.01.2014-10-29, 01:59:13

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

Otitis Externa Cortisporin Otic, ceftazidim, benzocaïne otic, azijnzuur otic, Fortaz, Cortisporin-TC, Vosol, Coly-mycin S, Oticin HC

Otitis media amoxicilline, azitromycine, Augmentin, cefalexine, Bactrim, Keflex, Zithromax, Cefdinir, sulfamethoxazol / trimethoprim, erytromycine, ceftriaxone, claritromycine

CIPRODEX bijwerkingen

Welke andere drugs zullen CIPRODEX beïnvloeden?

CIPRODEX (ciprofloxacine / dexamethason otic)