ciclesonide inhalatie

Therapeutische klasse: Anti-Inflammatory

Gebruikt Voor ciclesonide

Farmacologische klasse: Adrenal Glucocorticoïd

Ciclesonide is een corticosteroïd of steroïde (cortisone-achtige geneeskunde). Het werkt door ontsteking (zwelling) in de longen, waarbij de astma-aanval minder ernstig maakt.

ciclesonide is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor ciclesonide, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op ciclesonide of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van ciclesonide bij kinderen jonger dan 12 jaar. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrie-specifieke problemen die het nut van ciclesonide bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde lever-, nier- of hartproblemen, wat voorzichtigheid bij patiënten die ciclesonide nodig hebben.

Voordat u ciclesonide

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van ciclesonide, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Ciclesonide gebruik met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van ciclesonide beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Geïnhaleerd ciclesonide wordt gebruikt om astma-aanvallen te voorkomen. Het wordt niet gebruikt voor een aanval die al begonnen is. Je moet een ander geneesmiddel te gebruiken voor een acute astma-aanval. Als u geen ander geneesmiddel of als u vragen hebt over dit hebben, contact op met uw arts.

ciclesonide wordt gebruikt met een speciale inhalator en komt meestal met instructies voor de patiënt. Lees de aanwijzingen zorgvuldig voordat u ciclesonide. Als je niet de aanwijzingen begrijpt of als u niet weet hoe u de inhalator te gebruiken, contact op met uw arts of apotheker.

Om ciclesonide te helpen bij het voorkomen van astma-aanvallen, moet het elke dag gebruikt worden in regelmatige afstand van elkaar doses, zoals bevolen door uw arts. Tot 4 weken kan duren voordat u begint met verbetering van uw toestand opmerkt. Het kan enkele maanden duren voordat je voelt de volledige effecten van ciclesonide.

Wanneer u de inhalator gebruikt voor de eerste keer, of als je het niet hebt gebruikt gedurende 10 dagen of langer, het kan niet de juiste hoeveelheid medicijnen te leveren met de eerste bladerdeeg. Daarom, voordat u de inhalator, test- of vul het door het sproeien van het geneesmiddel drie keer in de lucht weg uit het gezicht. Controleer de dosis indicator bovenop de inhalator wanneer blijkt dat er ofwel 60 of 120 pufjes gelaten. Als de indicator dosis niet goed werkt, mag u de inhalator niet te gebruiken en terug te sturen naar uw apotheek of arts.

Gebruik van de inhalator

Veeg het mondstuk met een schone, droge tissue of doek minstens een keer per week. Niet wassen of zet een deel van uw inhalator in water.

Niet onderbreken of stoppen met het innemen ciclesonide zonder eerst met uw arts. Uw arts kunt u het bedrag dat u neemt alvorens volledig te stoppen het geleidelijk te verminderen. Enkele voorwaarden kunnen nog erger worden als het medicijn plotseling wordt gestopt, wat gevaarlijk kan zijn.

De dosering van ciclesonide zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses ciclesonide. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van ciclesonide missen, sla dan de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar de bus bij kamertemperatuur, weg van warmte en direct licht. Niet bevriezen. Houd niet ciclesonide in een auto waar het kan worden blootgesteld aan extreme hitte of kou. Niet gaatjes prikken in de bus of gooi het in het vuur, zelfs als de bus leeg is.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Correct gebruik van ciclesonide

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Gooi de inhalator wanneer alle doses zijn gebruikt. Het getal nul verschijnt in de dosis indicator venster.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen ciclesonide goed werkt en om te controleren op ongewenste effecten.

ciclesonide kan uw immuunsysteem verzwakken. Vermijd het gezelschap van mensen die ziek zijn of infecties zoals waterpokken of mazelen. Vertel het uw arts meteen als u denkt dat u zijn blootgesteld aan waterpokken of mazelen.

ciclesonide kan ook het risico van het hebben van infecties of zweren in de mond of keel te verhogen. Neem contact op met uw arts meteen als u tekenen van een keelontsteking merken.

ciclesonide kan veroorzaken kinderen om langzamer groeien dan normaal. Dit zou een kind schaden niet om gewicht te winnen of te krijgen groter. Praat met uw arts als u denkt dat dit een probleem is.

ciclesonide kan uw risico van het hebben van een bijnier die minder actief zijn dan normaal te verhogen. De bijnier maakt steroïden voor je lichaam. Dit is waarschijnlijker bij mensen die steroïden gedurende lange tijd of gebruik van hoge doses. Neem contact op met uw arts meteen als u meer dan één van de volgende symptomen: donkere verkleuring van de huid, diarree, duizeligheid, flauwvallen, verlies van eetlust, mentale depressie, misselijkheid, huiduitslag, ongewone vermoeidheid of zwakte, of braken. In zeldzame gevallen kan de menstruele cyclus veranderingen, acne, puistjes, of gewichtstoename (vet) rond het gezicht, nek en romp optreden tijdens het gebruik ciclesonide.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als wazig zien, moeite met lezen, of elke andere verandering in het gezichtsvermogen optreedt tijdens of na de behandeling. Uw arts kan wilt u hebt uw ogen laten controleren door een oogarts (oogarts).

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van ciclesonide

Voordat u enige vorm van chirurgische ingreep (inclusief een tandheelkundige ingreep) of spoedbehandeling, vertel de arts of tandarts die verantwoordelijk is voor dat u ciclesonide.

Als uw symptomen niet binnen vier weken verbeteren of als ze erger worden, contact op met uw arts.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

ciclesonide Side Effects

ciclesonide

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Astma prednison, montelukast, Singulair, triamcinolon, dexamethason, methylprednisolon, ipratropium, Dulera, Xopenex, Decadron, Breo Ellipta, Medrol Dosepak

Astma, Maintenance Symbicort, albuterol, fluticason, montelukast, Singulair, Advair Diskus, Ventolin, ProAir HFA, methylprednisolon, budesonide, Dulera, theofylline