chronische diarree bij kinderen

Chronische diarree bij kinderen

Wat is chronische diarree?

Wat is chronische diarree ?; Wat veroorzaakt chronische diarree bij kinderen ?; Welke andere symptomen kunnen chronische diarree begeleiden bij kinderen ?; Raadpleeg een zorgverlener; Hoe kan zorgverleners de oorzaak van chronische diarree bij kinderen ?; Hoe is chronische diarree bij kinderen behandeld ?; Het eten, dieet en voeding; Punten om te onthouden;

Diarree is losse, waterige ontlasting. Chronische of langdurige diarree duurt meestal langer dan 4 weken. Kinderen met chronische diarree kunnen losse, waterige ontlasting hebben continu, of diarree kunnen komen en gaan. Chronische diarree kan verdwijnen zonder behandeling, of het kan een symptoom van een chronische ziekte of aandoening. Het behandelen van de ziekte of aandoening kan chronische diarree te verlichten.

Chronische diarree kunnen kinderen van alle leeftijden beïnvloeden

Diarree die slechts een korte tijd duurt heet acute diarree. Acute diarree, een veel voorkomend probleem, duurt meestal een paar dagen en gaat weg op zijn eigen. Meer informatie over acute diarree is voorzien in theernment gezondheid onderwerpen

Wat veroorzaakt chronische diarree bij kinderen?

Veel ziekten en aandoeningen kunnen chronische diarree bij kinderen. Veelvoorkomende oorzaken zijn

zuigelingen-leeftijd van 0 tot 12 maanden; peuters-leeftijd van 1 tot 3 jaar; voorschoolse leeftijd kinderen leeftijden 3 tot 5 jaar; basisschool-leeftijd kinderen leeftijden 5 tot 12 jaar; adolescenten-leeftijd 12 tot 18 jaar

Infecties, voedselallergieën en intoleranties, en IBD kan chronische diarree veroorzaken, samen met malabsorptie, wat betekent dat de dunne darm niet voedingsstoffen op te nemen uit de voeding. Als kinderen niet genoeg voedingsstoffen uit het voedsel dat ze eten, kunnen ze ondervoed zijn. Functionele GI-aandoeningen niet malabsorptie veroorzaken.

Diarree; Wat ik moet weten over Diarree

Infecties van virussen, bacteriën of parasieten soms leiden tot chronische diarree. Na een infectie, sommige kinderen hebben problemen verteren koolhydraten zoals lactose of proteïnen, zoals melk of soja-eiwitten. Deze problemen kunnen langdurige diarree vaak tot 6 weken veroorzaken na-infectie. Ook sommige bacteriën en parasitaire infecties die diarree veroorzaken niet snel weg te gaan zonder behandeling.

Meer informatie over infecties die diarree veroorzaken wordt geleverd in theernment gezondheid onderwerpen

Dunne darm bacteriële overgroei kan ook chronische diarree veroorzaken. Gewoonlijk weinig bacteriën leven in de dunne darm, en vele bacteriën leven in de dikke darm. Dunne darm bacteriële overgroei is een toename van het aantal bacteriën of een verandering van het type bacteriën in de dunne darm. Deze bacteriën kunnen diarree, gas, krampen, en gewichtsverlies veroorzaken. Dunne darm bacteriële overgroei wordt vaak gerelateerd aan ziekten of aandoeningen die het spijsverteringskanaal beschadigt of de manier waarop het werkt, zoals de ziekte van Crohn of diabetes. Dunne darm bacteriële overgroei is ook vaker voor bij mensen die een buikoperatie hebben gehad of die langzaam bewegende darmen.

infecties; functionele gastro-intestinale (GI) stoornissen; voedselallergieën en intoleranties; ontstekingsdarmziekte (IBD)

In functionele GI-aandoeningen, worden de symptomen veroorzaakt door veranderingen in de manier waarop het maagdarmkanaal werkt. Het maagdarmkanaal is een reeks van holle organen verenigd in een lange, kronkelende buis van de mond tot de anus-opening waardoorheen de ontlasting het lichaam verlaat. Het maagdarmkanaal verteert, of breekt, voedsel en verwerkt vaste afvalstoffen.

