chronische vermoeidheid: kan een natuurlijke remedie boost mijn energie?

Onderzoekers hebben een verscheidenheid aan natuurlijke producten doelmatigheid tegen chronische vermoeidheidssyndroom geëvalueerd. De meeste resultaten zijn teleurstellend.

Enkele oplossingen – zoals magnesium geïnjecteerd in de spieren voor mensen met een lage rode bloedcel magnesium, een combinatie van visolie en teunisbloemolie, melatonine, nicotinamide adenine dinucleotide hydraat (NADH), co-enzym Q10, propionyl-L-carnitine, en D-ribose – hebben aangetoond bemoedigende resultaten in voorafgaande studies. Veel van deze veelbelovende eerste resultaten werden niet bevestigd door vervolgonderzoeken, of de oorspronkelijke onderzoeken waren te klein voor een beoordeling.

Op dit moment is er weinig bewijs om een ​​specifieke natuurlijke remedie voor de behandeling van chronische vermoeidheid.

Omgaan met een aandoening zoals chronische vermoeidheidssyndroom kan een uitdaging zijn. Er is een hoop hype over de verschillende behandelingen en ‘natuurlijke’ benaderingen. Zoals bij elk voedingssupplement, overleg dan met uw arts voordat u iets nieuws toevoegen aan uw zorgprogramma. Sommige kruidenproducten kan interageren met geneesmiddelen op recept of andere bijwerkingen.