Chrissie Wellington’s running geheimen

Ironman wereldkampioen Chrissie Wellington onthult haar geheimen lopen, met inbegrip van de nummers die nooit falen om haar afgevuurd.

Ik kreeg in het lopen regelmatig terwijl het doen van mijn master om een ​​beetje gewicht te verliezen en fit te krijgen na het doorbrengen van de afgelopen twee jaar reizen. Ik ben begonnen met 20 minuten loopt en geleidelijk verhoogd mijn looptijden tot 90 minuten. Ik besloot om de marathon van Londen een gaan in 2002, en liep het in 3 uur 8 minuten. Daarna ben ik bij een lopende club in Londen en begon meer serieus te trainen. Ik begon ook weer zwemmen.

Ik was altijd een sportieve jongen. Ik zwom, en speelde hockey en korfbal, maar mijn studie en mijn carrière kwam altijd eerste. Ik kreeg in amateur triatlons in 2006 na terugkomst van een stint wonen en werken in Nepal. Ik was 29 en ik heb niet echt een sportieve ambities, maar na het winnen van de wereldkampioen bij de amateurs triathlon titel in 2006, heb ik besloten om de sport te maken mijn beroep en zich te richten op de langere ironman triathlon evenementen. Ik won mijn eerste Ironman race in 2007 en zes weken na dat ik werd gekroond Wereld Ironman Kampioen, in mijn eerste jaar als een pro!

Ik heb altijd van muziek van verschillende genres te motiveren en te inspireren me, vooral tijdens het hardlopen buiten of op de loopband, cross training in de sportschool, of fietsen binnen op de indoor fiets trainer.

Wanneer heeft u voor het eerst begint te lopen?

Ik heb een afspeellijst met al mijn favoriete liedjes, die ik luister naar de dagen voor een race. Het nooit faalt om me een enorme mentale boost. Pre-race zou ik waarschijnlijk gaan voor degenen die terug te brengen verbazingwekkende herinneringen en dus zijn motiverende en uplifting.

Ik hou van Everlong door de Foo Fighters, We Are the Champions van Queen, waar de straten Have No Name van U2; Angels van Robbie Williams, Tonight, Tonight van The Smashing Pumpkins, Lose Yourself van Eminem; Comedown door Bush, en natuurlijk Circle of Life uit de Lion King soundtrack. Altijd een winnaar!

Mijn muziekbibliotheek is zeer eclectisch, en nog veel meer gericht op alternatieve rock. Ik ben geneigd om AudioFuel gebruiken voor zeer harde training, toen ik echt gebruik maken van de gesynchroniseerde beat en motiverende coaching om te helpen duwen me harder en sneller te gaan, evenals de rust het lichaam en geest op bepaalde tijden, dat is een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Noteer altijd je doel op een stuk papier, of het nu gaat om gewicht te verliezen of aan te vullen uw eerste 5km, en post-it ergens zichtbaar. Het moet iets wat je zelf wilt bereiken, geen doel door anderen te stellen zijn.

Plannen hoe je wilt dat doel te bereiken. Het plan moet realistisch en op maat van uw vermogen en uw leven zijn. Dit geeft je richting, structuur te geven en helpen u op koers te blijven.

Hebben kleinere doelen die je kunt bereiken op weg naar je uiteindelijke doel. Dit zal u helpen genieten van de reis met succes langs de weg. Bijvoorbeeld, als je het vinden van een run moeilijk, af te breken en stel kleine doelen, zoals het bereiken van de volgende lantaarnpaal – beloof jezelf dat op dat moment kunt u ofwel stoppen of door te gaan.

Heb je enige vorm van lichaamsbeweging alvorens het op serieus?

Houd een logboek bij van je trainingen. Markeer elke prestaties en successen, merk op hoe je je voelde en dan vieren opstaan ​​en dan deze kleine mijlpalen. Als je wat inspiratie nodig hebt, open je logboek om jezelf eraan te herinneren hoe ver je bent gegaan.

Zoek een running mate. Hardlopen met anderen is grote motivatie. U kunt ook aanmoediging van het delen van uw doelen met vrienden online. Deel je oefening doel met je sociale netwerk. Sharing zal u de extra push om door te gaan en uw doelen te bereiken geven.

Train je hersenen om negatieve gedachten te herkennen en proberen om die gedachten te vervangen door positieve affirmaties. ‘Dit is te hard of ik ben te moe “vervangen door de woorden” Ik ben zo sterk als een os. Ik kan lopen een 5km! ‘ Heeft u een mantra om ad infinitum te herhalen. Mine is ‘Never Ever Give Up’. Tijd doorbrengen op visualisatie. Stel jezelf als een sterke, zelfverzekerde en succesvolle. Stel je voor hoe het zal voelen over de streep, horen het gebrul van de menigte, of vallen in de armen van je geliefde.

31/05 /

31/05 /

Welke rol heeft muziek gespeeld in je training?

Ontdek hoe je interval training kunt gebruiken om uw lopende snelheid te verbeteren

Het lopen aan muziek kan u helpen efficiënter en voor de langere termijn. Ontdek hoe je je eigen afspeellijst te maken

Justin nam running na een lange onderbreking van de oefening. Hij vertelt hoe de muziek zijn running is verbeterd

Aimee nooit genoten oefening totdat ze begon te rennen. Ze vertelt wat houdt haar op de been

Wat tracks krijg je in de stemming voor het draaien?

Neem uw lopende naar het volgende niveau met nieuwe podcasts voor luie stoel te 5K afgestudeerden

Kracht en flexibiliteit podcast-serie en ontvang een gratis personal trainer

Onze C25K plan wordt ontworpen zowat iedereen van de bank af en loopt 5 km in negen weken te krijgen

Wat ziet u als de belangrijkste verschillen tussen het trainen met je eigen muziek en draaien op het ritme van muziek?

Wat is uw advies over een verblijf gemotiveerd om te draaien?

Vind een Race

Interval training voor hardlopers

Het lopen aan muziek

‘Ik hou van hardlopen naar muziek’

‘Hoe ik ving de running bug’

5K + running podcasts voor C25K afgestudeerden

Kracht en Flex

Krijg lopen met Couch naar 5K