Virale gastro-enteritis; voedsel overgedragen ziekten

Kinderen met een functionele GI aandoening voorkomende symptomen, maar het maagdarmkanaal niet beschadigd raken. Functionele GI-aandoeningen zijn niet ziekten; zij groepen van symptomen die samen voorkomen.

De organen van het maagdarmkanaal

Twee functionele GI-aandoeningen die chronische diarree veroorzaken bij kinderen zijn peuter diarree en prikkelbare darmsyndroom (IBS).

diarree peuter. Peuter-diarree ook wel functionele diarree of chronische aspecifieke diarree van de kindertijd-is een veel voorkomende oorzaak van chronische diarree bij peuters en kleuters kinderen. Kinderen met deze aandoening pas drie of meer losse ontlasting per dag en hebben geen andere symptomen hebben. Ze zijn meestal goed groeit en het verkrijgen van gewicht en gezond zijn.

Welke andere symptomen kunnen chronische diarree bij kinderen te begeleiden?

diarree Toddler ontwikkelt tussen de leeftijd van 6 maanden en 3 jaar, en het meestal gaat weg op zijn eigen tegen de tijd dat kinderen beginnen de lagere school. Onderzoekers denken een dieet met veel suiker zoals suiker in fruit juice-opzichte van de hoeveelheid vet en vezel peuter diarree veroorzaken.

IBS. De meest voorkomende symptomen van IBS zijn buikpijn of ongemak, vaak gerapporteerd als kramp, samen met veranderingen in de darm, zoals diarree. De pijn of ongemak van IBS wordt meestal beter met de passage van ontlasting of gas. IBS geen symptomen zoals gewichtsverlies, braken of bloed in de ontlasting veroorzaken.

Mogelijke oorzaken zijn problemen zenuwen in de darmen, problemen zenuwsignalen tussen de hersenen en de darmen, veranderingen in hoe voedsel beweegt door de darmen en overgevoeligheid voor pijn. Psychologische problemen, zoals angst en depressie, of voedselgevoeligheid kunnen een rol spelen.

IBS is een veel voorkomende oorzaak van chronische diarree in de basisschool-leeftijd kinderen en adolescenten. Zorgverleners zelden de diagnose IBS bij jongere kinderen, omdat jongere kinderen zijn niet in staat om de symptomen van pijn of ongemak te melden. Meer informatie vindt u in theernment gezondheid onderwerpen

Voedselallergieën, coeliakie, lactose-intolerantie, en dieet fructose-intolerantie zijn vaak voorkomende oorzaken van chronische diarree.

Voedsel allergie. Een voedselallergie is een reactie van het immuunsysteem, het lichaam de natuurlijke afweersysteem, één of meer eiwitten in bepaalde voedingsmiddelen. Het immuunsysteem normaliter beschermt het lichaam tegen infectie door het identificeren en het vernietigen van bacteriën, virussen en andere potentieel schadelijke vreemde stoffen die ziekte kunnen veroorzaken. Voedselallergieën echter het immuunsysteem reageert bovenmatig bepaalde voedingsmiddelen.

Koemelk en soja allergieën zijn de meest voorkomende voedselallergieën dat het maagdarmkanaal bij kinderen beïnvloeden. Voedselallergieën verschijnen meestal in het eerste levensjaar. Veel kinderen ontgroeien koemelk en soja allergie door leeftijd 3. Allergieën voor andere voedingsmiddelen, zoals granen, eieren, of vis, kan ook invloed hebben op het maag-darmkanaal.

Symptomen van voedselallergieën kan omvatten diarree, braken en gewichtsverlies of slechte gewichtstoename. Sommige kinderen hebben milde symptomen, terwijl anderen een ernstige of levensbedreigende symptomen. Bijvoorbeeld, sommige kinderen ernstig braken en diarree die leiden tot uitdroging, wat betekent dat het lichaam niet voldoende vocht en elektrolyten-mineralen zouten, waaronder natrium-, kalium- en chloride-goede werking.

