chronische nierziekte en medicijnen: wat u moet weten

Chronische nierziekte en medicijnen: Wat u moet weten

Wat je moet weten

Voorschrift en over-the-counter (OTC) geneesmiddelen-die je krijgt zonder voorschriften, en; Supplementen, zoals vitaminen en kruiden of natuurlijke remedies

Omdat u een chronische nierziekte, moet u stappen ondernemen om uw nieren te beschermen. Wijzigingen aanbrengen in wat je eet, het beheren van uw bloeddruk, en beheren van uw bloedsuikerspiegel als je diabetes hebt.

Je moet ook voorzichtig over alle geneesmiddelen die u neemt te zijn. Lees deze brochure om meer te leren en praten met uw apotheker als u vragen hebt.

Gezonde nieren filteren afval en extra water uit je bloed naar urine te maken. De nieren helpen ook verwijderen sommige geneesmiddelen uit uw bloed.

Wat de nieren doen

Uw nieren niet zo goed te filteren omdat ze in het verleden deed. Dit kan een onveilige ophoping van geneesmiddelen veroorzaken in uw bloed. Sommige geneesmiddelen kunnen uw nieren schaden.

Neem wat medicijnen in kleinere hoeveelheden of minder vaak; Stop met het innemen van een medicijn of overschakelen naar een andere

Uw apotheker en zorgverlener moeten weten welke medicijnen u neemt, zodat ze kunnen u advies over hoe u uw nieren te beschermen geven. Deze geneesmiddelen zijn onder andere

Invloed op uw nieren .; Interactie met andere geneesmiddelen.

U kan worden verteld aan

Als u OTC-geneesmiddelen te nemen voor hoofdpijn, pijn, koorts of verkoudheid, kunt u het nemen van niet-stero├»dale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s). NSAID’s zijn OTC-geneesmiddelen die schadelijk kunnen zijn voor uw nieren. Common NSAID’s zijn onder andere ibuprofen en naproxen.

Vraag uw apotheker of provider als de OTC-geneesmiddelen die u neemt zijn veilig te gebruiken. U kunt ook zoeken naar NSAIDs on Drug Facts labels zoals hieronder.

Blijf op de hoogte van uw medicijnen .; Controleer voor schadelijke interacties.

Vergeet niet dat u altijd met uw apotheker of provider over uw geneesmiddelen kunnen praten.

Houd ze in een zak en neem het mee naar de apotheek .; Zet ze op een vel papier. Houd uw lijst up-to-date door het nemen van het met u aan alle gezondheidszorg bezoeken.

PDF-bestanden hebt Adobe Acrobat

Waarom uw apotheker en provider moet weten over uw geneesmiddel en aan te vullen gebruik

Heeft u over-the-counter (OTC) medicijnen in te nemen?

Wat je kunt doen