chondrocyten, autologe gekweekte implantatie

Therapeutische klasse: Musculoskeletal Agent

Toepassing Voor chondrocyten, autologe gekweekte

Autologe chondrocyten gekweekt worden gebruikt als onderdeel van een algemeen programma dat knie-operatie en speciale oefeningen omvat, te helpen herstellen beschadigde knie kraakbeen. Kraakbeen is een type weefsel dat elkaar verbindt en helpt ondersteuning lichaamsdelen. Autologe gekweekte chondrocyten zijn de patiënt de eigen kraakbeencellen. De cellen worden uit de patiënt verwijderd en naar een laboratorium, waar ze worden verwerkt om het aantal te verhogen. De cellen worden vervolgens geïmplanteerd (geplaatst) in het beschadigde deel van de knie. Na implantatie, de chondrocyten helpen vormen nieuwe, gezonde kraakbeen.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor chondrocyten, autoloog gekweekt, het volgende moet worden beschouwd

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op chondrocyten, autologe gekweekte of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Implantatie van autologe chondrocyten gekweekt gedaan alleen bij volwassenen, en er is geen informatie over het effect van deze procedure bij kinderen.

Implantatie van autologe chondrocyten gekweekt is niet specifiek onderzocht bij ouderen. Er is geen informatie vergelijken met het gebruik van deze procedure bij ouderen met gebruik in andere leeftijdsgroepen.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Voordat u chondrocyten, autologe gekweekte

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van chondrocyten autoloog gekweekte beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

De dosis chondrocyten worden gekweekt autologe verschillend voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses van chondrocyten autoloog gekweekt. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Gebruik krukken om u te helpen te lopen voor de eerste 6 of 7 weken na ontvangst van het implantaat. Loop zo normaal mogelijk met de krukken. Echter plaats niet meer dan 25% van het gewicht op het been dat het implantaat ontvangen. Laat de krukken en je andere been houdt u de rest van uw gewicht. Na de eerste 3 weken, of als dit door uw arts, kunt u geleidelijk verhogen van de hoeveelheid gewicht die op de knie.

Neem contact op met uw arts meteen als scherpe pijn optreedt in de knie dat het implantaat ontvangen of als “vergrendeling” van de knie plaatsvindt.

Na de implantatie, zal uw arts u naar een revalidatieprogramma dat lichaamsbeweging te starten. Dit programma is een zeer belangrijk onderdeel van uw behandeling. U zal worden geïnstrueerd om langzaam te beginnen en geleidelijk aan het aantal keren dat u elke oefening doen toenemen. Om het meeste hulp van dit programma te krijgen, is het zeer belangrijk dat u zo nauwgezet de instructies mogelijk te maken. Heeft verschillende oefeningen niet te doen, en niet het aantal keren dat u elke oefening doen sneller dan voorgeschreven niet verhogen. Als de pijn of zwelling optreedt wanneer u het bedrag van de oefening je doet toenemen, ga terug naar het laatste level van de oefening tot de pijn en zwelling zijn verdwenen, probeer het opnieuw. Gebruik ice packs te helpen verminderen de zwelling.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Andere bijwerkingen treedt mogelijk pas weken, maanden of zelfs jaren na de implantatie. Neem contact op met uw arts als een van de volgende vertraagde bijwerkingen optreden

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Correct gebruik van chondrocyten, autologe gekweekte

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van chondrocyten, autologe gekweekte

chondrocyten, autologe gekweekte Side Effects