Coeliakie. Coeliakie is een auto-immuunziekte waarbij men geen gluten kunnen verdragen. Een chronische reactie op schade gluten het slijmvlies van de dunne darm en voorkomt opname van voedingsstoffen. Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge en gerst en aan vitamine en voedingssupplementen, lippenbalsems, ouwel in bladen, en bepaalde medicijnen.

Kinderen van alle leeftijden kunnen digestieve symptomen van coeliakie ervaren of symptomen hebben in andere delen van het lichaam. Digestieve symptomen kunnen bestaan ​​uit

Malabsorptie van voedingsstoffen gedurende de jaren dat de voeding is essentieel voor een normale groei en ontwikkeling van een kind kan leiden tot andere gezondheidsproblemen. Deze problemen kunnen

Meer informatie vindt u in theernment gezondheid onderwerpen

Raadpleeg een zorgverlener

Lactose intolerantie. Lactose-intolerantie is een aandoening waarbij mensen spijsverteringssymptomen-zoals een opgeblazen gevoel, gas en diarree na het consumeren van melk of melkproducten. Lactose is een suiker die in melk of melkproducten. Lactase, een enzym dat door de dunne darm, lactose afbreekt in twee eenvoudige vormen van suiker: glucose en galactose. De bloedsomloop absorbeert dan zijn deze eenvoudiger suikers.

Prikkelbare Darm Syndroom; Prikkelbare Darm Syndroom bij kinderen

chronische diarree; gezwollen buik; buikpijn; gas; braken; constipatie; bleke, stinkende, of vette ontlasting

groeiachterstand bij zuigelingen; vertraagde groei en kleine gestalte; gewichtsverlies; prikkelbaarheid of stemmingswisselingen; vertraagde puberteit; tandglazuur gebreken van het blijvende gebit; bloedarmoede, een aandoening waarbij rode bloedcellen zijn minder of kleiner dan normaal, waarbij de lichaamscellen voorkomt genoeg zuurstof; lage niveaus van belangrijke voedingsstoffen zoals ijzer en calcium

Coeliakie; Wat ik moet weten over Celiac Disease

Lactose intolerantie; Wat ik moet weten over lactose-intolerantie

Sommige kinderen hebben een lactase-deficiëntie, wat betekent dat de dunne darm produceert lage niveaus van lactase en kan niet verteren veel lactose. Lactasedeficiëntie kan lactose malabsorptie veroorzaken. Bij kinderen met een lactose-malabsorptie, onverteerd lactose gaat naar de dikke darm, waar de bacteriën breken de lactose en het creëren van vloeistof en gas.

Hoe kan zorgverleners de oorzaak van chronische diarree bij kinderen te bepalen?

Niet alle kinderen met lactase-deficiëntie en lactose malabsorptie hebben digestieve symptomen. Experts gebruiken de term lactose-intolerantie bij lactase-deficiëntie en lactose malabsorptie veroorzaken digestieve symptomen.

Ziekte van Crohn; Wat ik moet weten over de ziekte van Crohn

kramp; buikpijn; misselijkheid of braken; koorts; rillingen; bloederige ontlasting

opgeblazen gevoel en zwelling, ook wel uitzetting van de buik; veranderingen in de eetlust; gewichtsverlies of slechte gewichtstoename

diarree heeft voor meer dan 24 uur; is jonger dan 6 maanden oud; heeft de behandeling ontvangen en de diarree aanhoudt

De meest voorkomende vorm van lactase-deficiëntie ontwikkelt zich na verloop van tijd, te beginnen na ongeveer de leeftijd van 2, wanneer het lichaam begint om minder lactase te produceren. Kinderen die lactasedeficiëntie mogen geen symptomen van lactose-intolerantie ervaren tot in de late adolescentie en volwassenheid.

tekenen van slechte absorptie-opgeblazen gevoel en zwelling van de buik, veranderingen in eetlust en gewichtsverlies of slechte gewichtstoename; abdominale of rectale pijn; koorts van 102 graden of meer; ontlasting met bloed of pus

Baby’s hebben zelden lactose-intolerantie bij de geboorte. Mensen soms verwarren koemelkallergie, die diarree kan veroorzaken bij zuigelingen, voor lactose-intolerantie. Aangeboren lactase-deficiëntie-een zeldzame erfelijke genetische aandoening waarbij de dunne darm produceert weinig of geen lactase enzym bij de geboorte kan lactose-intolerantie bij zuigelingen. Prematuren lactose-intolerantie ervaren kort na de geboorte. Kinderen van alle leeftijden kunnen tijdelijke lactose-intolerantie ontstaan ​​na een virale diarree episode of andere infectie.

