cholinezuur (oraal) het juiste gebruik

doseren

gemiste Dosis

Neem dit geneesmiddel precies zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan de kans op bijwerkingen verhogen.

Slik de capsule in zijn geheel. Do not crush, breken of kauwen. Neem dit geneesmiddel met voedsel.

Als u de capsules niet kunnen doorslikken, kunt u deze openen en meng de inhoud van de capsule met 1-2 eetlepels zuigelingenvoeding of afgekolfde moedermelk, of zacht voedsel (bijvoorbeeld aardappelpuree of appelmoes). Dit mengsel moet onmiddellijk worden ingeslikt.

Als u ook het nemen van cholestyramine, colesevelam, colestipol of aluminium bevattende antacida, neem cholinezuur ten minste 1 uur vóór of 4 tot 6 uur na deze geneesmiddelen.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

opslagruimte

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.