ciclesonide (inademing) het juiste gebruik

doseren

gemiste Dosis

Geïnhaleerd ciclesonide wordt gebruikt om astma-aanvallen te voorkomen. Het wordt niet gebruikt voor een aanval die al begonnen is. Je moet een ander geneesmiddel te gebruiken voor een acute astma-aanval. Als u geen ander geneesmiddel of als u vragen hebt over dit hebben, contact op met uw arts.

Dit geneesmiddel wordt gebruikt met een speciale inhalator en komt meestal met de patiënt richtingen. Lees de aanwijzingen zorgvuldig door voordat u dit geneesmiddel. Als je niet de aanwijzingen begrijpt of als u niet weet hoe u de inhalator te gebruiken, contact op met uw arts of apotheker.

Om dit geneesmiddel om te voorkomen dat astma-aanvallen, moet het elke dag gebruikt worden in regelmatige afstand van elkaar doses, zoals bevolen door uw arts. Tot 4 weken kan duren voordat u begint met verbetering van uw toestand opmerkt. Het kan enkele maanden duren voordat je voelt de volledige effecten van dit geneesmiddel.

Wanneer u de inhalator gebruikt voor de eerste keer, of als je het niet hebt gebruikt gedurende 10 dagen of langer, het kan niet de juiste hoeveelheid medicijnen te leveren met de eerste bladerdeeg. Daarom, voordat u de inhalator, test- of vul het door het sproeien van het geneesmiddel drie keer in de lucht weg uit het gezicht. Controleer de dosis indicator bovenop de inhalator wanneer blijkt dat er ofwel 60 of 120 pufjes gelaten. Als de indicator dosis niet goed werkt, mag u de inhalator niet te gebruiken en terug te sturen naar uw apotheek of arts.

Gebruik van de inhalator

opslagruimte

Veeg het mondstuk met een schone, droge tissue of doek minstens een keer per week. Niet wassen of zet een deel van uw inhalator in water.

Niet onderbreken of stoppen met het innemen van dit geneesmiddel zonder eerst met uw arts. Uw arts kunt u het bedrag dat u neemt alvorens volledig te stoppen het geleidelijk te verminderen. Enkele voorwaarden kunnen nog erger worden als het medicijn plotseling wordt gestopt, wat gevaarlijk kan zijn.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, slaat u de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar de bus bij kamertemperatuur, weg van warmte en direct licht. Niet bevriezen. Houd niet van dit geneesmiddel in een auto waar het kan worden blootgesteld aan extreme hitte of kou. Niet gaatjes prikken in de bus of gooi het in het vuur, zelfs als de bus leeg is.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Gooi de inhalator wanneer alle doses zijn gebruikt. Het getal nul verschijnt in de dosis indicator venster.