Meer informatie vindt u in theernment gezondheid onderwerpen

Dietary fructose-intolerantie. Dietary fructose-intolerantie is een aandoening waarbij mensen spijsverteringssymptomen-zoals een opgeblazen gevoel, gas en diarree na het nuttigen van voedsel dat fructose bevatten. Fructose is een suiker die in fruit, vruchtensappen en honing. Fructose wordt ook toegevoegd aan verschillende voedingsmiddelen en frisdranken als zoetstof ‘high fructose maïssiroop.

Fructosemalabsorptie veroorzaakt dieet fructose-intolerantie. De dunne darm absorbeert fructose, en, wanneer een persoon verbruikt meer fructose dan de dunne darm kan opnemen, fructosemalabsorptie resultaten. Niet geabsorbeerde fructose gaat naar de dikke darm, waar de bacteriën breken de fructose en maak vloeistof en gas.

De hoeveelheid fructose dat een kind de dunne darm kan absorberen varieert. De capaciteit van de dunne darm fructose nemen neemt met de leeftijd. Sommige kinderen in staat zijn om meer fructose tolereren als ze ouder worden.

Hoe wordt chronische diarree bij kinderen behandeld?

Diarree; Wat ik moet weten over Diarree

Een ander type van fructose-intolerantie, fructose-intolerantie, is niet gerelateerd aan fructosemalabsorptie. Fructose-intolerantie is een uiterst zeldzame erfelijke genetische aandoening. Kinderen met deze aandoening ontbreekt een enzym nodig te breken fructose. Symptomen van fructose-intolerantie kunnen buikpijn, braken en diarree. Deze aandoening kan ook de lever en de nieren beschadigen.

Eten, dieet en voeding

Inflammatoire darmziekte veroorzaakt irritatie en ontsteking van de darmen. De twee belangrijkste typen IBD zijn colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. Deze aandoeningen kunnen de kinderen op elke leeftijd beïnvloeden; Maar ze vaak beginnen in de lagere school jaar of in de adolescentie. De oorzaken van IBD onbekend. Onderzoekers geloven dat ze het gevolg zijn van een abnormale reactie van het immuunsysteem.

hoe lang het kind heeft diarree gehad; de hoeveelheid ontlasting gepasseerd; de frequentie van diarree; het uiterlijk van de ontlasting; de aanwezigheid van andere symptomen die diarree gepaard

Ulceratieve colitis. Colitis ulcerosa is een ziekte die ontsteking of zwelling en zweren veroorzaakt bij de binnenvoering van de dikke darm. De dikke darm omvat de colon en het rectum-het ondereinde van de dikke darm leiden tot de anus. Normaal gesproken is de dikke darm absorbeert water uit ontlasting en verandert van een vloeistof naar een vaste stof. In ulceratieve colitis, ontsteking veroorzaakt verlies van het slijmvlies van de dikke darm, wat leidt tot bloeden, productie van pus, diarree en buikpijn.

Punten om te onthouden

Meer informatie vindt u in theernment gezondheid onderwerp, colitis ulcerosa.

Ziekte van Crohn. ziekte van Crohn is een ziekte die ontsteking en irritatie van enig deel van het maagdarmkanaal veroorzaakt. Het eindgedeelte van de dunne darm, het ileum genoemd, wordt meestal beïnvloed. Bij de ziekte van Crohn, een ontsteking zich door de gehele wand van het maagdarmkanaal, wat leidt tot mogelijke complicaties. Zwelling kan pijn veroorzaken en kan de darm leeg vaak te maken, wat resulteert in diarree.

