cinacalcet (oraal) voorzorgsmaatregelen

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit geneesmiddel goed werkt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Dit geneesmiddel kan het calcium in uw bloed te verlagen. Als u een van deze symptomen hebben, contact op met uw arts meteen: buik- of maagkrampen, verwarring, stuiptrekkingen, problemen met de ademhaling, onregelmatige hartslag, stemming of mentale veranderingen, spierkrampen in de handen, armen, voeten, benen of gezicht , gevoelloosheid en tintelingen rond de mond, vingertoppen, of voeten, kortademigheid, of tremoren.

Neem contact op met uw arts meteen als u eventuele wijzigingen in uw hartritme te hebben. Je zou duizelig of flauw, of je kan een snelle, beukende, of onregelmatige hartslag hebben. Zorg ervoor dat uw arts op de hoogte als u of iemand in uw familie ooit een hartritme probleem heeft gehad, zoals QT-verlenging.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Inname met andere geneesmiddelen samen met cinacalcet kan uw arts nodig hebben om de dosis van één van de geneesmiddelen of cinacalcet veranderen.