Meer informatie vindt u in theernment gezondheid onderwerpen

Symptomen die chronische diarree gepaard bij kinderen afhankelijk van de oorzaak van de diarree. De symptomen kunnen

Kinderen met chronische diarree die malabsorptie hebben kunnen ervaren

ouder of verzorger van een kind moet een zorgverlener als het kind te raadplegen

Kinderen met een van de volgende symptomen moet een zorgverlener te zien meteen

Meer informatie vindt u in theernment gezondheid onderwerpen

Om de oorzaak van chronische diarree bij kinderen te bepalen, zal de zorgverlener een volledige medische en familiegeschiedenis te ondernemen en een lichamelijk onderzoek, en kunnen tests uit te voeren.

Medische en familiegeschiedenis. Het nemen van een medische en familiale geschiedenis is een van de eerste dingen die een zorgverlener kan doen om te helpen bij het bepalen van de oorzaak van chronische diarree. Hij of zij zal vragen om informatie over de symptomen, zoals

De zorgverzekeraar zal vragen over voeding van het kind en kan aanbevelen het bijhouden van een dagboek van het kind voeding en stoelgang. Als de zorgverlener vermoedt een voedselallergie of -intolerantie, kan hij of zij aan het veranderen van het dieet van het kind om te zien of de symptomen verbeteren.

De zorgverlener kan ook vragen over familie medische geschiedenis. Enkele van de voorwaarden die chronische diarree veroorzaken, zoals coeliakie en lactose-intolerantie, in de familie.

Fysiek examen. Na het nemen van een medische geschiedenis, zal een zorgverlener een fysiek examen, die kunnen helpen bij het bepalen van de oorzaak van chronische diarree te voeren. Tijdens een lichamelijk onderzoek, een zorgverlener meestal

Proeven. De zorgverlener kan één of meer van de volgende tests

De behandeling van chronische diarree is afhankelijk van de oorzaak. Enkele veel voorkomende oorzaken van chronische diarree zijn als volgt behandeld

Om te zorgen voor een gecoördineerd en veilige zorg, moeten mensen hun gebruik van complementaire en alternatieve medische praktijken, met inbegrip van het gebruik van voedingssupplementen en probiotica te bespreken met hun zorgverlener. Lees meer op www.nccamernment / gezondheid / probiotica.

Een zorgverzekeraar kan aanbevelen het veranderen van het dieet van een kind om de oorzaak van chronische diarree te behandelen. Ervoor zorgen dat kinderen goede voeding is belangrijk voor de groei en ontwikkeling. ouder of verzorger van een kind moet met een zorgverlener over het veranderen van het dieet van het kind voor de behandeling van chronische diarree praten.

Het National Institute of Diabetes en spijsvertering en Kidney Diseases ernment) en andere componenten van theernment ernment) uit te voeren en steun het onderzoek naar een groot aantal ziekten en aandoeningen.

Wat zijn, en zijn ze geschikt voor u ?; maken deel uit van het klinisch onderzoek en in het hart van alle medische vooruitgang. kijken naar nieuwe manieren om te voorkomen, op te sporen, of behandeling van de ziekte. Onderzoekers ook gebruiken om te kijken naar andere aspecten van de zorg, zoals het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met chronische ziekten. Zoek uit of precies bij u passen.

Wat zijn open ?; die momenteel open en werven kan worden bekeken op www.ClinicalTrials.

Deze informatie kan content over medicatie en, wanneer genomen zoals voorgeschreven, de voorwaarden ze behandelen bevatten. Toen voorbereid, deze inhoud onder de meest actuele gegevens beschikbaar. Voor updates of voor vragen over medicijnen, contact opnemen met de Amerikaanse Food and Drug Administration gratis op 1-888-INFOernment (1-888-463-6332) of bezoek wwwernment. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Theernment danken; Mark Donowitz, M.D., Johns Hopkins University School of Medicine, North American Society for Pediatric Gastroenterology, Hepatology and Nutrition (NASPGHAN)

Deze informatie werd opgesteld in samenwerking met NASPGHAN; de NASPGHAN Stichting Children’s Digestive Health and Nutrition; en de Vereniging van Pediatric Maag-, Darm- en Nutrition Verpleegkundigen (APGNN). Het zijn alleen bedoeld om algemene informatie en geen definitieve als basis voor de diagnose of behandeling in een bepaald geval. U moet kinderarts van uw kind over de specifieke conditie van uw kind te raadplegen.

maart 2014

onderzoekt het lichaam van een kind; maakt gebruik van een stethoscoop om lichamelijk geluiden te luisteren; tikken op specifieke gebieden van het lichaam van het kind

hoge niveaus van witte bloedcellen, die een teken van ontsteking of infectie ergens in het lichaam kunnen zijn; bloedarmoede, die een teken van bloeding in het maag-darmkanaal of malabsorptie kunnen zijn; de aanwezigheid van bepaalde antilichamen-eiwitten die tegen eigen cellen of het lichaam reageert weefsel-eventueel een teken van coeliakie

veranderingen in de voeding .; medicatie .; probiotica-levende micro-organismen, meestal bacteriën, die vergelijkbaar zijn met micro-organismen die normaal in het maagdarmkanaal. Studies hebben aangetoond dat probiotica, in het bijzonder bifidobacteriën en bepaalde probiotische combinaties, het verbeteren van de symptomen van IBS wanneer genomen in grote genoeg hoeveelheden. Toch zijn de onderzoekers nog steeds het bestuderen van het gebruik van probiotica bij de behandeling van IBS .; psychotherapie.

Voedselallergieën en intoleranties. Een zorgverlener zullen veranderingen in dieet raden om de symptomen van voedselallergieën en intoleranties beheren. Om voedselallergie te behandelen, moeten ouder of verzorger van het kind het voedsel dat de allergie uit de voeding van het kind triggers verwijderen .; Voor kinderen met coeliakie, het volgen van een glutenvrij dieet zal stoppen met de symptomen, genezen bestaande schade aan de ingewanden en verdere schade te voorkomen .; ouder of verzorger het kind kan de symptomen van lactose-intolerantie met veranderingen in de voeding van het kind en door producten die het enzym lactase bevatten beheren. De meeste kinderen met lactose-intolerantie kunnen bepaalde hoeveelheid lactose verdragen in hun dieet. De hoeveelheid verandering nodig in de voeding hangt af van hoeveel lactose kind kan verbruiken zonder symptomen .; Voor kinderen met dieet fructose intolerantie, verminderen van de hoeveelheid fructose in de voeding kan symptomen verlichten .; IBD. Een zorgverlener kan medicijnen, chirurgie, en de veranderingen te gebruiken in de voeding voor de behandeling van IBD.

Diarree is losse, waterige ontlasting. Chronische of langdurige diarree duurt meestal langer dan 4 weken .; Veel ziekten en aandoeningen kunnen chronische diarree bij kinderen. Veelvoorkomende oorzaken zijn infecties, functionele gastro-intestinale (GI) stoornissen, voedselallergieën en intoleranties, en inflammatoire darmziekten (IBD) .; Symptomen die chronische diarree gepaard bij kinderen afhankelijk van de oorzaak van de diarree. De symptomen kunnen kramp, buikpijn, misselijkheid of braken, koorts, rillingen, of bloederige ontlasting .; Kinderen met chronische diarree die malabsorptie hebben, kunnen een opgeblazen gevoel en zwelling van de buik, veranderingen in de eetlust, of gewichtsverlies of slechte gewichtstoename ervaren .; Kinderen met een van de volgende symptomen moet een zorgverlener te zien meteen: tekenen van malabsorptie, ernstige buikpijn of rectale pijn, koorts van 102 graden of hoger, of ontlasting met bloed of pus .; Om de oorzaak van chronische diarree te bepalen, zal de zorgverlener een volledige medische en familiegeschiedenis te ondernemen en een lichamelijk onderzoek, en kunnen tests uit te voeren .; De behandeling van chronische diarree is afhankelijk van de oorzaak .; ouder of verzorger van een kind moet met een zorgverlener over het veranderen van het dieet van het kind voor de behandeling van chronische diarree praten.